Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kozalak

Kozalak
@pinecone
Özgürlüğümüz yoksa yalnızlığımız mıdır ?
Reklam
Kahkahanın farklı renkleri vardır. Kahkaha, içimizdeki bir patlamanın uzak yankısıdır. Belki kırmızısıyla, mavisiyle, altın rengiyle havai fişekler denebilir bunlara, belki de insan bedeninin yırtılıp göğe fırlayan parçaları.
Sayfa 210
“Eğer ne istediğini bilmezsen” diyor kapıcı, “bir bakarsın istemediğin bir sürü şeyin olmuş.” Hiçbir zaman tamamlanmış olmayayım, ne olur. Hiçbir zaman halimden memnun olmayayım. Hiçbir zaman kusursuz olmayayım. Kurtar beni, Tyler, kusursuz ve tamamlanmış olmaktan kurtar.
Sayfa 49

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
261 syf.
9/10 puan verdi
İkinci dünya savaşından sonra kaleme almış bir İngiliz yazarın oldukça etkileyici distopik bir romanı. Birçok arketipi de içinde barındıran ıssız bir adaya düşsen ve yanına alacağın tek şey çocukluğun olsa, ne olurdu sorusunun cevabını insanoğlu özünde kötü müdür(?) ilkesiyle açıklamış gibi sanki. En nihayetinde hikayenin kaçınılmaz ilerleyişinin yanında öne çıkan karakterlerinin özüne inildiğinde, yazarın kendisinin de inandığı, dış dünyada olduğu gibi bireyin iç dünyasında da -çocukta olsa- her zaman bir aydınlık ve karanlığın çatışma halinde olduğu görülür. Demokratik bir sistemden ilkel bir kabile yönetimine geçilmesi, acımasız şekilde yapılan avlanmalar, kendi yarattıkları hortlaklarından kurtulmak için dışarıdaki canavarlara inanılması, korkularını yenmek adına yapılan danslar, ritüeller, deniz kabuğu ve domuzcuk. Bazen kötülüğün aydınlığa, bazen aydınlığın kötülüğe galip geldiği anlar. Ve içimin en cız ettiği karakter olan Simon. Hepsi yakından tanıdığımız karakterler ve ortam aslında içinde bulunduğumuz sistem. Romanın dışına çok çıkamayacaksınız. Mutlaka okunması gerek bir kitap olarak düşünmüyorum fakat okursanız içinizde bir şeylerin değişeceğine inanın.
Sineklerin Tanrısı
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202080,6bin okunma
Kozalak tekrar paylaştı.
208 syf.
9/10 puan verdi
Spoiler İçerir..! Damga; sosyal açıdan tamamen kabul görme vasfından men edilmiş bireyin durumunu ifade etmektedir. Çalışma sosyal psikoloji üzerine inşa edilmiş, klinik araştırmalarla beslenmiş teorik çerçeve daima yeni kişi kategorilerine göre değişmiştir. Çalışmada çizilen sınırlar damgayla doğrudan ilişkili olgular ile “civar olgular”
Damga
DamgaErving Goffman · Heretik Yayıncılık · 2019322 okunma
409 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.