Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kudüs'te her Filistinli bir Hz. Ömer, Selahaddin Eyyubi, Osmanlı gözler..... Bir gün gelecekler ve biz kurtulacağız der.
"Bu liderlerden bize ne fayda geldi? Hep sıkıntılı günlerimiz oldu,ben liderimin Arap,Kürt veya Hintli olmasını asla önemsemem,tek önemsediğim şey adaleti sağlaması ve bana zulmetmemesidir,haklı değil miyim?"
Sayfa 6 - ArmadaKitabı okuyor
Reklam
133 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kitabı okumadan önce Selahaddin Eyyübi'yi pek beğenmiyor ve sevmiyor idim. Ancak okuduktan sonra anladımki bu adam ömrünü İslam'a feda etmiş ve İslam ülkelerinin bazılarıyla savaşmakta haklıymış.
Selahaddin Eyyubi
Selahaddin EyyubiYavuz Bahadıroğlu · Nesil Yayınları · 2019746 okunma
Selahaddin Eyyubî Allah'a adammış bir tekbir sesiyle ortaya çıktı , Haçlıların kinleri ve döktükleri masum kanlarının denizinden bir hilâl gibi yükseldi...
Sayfa 407Kitabı okudu
Ne fayda ki, delicesine bir teşebbüsten ibaret olan Haçlı seferleri esnasında asla önem verilmeyen, hatta hafife alınan ve aşağılanan bir şey varsa, o da akl-ı selimdi.
Görüyorsun ki şu fakir adamı ben tedavi ettim. Allah'ın izniyle şifa buldu. Kralı niçin tedavi edemeyecekmişim? Yoksa Frengistan krallarının yaratıldığı çamur başka mıdır?
Reklam
Daha sert yapılı biri olsaydı, sıkı iktisadi koşullarda kabiliyetli olsaydı ve bencil devlet adamlarının alacağı türden tedbirler alsaydı, belki daha dayanıklı ve birleşik bir imparatorluk kurabilirdi fakat o zaman da, cömert ve yiğit Selahaddin Eyyubi olmazdı.
Sayfa 342Kitabı okudu
Ateşler içinde yatan Richard’ın canı ferahlamak için meyve çekmişti ve Selahaddin Eyyubi ona sürekli armut,şeftali ve dağlardan getirttiği karları gönderiyordu.
Sayfa 325Kitabı okudu
Kral’ın atsız olduğunu gören Selahaddin Eyyubi, böyle cesur bir savaşçının yayan vaziyette savaşmasının ayıp olduğunu düşünerek ona iki hızlı Arap atı gönderdi.Richard bu atları aynı anlayışla aldı ve muharebeye devam etti.
Sayfa 323Kitabı okudu
Henüz yolculuğa çıkmadan Kudüs'te iken yaptığı gezi planının önemli duraklarından biri Baalbekti. M.Ö. 1100'lü yıllarda Fenikeliler tarafından kurulan şehir Grek ve Roma medeniyetlerine de ev sahipliği yapmıştı. İnançlar açısından önemli bir merkezdi. Burada Venüs, Baküs ve Jüpiter tapınakları bulunuyordu. Şehir ilkçağda Jüpiter'e tapanların ziyaret ettikleri bir hac merkeziydi. Baalbek'in başka bir özelliği de İslam tarihi açısından da önemli olmasıydı. Kudüs'ü ele geçiren büyük komutan Selahaddin Eyyubi, Baalbek'te doğmuştu. Medeniyetler tarihi açısından çok önemli olan bu şehri gördüğünde Gertrude, hayranlığını saklayamayarak muhteşem güzellikte bir yer diye bahsetmişti.
Reklam
Selahaddin Eyyubi, ketenden ve yünden yapılmış gösterişsiz giysiler giymesine rağmen, hiç şüphe yoktur ki, Müslüman bir hükümdar gibi davranmayı sürdürmüş ve yabancı devletlerden gelen elçileri kabul ettiği zaman saray merasimlerini eksiksiz olarak sergilemeye özen göstermiştir.
1181 senesinde, Selahaddin Eyyubi oradayken Şam’ ziyaret eden Endülüslü seyyah İbn Cübeyr, her saat başı açılıp kapanan pirinçten bir kapağın içinden çıkan bronz şahinlerin vakti haber verdiği duvar saatinden ve alçalıp yükselen suyla ölçüm yaparak geceleri saati gösteren kırmızı lambalardan bahsederek bize bu harikulade camiinin güzelliklerini tasvir eder.
Selahaddin Eyyubi 11 Mayıs 1181 tarihinde Kahire’den ayrıldı….. Kasideler okunuyor, marşlar söyleniyordu. Aniden, kulak tırmalamayan bir ses o zarif sözlerin ahengini bozdu.”Keyfini sür” diye haykırdı, Arap şairin şiirinin mısrasında. Yayla papatyalarının kokusunu iyice çek içine, Bu geceden sonra bir daha papatya görmeyeceksin. Bütün doğulular gibi uğursuz alametlere karşı hassa olan Selahaddin Eyyubi bu sözlere sinirlendi ve yüreğinde kocaman bir ağırlıkla Mısırdan ayrıldı. Kehanet niteliği taşıyan o mısralar yanılmamıştı. Mısır’da artık ona papatya yoktu Kahire’yi bir daha göremedi.
Sayfa 165Kitabı okudu
Selahaddin Eyyubi, hayatı boyunca hiçbir anlaşmayı bozmamıştı.
Selahaddin Eyyubi bulduğu onca hazineden kendisine hiç bir şey almadı.Yüz yirmi bin el yazmasından müteşekkil muhteşem kütüphaneyi Kadi el Fazıl’a bağışladı.Sabık halifenin ihtişamlı sarayında ikamet etmek onun basit ve sade hayat tarzınada uymuyordu. İpek divanlarının ve inci köşklerin onun için kıymet-i harbiyesi yoktu.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.