Yani haritası ya da pusulası olmadan yabancı denizlere sürüklenmiş gemi gibiyim. Ama şimdi artık ben de yönümü bulmak istiyorum.
Gökyüzündeki kuşlara bile rota çizen Allah, yeryüzünde seni yolsuz bırakmaz.
Sayfa 54·Kitabı okuyor
Reklam
İnsanın yolu Maraş'tan tesadüfen geçmez. İnsan, Maraş'a azmederek gider. Çünkü Maraş, geçiş yolları üzerinde kurulmuş bir kent değildir.
Sayfa 174
“…haritası ya da pusulası olmadan yabancı denizlere sürüklenmiş gemi gibiyim. Ama şimdi artık ben de yönümü bulmak istiyom.”
Sayfa 15·Kitabı okudu
Ölüm Korkusu Size Ne Yaptırmıyor?
Neden böylesine çok katılık var? __Bazı hayvanlar, tehlike ânında kaskatı kesilerek ölü taklidi yaparlar. Yoksa bizim için de böyle bir durum mu söz konusu? Dünyaya geldiğimiz andan itibaren ağzında durduğumuz uçurum olan ölüm korkusu mu bizi hayatlarımızı daimi bir katılık içinde yaşamaya zorluyor? Ölüm duygusunun kaybı yoksa sadece hayat duygusunun kaybı anlamına mı geliyor? İstemeden fırlatıldıysam günlerin içine ve böyle günleri cezadan, hapisten farklı göremem- sadece kaytarmaya, oyalanmaya, zaman öldürmeye, durumumun kaygılı trajedisini unutabilmek için bütün arzularım konusunda kendime izin vermeye çalışırım. Bir tekneye elde pusula ve yıldız kümeleri hakkında bilgiyle binmek başkadır; bomboş elle, yıldızlı gökler hakkında bir fikrin olmadan binmek ise bambaşka. Birinci durumda bir rota izleyebilirim; ikinci durumda ise arzu ettiğim noktaya varmak için akıntıların ve havanın iyi niyetine güvenmek zorundayım.
Sayfa 32·Kitabı okuyor
Haritası ya da pusulası olmadan yabancı denizlere sürüklenmiş gemi gibiyim. Ama şimdi artık ben de yönümü bulmak istiyorum.
Sayfa 15 - İletişim·Kitabı okuyor
Reklam
Reklam