Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kaçışın kusuru, onun mental ve manevi hedeflerinden saparak veya saptırılarak; her defasında sektöre uyumlulaştırılmasındadır. Bu nedenle yöneliş, Ben'in içine ve yaşamdan da mutlak olan ölüme doğru olmalıdır.
Sayfa 65 - Açılım KitapKitabı okudu
İnsanın kendisi zaten doğanın yarasıdır ve yapabileceği tek şey bu gediği, bu yarığı, bu yapısal köksüzlüğü kabullenmek ve ondan sonra şeyleri mümkün olduğunca onarmaya çalışmaktır.
Sayfa 64 - Açılım KitapKitabı okudu
Reklam
Modern akışkan yaşam, acılı sonları bir çırpıda örtbas eden yeni başlangıçlar silsilesidir.
Sayfa 56 - Açılım KitapKitabı okudu
Ölüm bugün eğer bir dehşet verici bir düşman formunda görünüyorsa; bu, modern kültürün yaşamı/yaşamayı hadsizce kutsamasıyla ilgilidir.
Sayfa 55 - Açılım KitapKitabı okudu
Bedenin içinde ama zihnin ötesindedir ölüm. Daha açıkçası akıl çemberinin dışında tutulup; varlığı sürekli olarak yaşama edimiyle bastırılandır.
Sayfa 53 - Açılım KitapKitabı okudu
Modern kültür ölümsüzlüğü mümkün kılamadığı oranda; ölümün alametlerini silme ve ölenin hatıralarını -sanki hiç yaşanmamışcasına- ortadan kaldırma telaşı içindedir.
Sayfa 51 - Açılım KitapKitabı okudu
Reklam
Pamuk ipliğine bağlı ilişkiler...
Bugün hiçbir ilişki efsaneleşmeyecek ve miras bırakılmayacak kadar seri elde edilmekte ve elden çıkarılmaktadır. Yeni bir Leyla ile Mecnun hikayesinin oluşmayacak olması, hikayedeki verilen emeğin, sergilenen adanmışlığın ve ödenen bedellerin modern bireyin eylem lûgatinden çıkmasıyla ilgilidir. Bugün duyguları ifade ve ilan etmenin yolu davranışa dair tutumlar değil; tıpkı dövme yaptırma gibi tenle yetinilen geçici gösterilerdir.
Sayfa 44 - Açılım KitapKitabı okudu
Belli bir bedele indirgenen metalaşmış her beden, anlam-yitiminin zirveleştiği bir değersizlik şerhidir.
Sayfa 38 - Açılım KitapKitabı okudu
Ayna sonlu en'in değil; bitmeyen daha'nın peşindedir. Evet yapabiliriz'e kenetlenen bu performanslar dizgesi, günümüz kültürü kadar depresif mağluplar yığınının da tezahürüdür.
Sayfa 37 - Açılım KitapKitabı okudu
Oysa teşhire şartlandırılan beden, göründükçe silinir. Çünkü sürekli yinelenen göstergeleşmiş çıplaklık, bedeni tüketilir fantasma derekesine indirir. Böylesi teşhircilik, içindekilerini dillendirecek kelimeleri olmayan birinin ne dediği anlaşılmayan bağırtılarına benzetilebilir.
Sayfa 31 - Açılım KitapKitabı okudu
Reklam
Yeni modern bireyin ilk ve en önemli ahlaki mesuliyeti, tüm ekonomisini, enerjisini ve zamanını bedeninin idealleri doğrultusunda düzenlemektir. Ayrıca özgürlük saadetini bedeni üzerinden elde etmek ve bunu tasarlanabilir/ paylaşılır rol-modele dönüştürmektir.
Sayfa 29 - Açılım KitapKitabı okudu
Bir zamanlar manen hapsolmayı temsil eden bedene sıkışma hicabı da, bugün bedenin ideal ölçüler gereğince sıkılaşma coşkusuna evrilmiştir.
Sayfa 28 - Açılım KitapKitabı okudu
Niçin özgür olması gerektiğini bilmeyen kişi, bir kimliğe sahip olamaz.
Beden kültürünün en sembolik pazar-söylemi özgürlüktür. Modernitenin en yüce ve en klişe erdemi olarak özgürlük, bugün kendi dışındaki tüm erdemleri yok sayacak kadar dogmatikleşmiş ve banalleşmiştir.
Sayfa 25 - Açılım KitapKitabı okudu
Beğenilenler çemberinin dışında kalmak, modern bireyin başına gelebilecek en korkunç felakettir.
Sayfa 20 - Açılım KitapKitabı okudu
Beden, hakkındaki tüm takdirin taşıyıcısı olan bireyin omuzlarındaymış gibi göründüğü, ancak işin iç yüzünde küresel ağlarca kumanda edilen politik bir projedir.
Sayfa 19 - Açılım KitapKitabı okudu
936 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.