Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Erhan Afyoncu

Erhan AfyoncuSorularla Osmanlı İmparatorluğu yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
8.0/10
591 Kişi
2.766
Okunma
258
Beğeni
12,8bin
Görüntülenme

Erhan Afyoncu Sözleri ve Alıntıları

Erhan Afyoncu sözleri ve alıntılarını, Erhan Afyoncu kitap alıntılarını, Erhan Afyoncu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hainler içerden olunca kapımız kilit tutmaz oldu hâliyle...
Türkiye'nin son 250 yılına baktığımızda derdimizin hiç bitmediğini, devamlı olarak sıkıntılarla boğuştuğumuzu görürüz. Hep stres altında ve adrenalin yüklüyüzdür. Bunun sebeplerinden birisi Osmanlı İmparatorluğu'nun eski haşmetini yitirmesinden itibaren Türkiye'nin devamlı olarak saldırı ve tehdit altında olmasıdır.
Sayfa 341 - DERDİMİZ HİÇ BİTMEZKitabı okudu
II. Abdülhamid, Amerikan Elçisi Terel'e 1897'deki bir görüşme sırasında Ermeniler'le ilgili şunları söylemişti: "Anadolu'nun fethi sırasında Moğollar'la İranlılar'ın saldırılarına maruz kalan Ermeniler toplu halde Osmanlı ülkesine hicret ederek Osmanlı sultanlarının himayelerine girdiler. Ermeniler, Osmanlı sultanlarınca şefkatle karşılandı ve kendilerine gerekli müsamaha gösterildi. Can ve mallarının muhafazası hususunda her şey yapıldı. Osmanlı sultanlarının sefere çıktıkları ve fetihle meşgul oldukları zamanlarda ticaret işleri Hristiyanlar'a özelliklede Ermeniler'e kaldı. Müslümanlar Allah'ı tek yaratıcı olarak tanıyan her türlü dinin mensubuna ilişmedikleri için Hristiyanlar'ın dinlerine de karışılmadı. İşte bu suretle Ermeniler mal, mülk ve servet biriktirme imkânı buldular. 400 seneden beri de Osmanlı idaresinden memnun bir şekilde yaşamışlardır. Osmanlı ülkesinde sarraflık ve iltizam işleri hep Erme niler tarafından yürütülüyordu. Ermeniler bu süre içinde dinlerini muhafaza edebildiler, asırlardan beri eski kilise ve manastırlarda serbestçe dini ayinlerini yerine getirdiler ve lüzum gördükçe yeni kiliseler açtılar. Ermeni patriklerinin her türlü şikâyetlerine hükümetler hep kulak verip, mezhep leri de her zaman himayeye mahzar oldu".
Sayfa 256 - Ermeniler'e Hep şefkat GösterdikKitabı okudu
Reklam
Yahudi, Arap, Laz, Kürt gibi yetmiş türlü milletler topluluğuna Türkler Osmanlı milleti adı vermişler ve bu milletin menfaatini korumak için sadece Türk kavmi hiç durmaksızın savaşarak canını ve malını telef etmiş. Diğerleri rahatça ticaret ve sanatla uğraşmışlardır. Kendilerine mahsus milli idealleri takip etmişler. Bu ideallerini fiiliyata çıkarmaya çalışmışlar, Ermeniler Ermeni için, Rumlar Rum için, Araplar Arap için çalışmışlar. Sadece Türkler Türk milleti, Türk halkı, Türk menfaati demeye korkmuşlar. Bugün diğerlerinin çoğu milli ideallerine sarılmışlar. Geriye kalan Ermeniler, Araplar ve hatta Kürtler de diğerlerini takip ediyorlar. Sadece Türkler yetim kaldı.
Sayfa 228Kitabı okudu
Padişahların hayatlarına ve dünyaya bakışlarına önemli etkiler yapan hadiseler vardır. Bu hadiselerden dolayı yaşadıkları stresler ve geçirdikleri psikolojik travmalar padişahları ve icraatlarını şekillendirir. II. Abdülhamid, tahta çıktığında halk içinde dolaşan bir padişahtı. Ancak Çırağan Baskını ile V. Murad'ı tekrar tahta çıkarma teşebbüsü padişahı yavaş yavaş Yıldız Sarayı'nda kapalı bir hayata ve aşırı vehimli bir yapıya doğru itti. II. Abdülhamid, kendisinden önceki padişahların aksine, saltanatının ilk ayları hariç padişahlığı boyunca Yıldız Sarayı'nda ikamet etti. Özel günler, bayramlar ve Cuma selamlığı dışında sarayın dışına pek çıkmadı.
Sayfa 103 - II. ABDÜLHAMİD'İN HAYATINI DEĞİŞTİREN HADİSEKitabı okudu
Osmanlılar fethettikleri yerleri birer vatan parçası olarak görmüşler, bu yüzden de her karış toprağını binlerce şehidin kanı ile yıkamadan terk etmemişlerdi. Ayrıca Yemen, Haremeyn'in kapısıydı. Yemen'in kaybedilmesi kesinleşmişken bile son kurşununa kadar savaşmamızın sebepleri de buydu.
Sayfa 215 - YEMEN'E TÜRKÜ BOŞUNA YAKILMADIKitabı okudu
Emperyalist devletlerin kışkırtması sonucu Ermeniler, devlet kurmaya kalkıp, Anadolu'yu yakıp, yıktılar. Osmanlı ordusunun lojistik sistemini zaafa uğrattılar. Osmanlı yönetimi, fiili isyan karşısında başka çaresi kalmayınca 27 Mayıs 1915'te Talât Paşa'nın tutturduğu ve Murat Bardakçı tarafından yayınlanan kayıtlara göre 924.158
Sayfa 264 - ERMENİ TEHCİRİKitabı okudu
Reklam
II. Mahmud, Osmanlı İmparatorluğu'nun yapısını tamamen değiştirmiş bir padişahtır. Batılılaşma gerçek manada II.Mahmud döneminde başlamıştır.
Sayfa 43 - Tanzimat'ın ÖncüsüKitabı okudu
Osmanlı İmparatorluğu'na karşı yeni bir düşmanlık başlamıştı. Byron ve Hugo gibi edebiyatçılar, Delacroix gibi ressamlar, Beethoven gibi bestekârlar, Osmanlı aleyhine Yunan hayranlığı içeren eserler yayınlamışlardı. Byron'ın "Childe Harold" ve "Turkish Tales" isimli eserlerinde Türkler zalim, Yunanlılar mazlum olarak gösteriliyordu.
Sayfa 30 - AVRUPA 200 YILDIR YUNANİSTAN'I ŞIMARTIYORKitabı okudu
Artık dışarıya bakmayan Osmanlı dönemi sona ermişti. Lale Devri'nin en önemli özelliği Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk defa yüzünü Batı'ya dönmesidir. Daha önce yapılan "Islahat Faaliyetlerinde" Osmanlı'nın geçmişi örnek alınırken, bu dönemden sonra tam olarak olmasa da yavaş yavaş Avrupa örnek alınmaya başlandı.
Sayfa 19 - AVRUPALILAŞMA MACERAMIZ BÖYLE BAŞLADIKitabı okudu
Sonra hocaları idam ettiler, Kur'an'ı Kerimi yasakladılar...
Fehmi Hoca yüksek sesle hatim duası okuduktan sonra Mustafa Kemal Paşa tarafından kurdela kesilerek Meclis açıldı. İçeri giren bütün mebuslar sıralara oturmuştu. Hoca mebuslar Meclis'te hep bir ağızdan dua ediyor ve Buhari-i Şerif okuyorlardı. Bayraklarla süslenen kürsüye Hacı Bayram Veli'nin sancağı dikildi. Kur'an-ı Kerim ile Sakal-ı Şerif de kürsüye kondu.
Sayfa 331 - Meclis AçılışıKitabı okudu
Reklam
Okuyun...
Bu dönemde İttihadçılar'la,muhalifleri arasında aşırı siyasileşme yaşandı. Bir taraftan da grupların kendi içlerinde hizipleşmeler oldu. Orduya, memuriyete, mekteplere siyaset girdi. Devletin ve milletin çıkarları yerine partilerin çıkarlari öne çıktı. Bu dönemde söylenildiği iddia edilen "Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin" sloganı siyasileşmenin nerelere vardığını gösterir. Siyasetin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için hukuk ve devlet gelenekleri bir tarafa bırakıldı. Yapılması düşünülenler kanunlarla çakışınca Enver Paşa'nın söylediği "Kanun yokmuş! Yap kanun, var kanun!" sözü bu dönemdeki anlayışı gösterir. II.Abdülhamid'in özgürlüklere engel olduğu, istibdatla devleti yönettiği eleştirisiyle iktidara gelenler, zamanla daha sert bir yönetim tarzı uyguladılar. Eleştirilere kulak kapatılıp, muhalifler ezildi. Devlet işlerinde makul ortadan kayboldu, aymazlık arttı.
Sayfa 339Kitabı okudu
"Fizan'a kadar yolun var" buradan gelme demek ki...
Trablusgarb 1551'de Turgut Reis tarafından fethedilmişti. Çok az nüfusun yaşadığı ve sürgünlerle anılan Fizan bölgesi de bu sırada kontrol altına girdi.
Sayfa 209 - LİBYA'YI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN 12 ADALARI KAYBETMİŞTİKKitabı okudu
Balkan Harbi sırasında Enver Bey'in ismi bir kez daha öne çıktı. Hükümeti, Edirne'yi vermekle suçlayan Ittihadçılar, 23 Ocak 1913'te Enver Bey'in başkanlığında Bâbiâli'yi basarak hükümeti devirdiler. Ancak yeni hükümetin kurulması Edirne'nin düşman eline geçmesine engel olamadı. İkinci Balkan Savaşı'nda Edirne'nin geri alınması sırasında Enver Bey'in önemli bir rol oynaması halk arasında şöhretini daha da artırdı ve "Edirne'nin ikinci fatihi" diye övüldü.
Sayfa 200Kitabı okudu
Bu satırları bazılarının beynine kazımak lazım!
İttihadçılar, izledikleri yanlış siyaset ve yapılan büyük idari ve askerî hatalarla 10 yılda Yemen'den Arnavutluk'a kadar uzanan bir imparatorluğun darmadağın olmasına sebep olmuşlardı. 1908'de, 5 milyon kilometrekare olarak aldıkları devleti 1918'de 200-300 bin kilometrekare ile bırakmışlardı.
Sayfa 335Kitabı okudu
MORA 'da Mezarlar açılarak kemikler çıkarılarak yakıldı...
Mezardaki Kemikleri Bile Yokettiler İsyan üzerine köy ve kasabalardaki Türkler katledilmemek için kalelere sığınmışlardı. Mora Yarımadası'nın merkezi Tripoliçe'ye onbinlerce Türk gelmişti. Asiler burayı ele geçirmek için 1821 sonbaharında beş ay süreyle kuşattılar. 10 Ekim 1821'de bir ihanet sonucunda kale kapısının açılmasıyla
Sayfa 28 - AVRUPA 200 YILDIR YUNANİSTAN'I ŞIMARTIYORKitabı okudu
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.