Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Neil Postman

8.3/10
205 Kişi
853
Okunma
74
Beğeni
6,2bin
Görüntülenme

Neil Postman Gönderileri

Neil Postman kitaplarını, Neil Postman sözleri ve alıntılarını, Neil Postman yazarlarını, Neil Postman yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Xenophanes’in yirmi beş yüzyıl önce söylediği gibi, insanlar tanrılarını daima kendi hayallerindeki gibi yaratırlar.
Sayfa 151 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
"Tanıdığım çalışkan bir lisans öğrencisi önemli bir sınavdan önceki gece küçük dairesine geri döndüğünde, varolan tek lambasının da kırılarak kullanılamaz hale geldiğini görmüş. Hafif bir panik yaşadıktan sonra televizyonu açıp sesini kısmayı ve sırtını cihaza vererek oturmayı akıl etmiş. Böylece televizyonun ışığından yararlanarak gireceği sınavın kitabının önemli pasajlarını okuma firsatı bulunca hem sakinleşmiş, hem de geçer not alma şansını kaçırmamış. İşte televizyonun bir yararı da budur: Basılı sayfaları aydınlatma kaynağı olması."
Sayfa 97 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bir psikiyatristin söylediği gibi, hepimiz kumdan şatolar yaparız. Sorun bu şatoların içinde yaşamaya kalktığımız zaman ortaya çıkar.
Sayfa 91 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
"Çocukların çocukluğa gereksinimi olduğunu unutmaya yönelik olan yolun daha yarısındayız. Anımsatmada ısrarlı olanlar, soylu bir görevi yerine getireceklerdir."
"Cehalet daima düzeltilebilir bir durumdur. Ancak cehaleti bilgi olarak kabul ettiğimiz zaman ne yapabiliriz?"
Sayfa 122 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
"Hepimiz kumdan kaleler yaparız. Sorun bu kalelerin içinde yaşamaya kalktığımız zaman ortaya çıkar."
Sayfa 91 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bir Soru
Saat Tanrı'yla aramıza girmiş midir ? Saat, ‘ürün’ü saniye ve dakika olan bir makinenin parçasıdır.” Böyle bir ürünün imal edilmesiyle saat, zamanı insani olaylardan ayırmak gibi bir etkide bulunur ve dolayısıyla matema­tik bakımdan ölçülebilir, art arda gelen anlar dizisinden oluşan ba­ğımsız bir dünyaya duyulan inancı besler. Öyle anlaşılmaktadır ki, andan ana geçiş düşüncesi Tanrı’nın ya da doğanm bize sunduğu bir şey değildir. Andan ana geçiş düşüncesini doğuran, insanın biz­zat kendisinin yarattığı bir makine parçası hakkında ve onun aracı­lığıyla kendi kendisiyle konuşmasıdır.Mumford, Technics and Civilization adlı önemli kitabında, on- dördüncü yüzyddan başlayarak saatin bizi nasıl önce zamanı ölçen, daha sonra zamanı tasarruf eden, şimdi de zamana uyan kişiler du­rumuna getirdiğini göstermektedir. Bu süreçte biz, saniyeler ve da­kikalardan oluşan bir dünyada doğanın otoritesinin sarsılıp geri pla­na düşmesi nedeniyle güneşe ve mevsimlere saygı göstermemeyi alışkanlık edindik. Aslında, Mumford’un işaret ettiği gibi, saatin icat edilmesiyle Ebediyet de insani olayların ölçüsü ve odak nokta­sı olma konumunu kaybetmiştir. Sonuçta, öyle bir bağ olduğu çok az kişinin aklına gelmişse bile, saatin durmayan tiktaklarının Tan­rı’rnn ululuğunun zayıflamasıyla ilgisinin, Aydınlanma filozoflarının yazdıkları bütün bilimsel incelemelerden daha fazla olduğunu söyleyebiliriz herhalde.
Sayfa 20 - ayrıntı yayıneviKitabı okuyacak
"Matbaa büyük bir zaman makinesi de olan mekanik bir saat gibi zamanı zapt eder, uygarlaştırır ve dönüştürür ve süreç içinde insanlığın bilincini de değiştirir."
Mausse incelediği yüz anne kuşağının, bebeklerine heyecan duymayarak baktığını ve çocukların bir sıkıntıdan diğerine acı çektiğini, çünkü annelerin (ve empatik olarak babaların) çocuklarının duygularını anlayabilecek gerekli fiziki donanımlardan yoksun olduklarını tahmin etmektedir. Belki de deMausse, bu tahmininde haklıdır. Günümüzde bile çocukların duygularını anlayabilecek kapasiteye sahip olmayan aileler vardır ve bu durum çocuk bilinçliliği konusunda dört yüzyıl sonra söz konusu edilebilmektedir.
Elinde kalem olan biri için her şey yazıya aktarılmayı beklemektedir.
Reklam
Eğer elinizde bir çekiç varsa, her şeyi çivi olarak görürsünüz.
1.500 öğeden 2.311 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.