Selçuklu Tarihi okuma önerilerim
C. Cahen, Osmanlılardan Önce Anadolu da Türkler E. Merçil, Selçuklularda Saraylar ve Saray Teşkilatı K. Çetin, Selçuklu Medeniyeti Tarihi A. Çaycı, Selçuklularda Egemenlik Sembolleri O. Turan, Selçuklular Tarihi ve Türk-İslam Medeniyeti O. Turan, Selçuklular ve İslamiyet Doğuştan Günümüze Büyük İslam tarihi Ansiklopedisi İslam Ansiklopedisi G. M. Kurpalidis, Büyük Selçuklu Devletinin İdari sosyal ve ekonomik tarihi Nizamülmülk, Siyasetname, haz. M. A. Köymen M. Altay Köymen, Büyük Selçuklu İmparatorluğu Tarihi I M. Altay Köymen, Büyük Selçuklu imparatorluğu II M. Altay Köymen, Tuğrul Bey ve Zamanı M. Altay Köymen, Alp Arslan ve Zamanı Yeni nesil tarihçilerden Erkan Göksu ve Cihan Piyadeoğlu'nun eserlerini öneririm.
İşte Yusuf Kaplan’ın şimdiye kadar önerdiği okuma listesindeki kitaplar: BİRİNCİ AŞAMA OKUMA LİSTESİ 1-İslam'ın Dirilişi-Sezai Karakoç. 2-İnsanlığın Dirilişi-Sezai Karakoç.
Reklam
𐰾𐰚𐰃:𐱅𐰵𐰼𐰚'𐰠𐰼𐰓𐰀:𐰉𐰀𐰖𐰺𐰀𐰢:𐰋𐰀:𐰯𐰀𐰾𐱅𐰃𐰉𐰞𐰠𐰼:𐰴'𐰴 Eski Türklerde Bayram ve Festivaller Hk. Bayram Kavramı İlk Defa Kaşgarlı Mahmud'un 11'inci Yüzyılda Yazdığı Divan'da Görülmektedir. Kaşgarlı Mahmud Kelimenin Aslının ''Bedhrem'' Olduğunu Ve Dahi Bu Kelimeyi Oğuzların ''Beyrem'' Şeklinde Çevirdiklerini Belirtir. Yine Kaşgarlı Mahmud'a Göre Bayram:
YAHYÂ KEMAL'E DAİR ITRÎ’nin notayla, Sinan’ın taşla yaptığını kelime ile yapan insana Yahyâ Kemal derler. Yahyâ Kemal, birçok büyük şairlere ilham kaynağı olmuş olan iki devrin nostalji içinde ömrünü tüketmiş ve şiirini örmüş adamdır. Zaman içinde nostalji, mekân içinde nostalji: Ya bugünün burukluğu ve çoraklığı içinde eski akın ve fetih
113 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.