İnsanın zamanını kullanma özerkliğini elinden almış bir çağ bu... Ne kadar film izleneceği, ders çalışılacağı, tatil yapılacağı, yemek yenileceği, kitap okunacağı, oturulacağı, kalkılacağı, uyunacağı, kısacası her şeyin bilindiği iddia ediliyor. Mükemmel oran, mükemmel olanlar tarafından tespit edilmiş. Mükemmel yaşamın tarifi tekdüze. Her şey o kadar berrak ki (!) Burçlar İnsanların kişilik özelliklerini açıklıyor. Psikolojik hastalıklar insanların kötülüklerini açıklıyor. Basit nedensellikler bizi rahatlatıyor. Mükemmel tekdüzelik içerisinde insanlar basit nedenselliklere tutunuyor. Basit nedensellikler yanlışlıkla öngörüldüğü gibi gerçekleştiği zamanlarda korkunç sonuçlar basit nedenselliklere bağlanıyor. Bu sebeple asıl sorunlar göz ardı ediliyor. Her şey öngörülen yanlış düşünceyle uyumlu olduğunda kimse paniklemiyor, asıl sorunu umursamıyor, korkunç sonuçlar devam ediyor. The Dark Knight filmindeki replik benzer bir varsayım sunuyor:"Her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor. Plan korkunç olsa bile!"
Onca kriterden sonra bu replik mi gerçekten?
Deniz: Allah belanı versin! Teoman: Amin canım.
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Valla gecenin bu saatinde aklımda niye bu replik var bilmiyorum racon kesmiyorum hele kafa hiç kesmiyorum prensip olarak yani
Her sahnesiyle zihnime kazınan Shahrzad adlı İran dizisinden bir replik: “Kalbinin kırıldığı güne yemin ederim, o gün Allah’tan başka bir merhem bulamayacaksın.”
"Şu Gökdelenler de şehrin mezar taşları sanki" Replik/Bana Masal Anlatma🎬
Alıntı
Takım elbiseni giyin ve uslu bir köpek ol. Avatar 3 (Replik)
1000Kitap