Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle buyurmuştur. " Allah Teâlâ'ya amellerin en sevimlisi az da olsa devamlı olanıdır." Allah Resûlü [sallallahu aleyhi vesellem] bu sözüyle amelin devamında gevşeklik gösterilmemesini kasdetmektedir.
Sayfa 263Kitabı okudu
Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle buyurmuştur: "Kim akşamla yatsı arasında namaz kılarsa; o, evvâbin (çok tövbe edenlerin) namazıdır."
Sayfa 225Kitabı okudu
Reklam
Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle buyurmuştur. "Sabah namazının iki rekât sünneti, dünyadan ve içindekilerden daha hayırlıdır."
Sayfa 211Kitabı okudu
Ölüye Yâsîn Okumak Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır: “Ölülerinize Yâsîn okuyunuz” (Ebû Davud; İbn Mâce; Ahmed b. Hanbel). Bu hadisteki “ölüleriniz” ifadesinden kasıt hem ölmek üzere olanlar hem de ölmüş olanlardır. Ahmed b. Hanbel’in (rahmetullahi aleyh) kaydettiği bir hadis-i şerifte de Resûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: “Yâsîn sûresi Kur’an’ın kalbidir. Kim onu Allah’ın rızasını ve ahiret yurdunu isteyerek okursa muhakkak bağışlanır. Ölülerinize Yâsîn sûresi okuyunuz.” Cenazeyle ilgili bir hadis-i şerifte de şöyle buyrulmuştur: “Bir müslümanın cenazesini ailesinin yanında bekletmek uygun değildir” (Ebû Davud). Cenazeyi definde acele etmek müstehaptır. Günümüzdeki uzak yerdeki akrabalarını beklemek veya benzeri zorunlu olmayan bir sebeple cenazeyi geciktirmek sünnete uygun bir davranış değildir. Hz. Peygamber’in (sallallahu aleyhi vesellem) ifade buyurdukları gibi ölen kişi bir an önce yerine kavuşmak ister. Semerkand Takvimi
Resûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: “Birtakım günahlar vardır ki onları ancak geçim sıkıntısı ve derdi temizler.”
İyinin Başına Gelen İmam Şa‘rânî [kuddise sırruhû] buyuruyor ki: “Ne zaman Allah’a isyan edip gaflette bulunsam, eşeğimden horozuma, kedimden köpeğime kadar bana kızıp düşman olurlardı. Aslında itaatkâr olan hanımım ve çocuklarım bana sert çıkarlardı. Ben eğri isem ev halkı da eğri, ben doğru isem âlem dosdoğru olurdu.” Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle buyurmuştur: “Âdemoğluna bir değnek ucunun dokunmasından ayağının kaymasına kadar her musibet, muhakkak bir günahı sebebiyledir.” Kur’ân-ı Kerîm’de de Allah Teâlâ, “Kim bir kötülük işlerse onun cezasını görür” (Nisâ 4/123) buyurmuşlardır. Gafil ve günahkârların kesintisiz sevinç ve huzur içinde olmalarının ise onlar için musibet olduğundan endişe edilir. Çünkü Allah Teâlâ, sevdiği kullarını bela, kazâ, hastalık ve musibet vererek gafletten kurtarır. Semerkand Takvimi
Reklam
507 öğeden 491 ile 500 arasındakiler gösteriliyor.