Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Luis S. R. Vas

Luis S. R. Vasİyileştiren Nefes yazarı
Yazar
8.8/10
5 Kişi
28
Okunma
1
Beğeni
1.239
Görüntülenme

Luis S. R. Vas Sözleri ve Alıntıları

Luis S. R. Vas sözleri ve alıntılarını, Luis S. R. Vas kitap alıntılarını, Luis S. R. Vas en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ABD'de, Baylor Üniversitesi'nde maymunlar üzerinde yapılan bir çalış­ma, tıkalı atardamarlara oksijen aktararak damar hastalıkla­rının iyileştirilebileceğini göstermişti.
Sayfa 44
"Pranayama ellerin kavrama gücünü -yan etkiler olma­dan- artırır."
Sayfa 34
Reklam
Tutulan nefes için yogi kuralı şudur: Nefes verme nefes almanın iki katı uzunlukta olmalıdır, nefesi tutma ise nefes al­manın dört katı uzunlukta olmalıdır.
Sayfa 32
Egzersizleri boş bir mideyle yapmalısınız. Ağır bir ye­mek yedikten sonra en az üç saat, meyve gibi hafif bir şeyler atıştırdıktan sonra bir buçuk saat bekleyin. Bunun iki nedeni vardır. Birincisi, ağır bir yemek konsantrasyo­nunuzu azaltacaktır. İkincisi, midedeki yiyecek kanınızın ve oksijeninizin bir kısmının sindirim için mideye çekil­mesine neden olur. Bu da siz solunum egzersizlerini ya­parken beyne gidebilecek kanı ve oksijeni azaltacaktır.
Sayfa 57
Ortalama bir yetişkin dinlenme halindeyken dakikada aşağı yukarı on altı kere nefes alır ve verir. Her defasında ya­rım litre hava içeri çekilir ve dışarı atılır. Normal bir nefes ve­rişin sonunda, insan kendini zorlayarak bir buçuk litre hava daha verebilir, o zaman akciğerlerde zorla dışarı atılamayacak olan yaklaşık bir litre hava kalır. Ayrıca, normal nefes alıştan sonra, insan bir buçuk litre havayı daha içine çekebilir. Böyle­ce her bir nefee alış ve verişte içinize çekilen ve dışarı atılan hava miktarını yarım litreden üç buçuk litreye çıkarmak müm­kündür.
Sayfa 16
Sinirsel faaliyetin kullandığı enerji ısı üretir ve onun soğutulması gerekir. Böylece, bir otomobilin radyatörü gibi, si­nüsler beyni serinletici bir sistem olarak hizmet edebilir, ka­nın bir soğutucu görevi gördüğü dolaşım sistemine oksijen ka­tabilir. Biz iyi havalandırılan açık sinüslerden kaynaklanan "daha berrak bir kafa"ya sahip olduğumuzda daha iyi düşüne­biliriz. Derin solunum ve duruş egzersizleri sadece akciğerler­deki oksijenlenmeyi ve beyindeki kan dolaşımını artırmakla kalmaz, ayrıca sinüs boşluklarını genişleterek ve temizleyerek daha özgür bir hava dolaşımı sağlar.
Sayfa 13
Reklam
Sadece nefesi kullanarak değişik, daha yüksek farkında­lık hallerine ve derin bir şifaya erişmek mümkündür.
Sayfa 5
Fizyologlar nefesle alınan havanın, akciğerlerdeki gaz ta­kasını azami dereceye çıkarmak için, akciğerlerde on ila yirmi saniye kadar kalması gerektiğini ileri sürerler. Binlerce yıl ön­ce, yoga uygulayıcıları, alınan havanın akciğerlerde nefes alma süresinin dört katı kadar (on iki ila on altı saniye) tutulduğu bir egzersiz tasarlamışlardır. Yogiler ve pranayama takipçileri bu egzersizin nefesle içeri çekilen havadan azami derecede ya­rar sağlayacağını söylerler. Yararları 1. Bedene en yüksek derecede oksijen sağlar. Yavaş ve tempolu koşu ve diğer aerobik egzersizler bile solunum hızlı ve sığ olduğundan ve oksijen hiç içeride tutulmadı­ğından bunu sağlamaz. 2. Önceki nefes almalardan akciğerlerde kalmış olan ha­va temizlenir. 3. Kandaki oksijenlenme artar. 4. Tutulan nefes bedenin toksinlerin bir kısmını toplayıp, verilen nefesle birlikte dışarı atar. 5. Akciğerler esnekliklerini ve kapasitelerini artırır ve da­ha güçlü hale gelir. Bu da, elde edilen yararlardan sadece egzersiz sırasında değil, tüm gün boyunca yararlanılma­sını sağlar . 6. Bu egzersiz daha büyük, daha güçlü bir göğüs oluştu­rur ve kadınlarda meme sarkmalarını önler ya da sark­maları giderir.
Sayfa 30
Prana'nın bedenimizin içinde ya da ötesinde bulunması fikri zihinsel halimizin bir sembolü olarak anlaşılabilir. Zihin saydam bir cam kadar berrak olduğunda bedeni rahatsız ede­bilecek hiçbir şey, hiçbir saçma sapan şey yoktur. Öte yandan, uygunsuz vesaire olabileceği için bir şey yapma konusunda bir tereddüt, tedirginlik veya korku hissediyorsak, sistemde tıka­nıklıkların olduğunu varsayabiliriz. Bu tıkanıklıklar sadece fi­ziksel bedende meydana gelmez; onlar zihinde, bilinçte daha da çok var olur. Kendi içimizde bulduğumuz her türlü saçma sapanlık başlangıçta yanlış bilgi tarafından üretilmiştir.
Sayfa 25
Siz endişeli, sıkıntılı, huzursuzken ya da kafanız karışık­ken, bedenin içinden daha çok dışında prana vardır. Kendinizi iyi hissetmediğinizde, prananın kalitesi ve bedenin içindeki yoğunluğu azalmıştır. Bedende çok az prananın bulunması sı­kışıp kalma ya da kısıtlanma hissi olarak ifade edilebilir. O ay­rıca herhangi bir şey yapma dürtüsünden, isteğinden yoksun­luk olarak da ortaya çıkabilir; siz cansız ve ilgisizsinizdir, hat­ta depresyondasınızdır. Bedende prana yokken fiziksel hasta­lıklara yakalanabiliriz. Yoga Sutra, nefesteki düzensizliklerin çok farklı formlar alabileceğinden söz eder. Öte yandan, ne ka­dar dingin ve dengeliysek, pranamız bedenimizin dışına o ka­dar az dağılır. Ve eğer tüm prana bedenimizin içindeyse, has­talıklara yakalanmayız.
Sayfa 23
32 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.