Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ümmühan D.

Ümmühan D.
@ummuhandemir
Yolcu
Allah, "Seni en güzel ve en üstün şekilde yarattım. Muazzam bir yaratılış mucizesi olan varlık âlemini de sana musahhar kıldım, yani senin emrine verdim. Şimdi git ve emanetime sahip çık." diyerek bu sözün ve emanetin muhatabı olarak insana büyük bir mesuliyet yüklüyor. "Bu emanete sahip çıkmak için ihtiyaç duyduğun akıl, mantık, vicdan, irade ve mesuliyet duygusunu senin ruhuna koydum. Tek yapman gereken fıtratına uygun bir şekilde hareket etmek." diyor.
Sayfa 25 - İnsan
Reklam
Sadelik, hayatı daha derin ve dingin yaşamaktır. Yaşadığınız her anı dolu dolu tecrübe etmektir. Anın farkına varmak, lezzetini almak ve onda var olmaktır. Sadelik derinlik demektir. Karmaşa, kargaşa, kakofoni size derinlik ve dinginlik vermez. Bir şeyin çok olması; iyi anlamlı ve kalıcı olması anlamına gelmez.
Sayfa 19 - İnsan Yayınları
bize hep "İhtiyaçlar sınırsızdır." deniliyor. Ekonomik modeller bu varsayım üzerine kuruluyor. Oysa ihtiyaçlar değil, arzular sonsuzdur. İnsanların temel ihtiyaçları bellidir. Makul bir ekonomik modelde bu ihtiyaçların karşılanması mümkün ve gereklidir. Fakat sonsuz ve sınırsız olan arzulardır. Kamçılanan, tahrik edilen, azdırılan arzular, insanı tatmin ve mutlu etmez. Tersine onu bir hırs ve ihtiras sarmalına mahkûm eder.
Sayfa 18 - İnsan Yayınları

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Fakat insanın özündeki gerçek şu: Geçici olanda mutluluğu aramak, insanı mutsuzluğa mahkûm ediyor. Ancak geçici olmayan, daimî ve ebedî olana tutunduğunuz zaman, mutluluk geçici bir haz olmanın ötesine ulaşıyor. Haz ve arzunun ötesinde derin huzur ve mutluluk burada başlıyor.
Sayfa 17 - İnsan Yayınları
"Özlemek" kelimesi önemli. "Öz"le, yani insanın özünü hatırlamasıyla ilgili. Özümüzde olanı hatırlayıp ona kavuşmak istediğimiz zaman "özledik" diyoruz. Öz-leşmek gibi. İnsan sevdiğini özler ya, sevdiği de özünün bir parçası... Özü neyse onu seviyor, neyi seviyorsa özü ona dönüşüyor.
Sayfa 15 - İnsan
Reklam
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler insanları konuşur.
Sayfa 134
İnsan beyninden günde ortalama 70.000 düşünce geçtiği kabul ediliyor. Bu düşünceler ne hakkındaysa, hayatımız da ona göre şekillenir. Çünkü düşünceler duygulara, duygular davranışlara, davranışlar sonuçlara dönüşür. Kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız. Ne düşündüğünüz ne olacağınızı belirliyorsa, ne düşünmediğiniz de ne olmayacağınızı belirler!
Sayfa 133 - Alfa
Beynimiz, "garbage in, garbage out" ilkesine göre çalışır. Bu kuralın Türkçe meali şudur: "Beyninize çöp girerse, beyninizden çöp çıkar." Beyninize ne verirseniz, onu çoğaltarak size geri verir.
Sayfa 131 - Alfa
Farklı dünya görüşleri olan insanlarla zaman geçirmek, bu yaşam tarzlarının belgesellerini izlemek, farklı kitaplar okumak, yeni yerler gezmek insanın iç dünyasını zenginleştirir, görüş açısını genişletir, algılarını güçlendirir. Dünyanın en yaratıcı insanlarının kültürler arası etkileşimin olduğu yerlerden çıkması tesadüf değildir.
Sayfa 130 - Alfa
Beyni yoran en önemli şey monotonluktur. Hayatınızı ne kadar renklendirirseniz, beyninizi o kadar neşelendirirsiniz.
Sayfa 129 - Alfa
Reklam
Rahmet Peygamberi Efendimiz: -"Vallahi, ben sizlere çocuklarınızdan, ana ve babalarınızdan daha sevgili olmadıkça imânınız kemâl bulmaz." buyurdu.
Sayfa 42 - Erkam Yayınları
70 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.