#okudumbitti
Kitabin çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum.Kitapta bir bölümde bütün çocukları kurşuna dizmek diye bir cümle geçiyor.Ayrıca siyahi ve beyaz tenli ayrımı var.Pippiletta'da çok yalan söyleyen bir çocuk.Bazı karakterler var kötü niyetli olan bu kişiler çocukların yanında küfürlü konuşuyor.
Açıkçası bu kitabın basılmasına çok şaşırdım puanım 10/2
Çocuk edebiyatına bayılan biri olarak okuduğum için çok mutlu olduğum bir kitap oldu.
Pippi annesinin bir melek babasının ise denizlerin kralı olduğunu düșünen ve tek başına yaşayan bir kız çocuğu. Gerçi bir atı ve evcil bir maymunuyla beraber yaşıyor. Komşusu olan iki çocukla beraber yaşadıkları şeyleri okuyoruz. Pippi biraz farklı ve ikonik bir karakter. Çocuk kitaplarını seviyorsanız kesinlikle okumanız gerekliii!
Japon anime sanatçısı Miyazaki Pippi'yi ülkesinde altını çizmek istedikleri çocuk profiline çok uygun bulur kendini idame ettiren, güçlü Pippi'yi dizi haline getirmek ister. Yazarla görüşmek ve Pippi'nin evreninde yasamak için bir dönem İsveç'te yaşar fakat proje çeşitli anlaşmazlıklardan gerçekleşmez. Biz Miyazaki'nin o çizimlerini çeşitli filmlerde görürüz. Panda Kopanda ki turuncu saçlı kız Miyazaki'nin dünyasındaki Pippidir. Ünlü Heidi çizgi filminin jeneriginde bulutlardaki salincak çizimi de Pippi için çizilmiş ama Heide kullanılmış bir çalışmadır.
Bu kızla dalga geçmeyin! İsmi komik olsada çok eğlenceli bir kitap Pippi Tommy ve Annika ile maceralar yaşıyor!
Ardarda 43 takla atıyor bir atı ve maymunu var ! Okursanız Pippi sizi sever!
9, 10 yaşlarında okulda bulup okuduğum, ilk uzun soluklu kitaptı.Karakteri çok beğenmiş ve etkilenmiştim.Tek başına olması beni üzse de maceraları, arkadaşlığı hoşuma gitmişti.Uzun bir süredir bu kitabı arıyordum, buldum.Şimdi kızım okuyacak inşallah. Bu arada tekrar okuyorum .Yaşıma rağmen yine aynı tadı veriyor
Anne with an 'e'. Bıkmadan usanmadan herkese bunu söyleyen Anne Shirley. Bin yıl öncede kalmış gibi. Ben 8 cildini de severek okumuştum. Hatırlamak hoş oldu.
Çocuk Gelişimi okurken 'sözde' çocuk kitaplarına takmıştım. Daha doğrusu birileri taktığı için ben de inceleme gereği hissetmiştim. O zamanlardan hatırladığım Yeşilin Kızı Anne serisi ve Kemalettin Tuğcu düşmanlığı. İkisi de acımasız ve taraflıydı. Hele bunu akademik kitaplara taşımak bence zalimlikti. Aynen böyle düşünüyorum. Pippi Uzunçorap için de söylenenlere katılmıyorum. Ayarsızlık bence.
Neyse.
Kısacası Anne of Green Gables, zamanında yazılmış güzel bir seri. Jane AUSTEN klasiklerin arasında yerini almışsa bunun da bir ederi olmalı. İşimize gelene çocuk kitabı gelmeyene başka şeymiş diyerek olmaz. Sonra ortalık adını bile okuyamadığımız tuhaflıklarla doluyor. Kitabı çocuk Kitabı diye alıp, karakter 14-15 yaşında duygusal bir dünyaya yelken açınca bir kesim insan bundan veba gibi kaçınıyor çünkü çocukları için bu akılalmaz bir durum onlara göre, bir kısım da direkt 15 yaşı bunun için erken buluyor. Hiçbir çocuk kendini çocuk görüyorsa zorla büyütülmemeli. Ve bir insan gençliğe adım attığını düşünüyorsa da çocuk gibi davranılmamalı. Bunu yapanlar ister kendine muhafazakâr desin ister seküler.Acatipler. Acayip ve acatip. Yani. Siz dediniz diye bazı şeyler tabu, yine siz dediniz diye 'erken' olmuyor. 15 yaşında kız çocuklarının başına ne geldiğini görüyoruz, tabu camiiasında da sekülerity kesimde de. Çocukların bazı şeyleri öğreneceği en masum yer kitaplar. Sizden ve beyinlerine ektiğiniz tohumlardan, yaptığınız yorumlardan, her türlü dayatmadan daha masum. Keşke bunu beyninize soksanız. Ben feminist değilim, bütün çocukların tarafındayım. Tek doğru sizin kafanızın içindeki değil. Her sözünüz doğru olsun