Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Abdussamed Tütün

" Mecâzî de olsa aşk ve sevgiden yüz çevirme, vazgeçme; zira o hakiki aşka ulaşmak için bir vasıtadır. " Mevlâna Câmî Hazretleri.
Sayfa 253Kitabı okudu
Reklam
Heidegger çağımız insanının kurtuluşunu Tanrı'ya yönelmekte buluyor ve şöyle diyor: “ Bizi ancak bir Tanrı kurtarabilir . ”
Sayfa 175Kitabı okudu
Rüyanın Önemi
Şöyle der Gazâlî : “Bir insan yüz yıl ilim edinse ve bin kitap okusa bile, bildiklerini yapmadıkça yüce Allah'ın merhametini kazanamaz .”
Sayfa 147Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bilişsel Cimrilik
Bilişsel cimrilik çok ilginç bir kavramdır. Aslında bir konuda önyargıyla oluşturduğun bir fikrinin olması ve yeni bir bilgiyi kabul etmemen bilişsel cimriliktir. Daha genel bir tanım ile bilişsel cimrilik, bir konuda az ve yetersiz bilginin olması ve daha fazla bilgiye ulaşmayı reddetmendir.
Sayfa 328Kitabı okudu
... yıldızların altında,yer ve suların (deniz ve nehirlerin) aşağıda yaratılmasındaki hikmet ve sebepleri böyle anlamalıyız. Kâinatın yarısına kadar gitsek,nizam ve intizamındaki hikmetleri sayacak olsak bitiremeyiz... Ayrı ayrı her şeyin hikmetini bilen, el-Musavvir isminin mânâsını daha iyi anlar ve bilir. Bu tasvir ve tertip, âlemin her parçasında mevcuttur. Hatta karınca ve zerrede bile mevcuttur. Hatta ve hatta karıncanın organlarında bile bu akla durgunluk, kalbe heyecan veren nizam ve intizam mecvuttur. (Maksat,82)
Sayfa 98 - İmam Gazzâli ( rah )Kitabı okudu
Reklam
Ey Oğul ! Nice gecelerini bilgileri tekrar ederek ve kitapları inceleyerek geçirdin ve bu nedenle uykusuz kaldın. Sana bunları yaptıran neydi? Eğer amacın, dünya malı, makam ve mevkilerini elde etmek; başkalarına karşı övünmek idiyse, o halde sana yazıklar olsun, yazıklar! Yok eğer amacın Peygamber'in getirdiği dini yaşatmak, sahip olduğun huyları düzeltmek ve kötülük yapmanı devamlı emreden nefsini dizginlemek idiyse o halde sana müjdeler olsun, müjdeler!
...Meselâ İmam Gazzâlî ilimleri aklî ve naklî olarak ikiye ayırdıktan sonra,bunların her birinin de kendi içinde cüz'î ve küllî kısımlarına ayrıldığını belirtir. Ona göre dînî ilimler içinde küllî olan kelâmdır. Çünkü kelâm ilmi,en genel olan şeyle yani varlıkla ilgilenmektedir. Fıkıh, hadis, tefsir, gibi ilimler, kelâma göre cüz'î kalmaktadır. Dolayısıyla dînî ilimler arasında rütbesi en yüksek olan ilim kelâmdır.