Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Biz de, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'yla gözümüzü açtık. Çünkü bizler soyadımızdan sonra Samsunsporlu olmayı ekledik kendimize.
Sayfa 54
Sunuş Yazısı
Samsun, tarihi olmayan şehir. Ne çok duydunuz bu cümleyi değil mi? Ne çok kulaklarınızı tırmaladı. Kimimiz kabullendi bu cümleyi. Kimimiz asla kabullenmedi. Ben kabullenmeyenler sınıfındanım. Çok seviyorum bu şehri. Havasını solumak, suyunu içmek, yollarında yürümek, yağmurunda ıslanmak, takımını tutmak… Bu şehre ait olan her şey mutlu ediyor beni. Bu şehirde doğmak, büyümek, yaşamak… Benim ve benim gibi düşünenler için büyük şans. Bu şehre ait, bu şehrin bir parçası olmak büyük bir gurur. Herkesin anlayamayacağı bir gurur. Kendini bu şehre ait hissetmeyenlerin asla tadına varamayacağı bir gurur. Samsun bir sevdaysa eğer biz bu sevdaya en karasından tutulmuşuz. Belki de bu yüzden kabullenmedim, “Samsun’un tarihi mi var?” cümlesini… Evet, Samsun’un tarihi var. Üstelik yok edilen bir tarihi. Sorun bir kendinize. Nerede bu şehrin kalesi, mevlevihanesi, kiliseleri? Hepsi yok edildi. Son olarak, 19 Mayıs Stadyumu yok edilenler listesinde yerini aldı. Bu kitabın amacı; bile isteye yok edilen bir tarihin hatırasını hafızalarda yaşatmaktır. 19 Mayıs Stadyumunun hatırasını… Türkiye’de pek çok takımın stadı yıkıldı. Aralarında milyonlarca taraftarı olduğunu söyleyenler de var. Ancak hiç birisi bizim yaptığımızı yapmadı. Biz yıkılan stadımızın kitabını yazdık! Türkiye’de bu kitap bir ilktir ve bu onur Samsunspor taraftarına aittir.
Sayfa 9 - Roza Yayınevi
Reklam
144 syf.
10/10 puan verdi
Samsun 19 Mayıs Stadyumu ( Hatıran Yeter )
Ocak ayında Samsun’a gittiğim zaman, yeni statta her zamanki arkadaşlarımla bir Samsunspor maçı seyrettim. Maç bitince çarşıya döndüm. Bir Gün kitabımda bahsi geçen otogar çoktan yıkılmış ve yerine bir AVM yapılmıştı. O AVM’nin arka tarafında ise bizim eski stadımız vardı. 2017’de son maçın oynandığı ve geçen sene yıkım çalışmalarına başlanan 19
Hatıran Yeter
Hatıran YeterYusuf Demircioğlu · Roza Yayınevi · 201912 okunma