Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Ama görkemli Himera ne hale gelmiş!.. Aşağıda, demiryolunun hemen yanında görkemli tapınağın zavallı yıkıntıları duruyor; sütunlarından bazıları da modern bir inek ağılında yer alıyor. Doğru okudunuz: İnek ağılı – inekler sırtlarını onların yivlerinde kaşıyor ve kesinlikle bir antik tapınağa yapılması gerektiği, zorunlu olduğu gibi davranmıyorlar. Bu gerçekler karşısında tek yapılabilecek şey tapınağı ölçmek, üzülmek ve inekleri kıskanmak. Çünkü nice eski çağlar araştırmacısı Alman, bir antik tapınakta geceleyebilmek uğruna neler vermez!"
Sayfa 208 - REMZİ Kitabevi. 24. Bölüm Robert Koldewey (1855-1925)Kitabı okudu
Tevrat'ta yazılıdır.
KUTSAL KİTAP'ta Asurluların İsrailoğullarına Tanrı belası olarak gönderilişlerinden, Babil Kulesi ve görkeminden, gururlu Ninive'den, Yahudilerin yetmiş yıllık kutsallıklarından, hükümdar Nebukadnezar'dan, Tanrı'nın "Büyük Fahişe" ile ilgili hükmünden, Yedi Meleğin Fırat diyarına boşalttıkları "gazabının taslarından" söz edilir
Sayfa 159
Reklam
Kralı korumak ve düşmanlarını uzak tutmak için: Boyları 3,50 metre yüksekliğinde ve 3 metre kadar uzunlukta devsel kapı muhafızları II. Assurbanipal (1.Ö. 883-859) döneminde Asur saraylarında odalara girişi koruyorlardı. Bunlar aslan gövdeli, başlarında boynuzlu taş bulunan, güçlü kartal kanatlarına sahip sakallı insan başlı yaratıklardı.
En ciddi bilim adamının da kalbinin susmadığını bilmek iyidir.
Sayfa 146
İleri gelenlerden biri ölünce evin kadınları başlarına hatta yüzlerine toprak sürerler. Sonra ölüyü bırakırlar, evden dışarı fırlarlar etekleri bellerine sokulmuş, kenti dolaşırlar; göğüslerini açarlar ve dövünürler.Bütün kadın akrabalar bu alaya katılır ve böyle yaparlar. Erkekler de silahlarını kuşanır ve göğüslerini döverler. Bu törenden sonra ölüyü mumyalatmaya götürürler.
Sayfa 129
Piramitler
Yalnız, ölümlülerin,ölçülerini yitiren güçlülerin Tanrı'ya eşkoşmaları yüzünden mi yapılmışlardı acaba?
Sayfa 109
Reklam
Suç yalnızca birçoklarının anlayış kıtlığından da değil,tersine tek birinin herkesi yanlışa sürüklemesindedir.
Sayfa 84
Aztek kralı II. Montezuma'nın hazinesinin değeri aşağı yukarı 162.000 altın peso tutuyordu. Bu da 19. yüzyılda yapılan bir hesaba göre 6,3 milyon dolardı. Bu 16. yüzyıl için o denli büyük bir altın miktarıydı ki, o zamanın hiçbir Avrupa hükümdarının hazinesinde bunu asla bir arada görmemiş olduğunu düşünebiliriz.
Sayfa 239 - Remzi Kitabevi, çev. Hayrullah ÖrsKitabı okudu
128 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.