Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Üzeyir Kuş

Üzeyir Kuş
@uzyrks
23 okur puanı
Nisan 2020 tarihinde katıldı
100 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Daisy Miller ile Kendimizin Farkında Olmak
Kısa bir sürede okunabilir bir kitap. Kitabı okurken ( bir erkek olarak ) ana karakterin yaptıklarına sinir olmuyor değilim ;ama kendime şu soruyu soruyorum. Kitaptaki ana karakter (Kadın:Daisy Miller) ya erkek olsaydı ve onun çapkınlık ya da flört hikayelerini dinliyor olsaydık tutumum gene aynı olur muydu? Ve araya toplumsal sınıfları sokup o erkeği asi olarak tanıtarak devam etsek. Bence bambaşka bir yapıt ortaya çıkardı :)ve tutumum aynı olmazdı. Bu yüzden kitap bana bir ayna tutuyor :) Kadın ve erkek eşitliğini savunduğunu düşünüyorsun ve bu kitabı okuyup kadına sinirleniyorsun. Ne kadar da kendimle çelişen düşünceler içerisindeyim. Kitap anlatmak istediği ile ve anlattığı dil ile çok basit aynı ana karakter gibi ve bana göre kitabı güzel yapanda bu :) Bir konuyu ne kadar basit ve anlaşılır bir şekilde anlatıyorsak bence iyi bir yazar ya da anlatıcıyız demektir. Bu yüzden kitabı beğendim.
Daisy Miller
Daisy MillerHenry James · İletişim Yayıncılık · 20211,066 okunma
Reklam
192 syf.
4/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Sıkıcı bir deneyim :)
Öncelikle belirtmek isterim ki düzenli bir yürüyüş alışkanlığım yok. Kitabı hangi hevesle aldığımı dahi hatırlamıyorum;ama şunu söylemeliyim ki kitabın %60 'ından sonra ruhum resmen boğuldu. Yazar çok tekrara düşüyor, kendiyle çok çelişiyor. Betimlemeleri ayrı bir can sıkıcıydı. Özgün bir yapıt koyamamış kesinlikle ortaya. Kitapta beğendiğim noktalar 1) Girişi güzeldi, 2) Nietzsche ve Thoreau bölümlerini okurken hiç sıkılmadım 3) Beğendiğim ve üzerine düşünmem gereken bir kaç fikir verdi bana. Kitaptan hoşlanmayışımın belki de sebebi yürüme alışkanlığımın olmayışıdır;ama yazar bana bu isteği uyandıracak bir tohum dahi serpemedi.
Yürümenin Felsefesi
Yürümenin FelsefesiFrédéric Gros · Kolektif Kitap · 20206,8bin okunma
127 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
İnsanı düşünen bir canlı olarak kabul ettiğimizde herkesin aklına gelen bazı genel soruların nedenleri ve sonuçlarıyla yazan bilim insanının bakış açısıyla açıklandığı sade ve güzel bir kitap. Kitabın bize sunmuş olduğu uygarlık tarihi kitap kısa olmasına rağmen antropolojiyi de içine alarak aslında insanın yaşamış olduğu ilk dönemden günümüze kadar geliyor. Uygarlığın oluşmasında ve gelişmesinde en önemli faktörler ekonomi,coğrafya ve bilimdir. Bunlara alt yapı dediğimizde uygarlığın üst yapısı ise sanat,felsefe,hukuk ve siyasettir. Kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız ki günümüz Türkiye'sine gelene değin (Tanzimat dönemi,2. Mahmud dönemi, 1950 sonrası Türkiye'si) çok yanlışlar yapılmıştır ve halen yapılmaktadır.Faik Tonguç'un bir köylüyle yaptığı konuşmada köylünün şu sözü beni etkiledi:''Bizi yalnızca askerlik ya da vergi çıktıkça akıllarına getiriyorlar.'' Bu böyle olmamalıdır. Bu ülkede gelir dağılımında eşitlik sağlanmadığı sürece adalet,eşitlik ve kardeşlik lafları edilmemelidir.
Uygarlığın Sosyolojisi ve Türk Modernleşmesi
Uygarlığın Sosyolojisi ve Türk ModernleşmesiMehmet Devrim Topses · Çanakkale Kitaplığı · 20133 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
176 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
modernizm
" ... gerçekten yeni bir roman okumak,daima bir ölçüde hırpalayıcıdır. Her zaman bir direniş olacaktır. Sahiciliklerini ,belli bir bir direnme hissi uyandırmaları ve nihayetinde belli bir kabullenişi zorlamalarından anlayabiliriz." Modernizme Lawrence'ın bu sözüyle başlıyor kitap. Sonrasında modernizm ile ilgili sorularını sorup kronolojik bir sırayla inceliyor. Modernizmin ve modernitenin kendi içindeki çelişkileri olumlu ve olumsuz tarafları ile sunuşu hoşuma gitti;ama kitapta beni en çok çarpan bölüm modernistlerin(sürrealist, kübist vs..) destekledikleri siyasi görüşleri oldu. Örneğin: Salvador Dali'nin FAŞIST Franco'yu desteklemesi, Ezra Pound 'un FAŞIST Mussolini'yi destekmesi oldu. Sanatçı,bilim insanı veyahut başka bir bireyden hoşlanırken kişinin bütününe bakmamız gerektiği düşüncemin temellerini atacakken Lawrence'ın bir sözü daha beni kendime getirdi :"Sanatçıya asla güvenme. Hikâyeye güven."
Modernizm
ModernizmChris Rodrigues · NTV Yayınları · 201612 okunma
112 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Göğü Delen Adam
"Doğayla iç içe bir insanın(Samoa Yerlisi) bizim kültürümüze hangi gözlerle baktığını öğrenmek..." kitap bu alıntının ayrıntılarından ibarettir aslında ve içinde büyük bir zenginlik barındırır. Bir göğü delen adam olarak söyleyeceklerim şunlardır: Dönmeyeceğimiz bir yer beğen başka türlüsü güç Durma kendine hatırlat Durma göğe bakalım :)
Göğü Delen Adam
Göğü Delen AdamErich Scheurmann · Ayrıntı Yayınları · 202013,9bin okunma