Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Emir Kalkan

Emir KalkanKanatsız Kuşlar Şehri yazarı
Yazar
8.4/10
37 Kişi
224
Okunma
13
Beğeni
3.273
Görüntülenme

Emir Kalkan Gönderileri

Emir Kalkan kitaplarını, Emir Kalkan sözleri ve alıntılarını, Emir Kalkan yazarlarını, Emir Kalkan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Moltke ise, "Ben, bu insanlar gibi terbiyeli ve nazik insanlar görmedim...bizim ulusumuzun terbiyesi sonradan ve eğitimle elde edilen bir terbiyedir. Oysa Türklerin terbiyesi ve nezaketleri yaratılışlarında vardır."
Dünya malı dünyada kalır. Asıl sermaye iyiliktir,
Sayfa 22 - ÖtükenKitabı okuyor
Reklam
"Viran bir ev gibi yıkıldı Elif Ana. Yağmur gibi boşaldı, bebekler gibi büzüldü kaldı, devindi, ağladı. "Murad'ım" dedi höykürdü... Murat taydaşım, Murat akranım, Murat yoldaşım... Karanlık günlerde kör bir kurşunla toprağa düştü Murat. Murad'ım dedi höykürdü... Vursalar kanım akmazdı. Dünya belime düştü, ağular dizildi boğazıma, öldüm. Mayısın ilk pazarı, Analar Günüymüş. İyi ki oğullar günü yok. Yok iyi ki!!!"
"Çocuklarımız oynarken, biz çalışırken yanıp kül olacağız. Başımıza düşen ateş gülleri son nefesimiz olacak" .
Sayfa 155Kitabı okudu
163 syf.
9/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Türk Düğünü, başucu kitabı diyebileceğim bir eser oldu benim için. Kitabı elime alıp adını okuduğumda zihnimde farklı şeyler canlandırdı fakat her kitap okumaya başladığımda bu durumu yaşarım. Ne umdum ne buldum misali... Eserin dili akıcı ve 22 hikayeden oluşuyor. Eserin tümünü göz önünde bulunduracak olursak Türk kültürü çok güzel işlenmiş. Gerçekten yurdumun insanının hikayesi. Her biri farklı bir duygu ve mesaj barındırıyor. Çerez tadında bir hikaye mutlaka okuyun derim.
Türk Düğünü
Türk DüğünüEmir Kalkan · Ötüken Neşriyat · 201039 okunma
Hâl den bilen değilsen ey dost; Neye yarar sakalın, sarığın?... Cübben, zünnârın neye yarar? Neye yarar zikrin, secden?
Reklam
Bülbül aşıktır gül maşuk. Bülbül sevendir, gül sevilen.
163 syf.
8/10 puan verdi
Türk Düğünü- Emir Kalkan
Kitaptaki hikayelerin tümü elbette bahsettiğim kahramanın hikayesi. Anadolu insanı olarak bildiğimiz kişi. Fakat hikayelerin fikir yükü ve mesaj verme kaygısı hikayelerin sıcaklığını bozmuş kanaatindeyim. Değerlendirme kısmında da söylediğim gibi daha sezdirerek bunu yapabilirdi. Çünkü bizim mizacımıza bu daha uygun sanırım. Bundan dolayıdır ki şöyle bir söz vardır, Anadolu insanı mizaçça şairdir; hakikat ona şiir şeklinde söylenmezse anlamaz. Bu yapı içerisinde olması modern bir yapıda olmasına engel değil. Hikayeler birbirimize anlattığımız şekliyle kaleme alınmış gibiler. Barut hikayesindeki gibi, orda da hikâyeyi bir anlatıcının ağzından dinliyoruz. Fakat ben bir okur olarak kulağa değil dile ağırlık veren, bu içerikteki bir metinle karşılaşmak isterdim.
Türk Düğünü
Türk DüğünüEmir Kalkan · Ötüken Neşriyat · 201039 okunma
MIZRAKÇIOĞLU ÖLDÜKTEN SONRA
Bilesin dostluğum ebedi benim Arada muhabbet olduktan sonra Dağılır kasavet gün olur günüm Soyka gönül dostu bulduktan sonra Kimi gafil hallerime gülüştü Kimi geldi sinsi sinsi yılıştı Azgın yaralara kurtlar doluştu
Sayfa 475Kitabı okudu
276 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.