Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bitkiler nasıl şifa veriyor?
Bazılarımızca "Ot, çöp" nasıl etki ediyor? Kocakarı ilaçları bunlar! gibi yaftalamalarla aşağılanan bitkiler, bünyelerinde bulunan bazı maddeler yardımıyla bizleri hastalıklardan korurlar veya hastalıklarımızı iyileştirirler. Bu maddelere etken madde veya etkili madde diyoruz. Etken maddeler bitkilerde ilk etapta bulunmayan, ikincil maddeler. Bitkiler aşırı soğuktan, sıcaktan, rüzgardan, zararlılardan korunmak, nesillerinin devamlılığının sağlanması ve böcekleri çekmek için etken maddeleri üretirler. Kısacası hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için bu maddeleri üretirler. O halde kendi sağlıkları için ürettikleri bu maddelerin doğayı paylaştıkları insanların sağlığına da yararı olmasını düşünebiliriz. Homeopati Bach Çiçekleri Terapisi vb. bütüncül tip sistemleri de doğanın bu dili ile sağaltım yaparlar. İnsan doğanın bir parçası ise doğadaki her şeyle bir etkileşim halindedir Bu etkileşim benzerlik / sinyatür teorisini de içinde barındırıyor.
"Anadolu toprakları 250 bin yıl süren dördüncü buzul çağını yaşamadığı için, bitkiler ve mikroorganizmalar evrimlerine devam etmişlerdir. Yani Anadolu bitkileri, 250 bin kez çiçek açıp tohumlarını toprağa dökmüşlerdir; bu döngü 250 bin kez tekrar etmiş demektir. Bu zaman zarfında Anadolu topraklarının bitki florası kendisini geliştirip en mükemmel şekilde evrimini tamamlarken, dünyanın birçok bölgesi buzul çağında gelişmede ve evrimleşmede geri kalmıştır. Bu da Anadolu'nun bitki florasını rakipsiz ve ayrıcalıklı kılmıştır."
Reklam
Biyolojik Zenginlik
Ülkemiz, çok değerli genetik kaynaklar sunan özgün bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Türkiye, gıda ve tarım için önemli pek çok bitkinin anavatanı ve genetik çeşitlilik merkezidir. Sahip olduğu bitki türlerinin %34’ü endemik, yani ülkemize özgü türlerdir.Tıbbi ve aromatik bitkiler bu tür zenginliğine ayrı bir değer katmaktadır. Bitki örtüsünün zengin olması ve dolayısı ile besin ihtiyacı olan birçok hayvan türünün kendisine uygun yaşam alanı bulabilmesi ülkemizi hayvan türleri açısından da zengin kılmıştır. Pek çok hayvanın anavatanı olan Anadolu’da, hala çeşitli çiftlik hayvanlarının genetik çeşitliliği yüksek yerel ırkları mevcuttur. Henüz sayıları tam olarak belirlenememiş binlerce omurgasız hayvan türü de ülkemizde yaşamaktadır.
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
TIBBİ BİTKİLERİ DOĞRU KULLANMA REHBERİ
Sn. Nazım Tanrıkulu'nun eşsiz eseri, "Tıbbi Bitkileri Doğru Kullanma Rehberi" adlı eseri okul yıllarımda büyük etkisi olmakla beraber, yazarımız ile tanışma fırsatı da buldum. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler okuyan öğrenci arkadaşlarımın ve mezun olmuş meslektaşlarımın Nazım Bey'le tanışmalarını ve kitabından istifade etmelerini dilerim.
Tıbbi Bitkileri Doğru Kullanma Rehberi
Tıbbi Bitkileri Doğru Kullanma RehberiNazım Tanrıkulu · Hayykitap · 202024 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
TIBBİ BİTKİLER REHBERİ
Okul yıllarımda eksik etmediğim, yardımcı kaynak olarak kullandığım ve yaşamımızın her anında istifade edebileceğimiz bir eser. Alternatif tıbbın önemli konuları bu kitapta mevcuttur.
Tıbbi Bitkiler Rehberi
Tıbbi Bitkiler Rehberiİbrahim Adnan Saraçoğlu · Saraçoğlu Danışmanlık · 200813 okunma