10/10
·359 syf.··
Beğendi
·
2026 64. kitabı
·
29 günde okudu
·
Okunma: 16 Mayıs 2026 15:30
Kitap,modern ilişkilerin,flört evrelerinin ve "neden yalnızım?" sorusunun peşine düşen, mizahi ve fazlasıyla içten bir popüler kültür eseridir.Kitap, adından da anlaşılacağı üzere klasik gelişim kitaplarının "suçu önce kendinde ara" mottosuna eğlenceli bir başkaldırıdır.Yazar,kendi hayatından, arkadaşlarının deneyimlerinden ve sosyal medyadaki gözlemlerinden yola çıkarak modern zaman ilişkilerinin röntgenini çekiyor.Kitap,akıllı telefonların, flört uygulamalarının ve sosyal medyanın gölgesinde kalan "yeni nesil ilişkileri" masaya yatırıyor.Ghosting (aniden ortadan kaybolma),breadcrumbing (mavi boncuk dağıtma) gibi kavramlar henüz bu kadar popülerleşmeden önce,yazar bu davranışların hayatımızdaki karşılıklarını mizahi bir dille özetlemiş.
Sorun Bende Değil, SendePinkfreud · Okuyan Us Yayınları · 2011774 okunma
Puan vermedi
Açıkçası eğlenceli olur diye kampanyadan almıştım ama saçma sapan bir kitaptı açıkçası yarım bıraktım. Ne paranızı verin ne de vaktinizi. devamlı yok şununla seviştim napıyım vs cinsellikten başka bir şey dönmüyor neredeyse, tavsiye etmem.
Mualla'ya SorPinkfreud · Okuyan Us Yayınları · 2015101 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
10/10
·264 syf.··
Beğendi
·
2026 37. kitabı
·
18 günde okudu
·
Okunma: 20 Mart 2026 19:18
"Türk Kızının Elli Tonu", yayımlandığı dönemde büyük ses getiren ve özellikle sosyal medya jargonuyla harmanlanmış bir modern zaman anlatısıdır. Kitap, isminden de anlaşılacağı üzere "Fifty Shades of Grey" serisine mizahi bir gönderme yaparak, Türkiye’deki kadın-erkek ilişkilerini, flörtleşme evrelerini ve "beyaz atlı prens" arayışındaki absürtlükleri konu alır.Kitabın en belirgin özelliği samimi ve "blog" tadındaki dilidir. Pinkfreud,okuyucuyla karşısında kahve içiyormuşçasına konuşur. Argo kullanımı, popüler kültür referansları ve plaza diliyle karışık mizahı, kitabı oldukça akıcı kılar. Edebi bir derinlikten ziyade, "vakit geçirmelik" ve eğlenceli bir okuma vaat eder.Yazar, Türk kızlarının ilişkilere bakış açısını, "trip atma" sanatını, stalklama (sosyal medya takibi) yeteneklerini ve düğün dernek merakını mercek altına alır. Kitap aslında bir nevi modern Türkiye’de kadın olmanın trajikomik bir rehberidir. Okurken pek çok kadın "Bunu ben de yapmıştım" ya da "Aynı benim arkadaşım!" diyerek kendinden bir şeyler bulur.
Türk Kızının 50 TonuPinkfreud · Destek Yayınları · 2016303 okunma
Allah ne verdiyse, kafa göz..
3/10
·264 syf.··
2025 48. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 17 Nisan 2025 11:15
Merhaba kuşlarım Öncelikle, çok saçma ve boş kitap. Basılmasına onay veren kişi herhalde alkollüydü çünkü bu gibi gereksiz kitaplara onay, ayık kafayla gerizekalı tarafından bile verilmez. Kısacık bahsedeyim, çok anlatacak bir şeyi yok zaten. Pelin çok savurgan bir kız, ama kendini savuran. Önüne gelenle yatar, iki gün takılır üçüncü gün yüzüne bakmaz. Bir gün arkadaşı İrem'in sevgilisinin arkadaşı Serhat ile takılmaya başlar. Sonra bir partiye giderler. Partide Dj olan Ali'ye aşık olur. İlk görüşte aşk. Ali ile beraber olurlar, ama çocuk hep kızın sırtından geçinir. Çocuğun işi, gücü, evi, parası hiçbir şeyi yok. Kız homeoffice çalışıyor ve çocuğa da kendine de öyle bakıyor. Çocuk DJ bile değilmiş, olmaya çalışıyormuş. Pelin arada sıkılıyo, ayrılalım diyo. Sonra Ali buna Pelin'in parasıyla hediye alıyor bu salak kız da kıyamıyor. Aylarca takılıyorlar sonra Ali diyo ki bitsin artık istemiyorum felan. Pelin yataklara düşüyor ve son. Aşırı saçma, ben makarasına okudum. Gülmek istiyorsan oku ama 50 ton felan yok yani, salak Pelin'in salak aşkı. Okuyacaklara keyifli okumalar. Sağlıcakla kalın...
Türk Kızının 50 TonuPinkfreud · Destek Yayınları · 2016303 okunma
9/10
·233 syf.··
2021 29. kitabı
14.07.2013 tarihinde okuduğum bu kitap için ikinci PUCCA vakası diyebiliriz bence. Ama Pinkfreud 'un kendine has delilikleri ve bela çekme potansiyeli çokça var. Acayip komik bir anlatımı var. Bazı yerlerde trajikomik olduğunu da söyleyebiliriz. Dizüstü edebiyatının ilk çıktığı zamanlarda alıp okumuştum ve mükemmeldi. Tavsiye ederim.
Edebiyat
Beni Hep SevPinkfreud · Okuyan Us Yayınları · 2013418 okunma
5/10
·232 syf.··
Beğendi
·
2023 95. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 17 Kasım 2023 23:38
Kitabın ana teması olmamakla birlikte genç ve ergen kuşaktaki takipçilerin, İnternet paylaşımı üzerinden takip ettikleri yazara ilişkiler ve cinsellik konularında yöneltmiş oldukları soruların, yazar tarafından, biraz da işin içine alay ve ironi katarak cevaplandırmasından oluşmaktadır. Yinede aile baskısı ve başka nedenler dolayısıyla cinsellik konusunda yeterli eğitime sahip olmadığını düşünenler için değişik bir derleme.
Mualla'ya SorPinkfreud · Okuyan Us Yayınları · 2015101 okunma