Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Firdevs Güneş

Firdevs GüneşTürkçe Öğretimi Yaklaşımlar ve Modeller yazarı
Yazar
Editör
8.8/10
5 Kişi
55
Okunma
2
Beğeni
1.173
Görüntülenme

Firdevs Güneş Sözleri ve Alıntıları

Firdevs Güneş sözleri ve alıntılarını, Firdevs Güneş kitap alıntılarını, Firdevs Güneş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Birey bilinçli değilse, becerilerini amaçlarına ve ihtiyaçlarına göre yönlendiremezse bir gün gelir kaybeder.
Simgesel bellek, kalıcı ve dayanıklı bir bellektir. Kaydedilen her bilgiyi yıllarca saklamakta ve istenildiğinde bir film şeridi gibi göz önüne gelmektedir.
Reklam
Araştırmacılar bir grup yetişkine kolejden mezun olduktan 10 yıl sonra kolejde okudukları ders kitaplarının kapaklarını, resimli ve yazılı sayfalarını göstererek ne hatırladıklarını sormuşlar. Elde edilen bulgulara göre yetişkinlerin çoğunun kitabın sözel bilgilerini unuttukları ancak resimlerini çok iyi hatırladıkları saptanmıştır.
Elisabeth Spelke, 6. aydan itibaren bebeklerin bir nesneyi diğerinden rahatlıkla ayırdıklarını, hatta iki insanın farklılıklarını bile kolayca belirlediklerini saptamıştır. Rutgers Universitesinden psikolog Alan Leslie de bebeklerin bazı psikolojik bilgilere sahip olarak doğduklarını açıklamıştır (Houdé, 2004).
Önemli olan bunu programa koymak değil, uygulayacak öğretmen yetiştirmek.
Günümüzde Türkçe öğretimi sadece dinleme, konuşma, okuma, yazma , görsel okuma ve görsel şunu ile ilgili dil becerilerinin geliştirilmesi değil, aynı zamanda düşünme, anlama, sıralama, sınıflama, sorgulama, ilişki kurma, eleştirme, analiz-sentez yapma ve değerlendirme gibi zihinsel becerileri de geliştirme olarak anlaşılmaktadır.
Türkçe (1-5. sınıflar) öğretim programı amaçlarıKitabı okudu
Reklam
Araştırmalara göre yazı yerine grafik şekiller zihne daha kolay yerleşmekte ve unutulmamaktadır. Öğrenciler birçok cümle okumak yerine bir grafik ile şekil inceleyerek konuyu daha kolay anlatmaktadır.
Çocuklara ezberi değil anlamayı öğretmemiz gerek.
Araştırmalarda anlama öğretimi yapılan sınıflardaki öğrencilerin üst düzeyde başarılı oldukları belirtilmiştir.
Okuma, kelimeleri tanıma ve anlama olmak üzere, iki temel beceriye dayalı olarak gerçekleştirilir.
Zihinsel bağımsızlık günümüz dünyasında çok önemli bir beceridir. Zihinsel bağımsızlık demek öğrencileri yalnız bırakmak demek değildir. Onlar sorun çözmeye, durumları görmeye, seçim yapmaya, denemeye ve girişimciliğe yönlendirmek demektir.
Reklam
Eskiden olduğu gibi " Okumak anlamaktır." denilmemekte, tam tersine "anlamak için okumak" denilmektedir.
İnsanımızın sorununun sebebini öğrenmiş olduk
Birey dinleme yoluyla karar verme ve seçme amaçlarını gerçekleştirme, ihtiyaçlarını ve haklarını takip etme becerilerini daha kolay geliştirmektedir.
El yazısı kullanılmasının sebebi
Dehaene'nin açıklamalarına göre bitişik eğik yan, beynin çalışmasına uygun olmakta ve çocuğun zihinsel gelişimini desteklemektedir. Bitişik eğik yazı, hızlı yazılması, dikkati geliştirmesi, kelime tanımayı kolaylaştırma, rakam ve işaretlerin kolay fark edilmesi, bağlantı ve ayrıntılı düşünmeyi geliştirmesi, beden gelişimine ve özellikle solak öğrencilere uygun olması vb. nedenlerden dolayı çoğu ülkede kullanılmaktadır.
Çeşitli araştırmalar yapan Abraham Moles, resimlerin bilimsel bir sıralamasını yapmıştır. Bu sıralamaya göre derslerde ve etkinliklerde öncelikle kullanılacak resim tipini fotoğraf, resim ve şema şeklinde sıralamaktadır.
72 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.