*"Allah bir kulu severse, sevdiğine gönderir, terbiye ettirir, azametine yakışacak şekilde ona edep öğrettirir ve nihayet onu sever. Sana müjdeler olsun. Seni bir mürşide gönderdiyse haberin olsun, Allah seni seviyor demektir."* Şah-ı Nakşibend hazretleri (k.s)
"Allah bir kulu severse, sevdiğine gönderir, terbiye ettirir, azametine yakışacak şekilde ona edep öğrettirir ve nihayet onu sever. Sana müjdeler olsun. Seni bir mürşide gönderdiyse haberin olsun, Allah seni seviyor demektir." Şah-ı Nakşibend hazretleri (k.s)
Reklam
Allah Rahmet Eylesin.
Özal, Türkistan (orta asya) gezisinde Meşayıh-ı Kiram'ın kabirlerini ziyaret etti. Şah-ı Nakşibend'in (k.s) kantinden vefat ettiğinde kabrine konulmak üzere toprak aldı.
*"Allah bir kulu severse, sevdiğine gönderir, terbiye ettirir. Azametine yakışacak edep öğrettirir. Sonra onu sever."* Şah-ı Nakşibend (k.s)
Şâh-ı Nakşibend (k.s) buyurdu; "İnsanın evini başına yıkan nefsidir. Kendisini hizmet edilmeye layık görüp, başkalarından üstün bilen kimsenin Cenâb-ı Allah katında gübre kadar değeri yoktur..."
Hz. Ebû Bekir-i Sıddık'tan (r.a) sonra bu yola "Sıddıkıyye" ismi verildi. Bâyezid-i Bistâmî'ye (k.s) kadar bu isimle anıldı. Ondan sonra "Tayfûriyye" ismi verildi. Tayfur, Bâyezid-i Bistâmî'nin adıdır. Hâce Abdülhälik-ı Gucdüvânî hazretlerine kadar bu isimle anıldı. Ondan sonra, "Hâcegâniyye" ismi verildi. Şah-ı Nakşibend hazretlerine kadar bu isimle anıldı. Şah-ı Nakşibend hazretlerinden sonra "Nakşibendiyye" ismi verildi. Bu yol bu isimle İslâm âlemine yayıldı, meşhur oldu. Diğer kollardaki isimler zamanla unutuldu. Bu yol, Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî'den sonra "Nakşibendî-Hâlidiyye" ismiyle de anılıp yayıldı. Bugün Anadolu'da yaygın olan kol "Hâlidiyye" koludur. Bu yol, günümüzde Şah-ı Nakşibend hazretlerine nisbet edilen meşhur ismiyle "Nakşibendîlik" şeklinde anılmaktadır.
Reklam
292 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.