Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nevval Sevindi

Nevval SevindiResmi Tarih Yalanları yazarı
Yazar
6.5/10
67 Kişi
304
Okunma
8
Beğeni
3.233
Görüntülenme

Hakkında

Yazar, antropolog. 1962, İzmir doğumlu. Önceki soyadı Çizgen’dir. İzmir Türk Kolejini (1975) bitirdi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü mezunu. İlk eşiyle evliliğinin ardından bir süre İran’da kaldı (1977-80). Yüksek lisans çalışmasını Klasik Antropoloji ve Antik Yunanca üzerine yaptı (1983). Bayındırlık ve İskân Bakanlığında araştırmacı ve bakan danışmanı (1983-87), özel bir bilgisayar firmasında pazarlama direktörü (1987), Dünya Bankası projelerinden “Çukurova Bölgesi Gelişim Projesi” ile ilgili olarak Coopers and Lybrand şirketinde uzman olarak çalıştı. Bir süre serbest yazarlık yaptı, çeşitli yayın organlarında makale, gezi yazıları, roman eleştirileri, multivizyon senaryoları yazdı (1989-93). İstanbul’da kurduğu Pimapen Kültürevinin yöneticiliğini yaptı. 1997’de Marmara Üniversitesinde antropoloji ve kent planlaması konularında dersler verdi. Diyalog adında bir danışmanlık şirketi kurdu. Yazıları 1989’dan itibaren Yeni Yüzyıl (1994,1997), Zaman gibi değişik gazete ve dergilerde yer aldı. 1990 yılında Cumhuriyet gazetesi Yunus Nadi Uzun Metrajlı Film Senaryosu Ödülünü, 1997’de Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Uzlaşma Ödülünü aldı. TRT 2 (1994), Kanal E (1995) ve STV (1998-2000) televizyonlarında sohbet programları hazırlayıp sundu. “İpek Yolu Belgeseli”nin yapımcılığı ve yönetmenliğini üstlendi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kadın hakları, kent, kültür ve Ortadoğu konulu konferanslar verdi. TV dalında Türkiye Yazarlar Birliğinden ödülü aldı. İran, Türk Kültürü ve Aleviler, GAP, yurtdışındaki Türk işçilerinin sorunları, Moldavya üzerine araştırmaları yaptı. Uluslararası Seyahat Yazarları Birliği, Türk-Çin Sanat ve Dostluk Derneği (kurucu, bir süre ikinci başkan: 1995), KADER (kurucu, 1997), Ana Kültür Derneği (kurucu, yönetim kurulu, 1997), Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi (yönetim kurulu, 2000) üyesidir.
Unvan:
Antropolog, Gazeteci, Yazar
Doğum:
İzmir, 1962

Okurlar

8 okur beğendi.
304 okur okudu.
5 okur okuyor.
306 okur okuyacak.
9 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Konuşmama, küs kalma, iletişimi kesme bir çözümdür ama negatif çözümdür. O sorundan kaçmak için bulunan bir çözümdür.
Reklam
Sevgi yoksa ya da test edilmiş bir sevgi değilse, yaşanan çatışmalar çözümsüzlüğe gider.
Duygudur Karartır gündüzü Aydınlatır geceyi Yitirmezse güneşini gözlerinin ışığı Ben orda olacağım.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
158 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kendinize bile sormaya cesaret edemeyeceğiniz soruların yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız. Arayış içindeki huzursuz ruhlara tutulan bu aynaya bakınca kendinizi görürseniz sakın şaşırmayın. Her kadının, her erkeğin kafasını kurcalayan soruların yanıtları okurla sohbet edercesine tartışılıyor bu kitapta: Doğru erkek, doğru kadın ne demek? Düzgün bir ilişkiden neler beklenir? Beklentiler beraberliği nasıl etkiler? Aşk acıları nasıl dindirilir? Aşktan ümit kesmek çözüm mü? Aşk bitmeyen arayış mıdır? Bulduğunuzu nasıl anlarsınız? Nevval Sevindi 'in sıcak ve sevgi dolu sözleri acı çeken kalplere ilaç gibi
Ne Kadar Sevgi O Kadar Çözüm
Ne Kadar Sevgi O Kadar ÇözümNevval Sevindi · Alfa Yayıncılık · 20078 okunma
178 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Ne Kadar İlgi O Kadar Sevgi aşk acısı çekenler için ideal bir kitap. Yaşamını beklentiler üzerine kuranlar için temel bir rehber. Kendisi, sevdiği ve çevresi üzerinde düşünmek isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak.
Ne Kadar İlgi O Kadar Sevgi
Ne Kadar İlgi O Kadar SevgiNevval Sevindi · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 200516 okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
Mustafa Armağan, Mehmet Şevket Eygi, Kadir Mısırlıoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Rıza Nur bu gibi adamların yazdığı kitaplar ve söylediği sözler malesef ki tarihe geçiyor ve 100 sene sonra Türkiyede gerçek tarih gibi okutulacak. Bu isimler ünvanları ne olursa olsun güdümlü ve yandaş tarih yazan ve doğrusunu biz yazıyoruz diyerek insanları kandırmaya çalışan kişilerdir. Ağızları ve kalemleri çok iyi iş yapıyor özellikle Mustafa Armağan tam bir Twitter tarihçisi, olayları çarpıtarak, yalan yanlış şeyler söyleyerek, resmi hiç bir kaynak göstermeden şundan duydum şundan gördüm diyerek tarih yazılmaz. Bir konunun birden fazla kaynağı olacak ki gerçek olduğuna şüphe olmasın uydurulan resmi belgeler ile olmaz bu işler. Bir de tarih yazmasa insan hatırlar kimden duydunuz benim dedemi istiklal mahkemesinde asmışlar diye yada dedeme şunu yapmışlar diye hepsi yalan unutmayın bir yalan ne kadar büyük olursa inananı o kadar çok olur. Bende bir tarihçi olarak diyorum ki tarih asla tek bir kaynaktan öğrenilmez olaylarının devlet arşivleri, dönemin hatıratları ve yazılı metinlerinin hepsini okuyup analiz etmeniz lazım ki hangisi yalan hangisi doğru ortaya çıksın. Kitle psikolojisinde bir sav vardır bir şeyin gerçek olması önemli değil dir önemli olan gerçek gibi algılanması dır.
Resmi Tarih Yalanları
Resmi Tarih YalanlarıMustafa Armağan · Profil Yayıncılık · 2015248 okunma