Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sabiha Paktuna Keskin

Sabiha Paktuna KeskinÇocuklarla Doğru İletişim yazarı
Yazar
Çevirmen
8.6/10
34 Kişi
254
Okunma
12
Beğeni
4.988
Görüntülenme

Sabiha Paktuna Keskin Gönderileri

Sabiha Paktuna Keskin kitaplarını, Sabiha Paktuna Keskin sözleri ve alıntılarını, Sabiha Paktuna Keskin yazarlarını, Sabiha Paktuna Keskin yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ayrılma zamanlar
Bu süre içinde 12-15. Aylar ve 2.5-3 yaş arasi dönem ozellikle kritiktir. Şoyle ki, ilk üç yıl icindeki bu iki dönemde anneye(besleyene) bağlanma etkinliğini arttırır kısacası besleyenden ayrılma zorunlu ise özellikle bu iki yaşam aralığından uzak dönemlere kaydırılmasının planlamasında yarar vardır.
KALİTELİ ZAMAN
Yaşamın ilk 3 yılında bebeğin beklentisi olan beslenme uyuma ve yıkanma gibi temel ihtiyaçların karşılanmasıdır. ... Oysa genelde anneler bebekleri de kaliteli zaman geçirmekten onunla en kaliteli oyuncaklarıyla oynamayı algılarlar. Bu da bebeğin yetişkin mantığı ile değerlendirilmesine verilebilecek bir diğer hatalı yaklaşım örneğidir.
Reklam
Anne
Ancak üç yaşa kadar zihinsel devamlılığı kazanılamayan bir obje vardır, o da annedir.
Güven
Başkasına güven en zor kazanılan, en çabuk kaybedilen bir duygudur.
120 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Guzel ama yeterli degil
Kesinlikle çocuk gelişimi konusunda beni doktor kitaplarına yönelten değindiği konular olarak dolu dolu bir kitap. Ancak değinilen konulara derinlemesine inilmemesi puan kirmama neden oldu. Sanki bir doktorun not tuttuğu bir defteri ele geçirmişsiniz hissi ile okuması güzel,yeni ufuklar sorular akla getirmesi güzel ama haydi bu soruların cevabi nerde dediğinde yetersiz kalan bir kitap ve annelerin zaten en büyük problemi zaman. Takip edilecek okuma listesi de yok. Ama yine de emeğe ve hocamıza çok saygı duydum.
Anne İş'te
Anne İş'teSabiha Paktuna Keskin · Boyut Yayın Grubu · 201351 okunma
Kardeş kıskançlığı
Regresyon, klasik psikiyatri de gerileme demektir. Gelişme basamaklarında kazanılmış bir aşamanın kaybolması, çocuğun gelişme aşamalarında geri gitmesidir. Çocuğun gelişme basamaklarında gerileyip, tekrar bebek gibi davranmasının altında, annesinden kendisine de küçük kardeşine davrandı gibi davranmasını talep vardır.
Reklam
Doğa figürleri: ağaç
Ağaç da; bolluk, bereket, neşe ve sevinç sembolüdür. Çiçekli, yemyeşil toprak üzerine, güneşli, neşeli, parlak bulutlar ve kuşlarla bezeli bir gökyüzü altına mutlu bir ağaç çizilir.
Doğa figürleri: çiçek
Çiçek mutlu evlerin kapısının önündeki yolun her iki kenarına, kırlara, bahçelere, mutlu çocukların gittiği okul yoluna, kısacası mutluluğun olduğu her yere serpiştirilir. Mutsuz temalarda çiçek figürü görülmez. Bütün bunlar, çiçeğin çocuk için mutluluk, neşe ve sevgi sembolü olduğunu düşündürür.
Mutsuz evlerin çatıları siyah olur. Siyah çatılı evde genellikle anne baba geçimsizliği ya da boşanma gündemdedir. Çatıda baca nadiren vardır. Baca olsa da dumanı tütmez. Siyah çatılı evlerin çevresinde kuş ötmez, çiçek yetişmez, gökyüzü bulutludur. Güneş görünmez.
Evin Anlamı
Evin mutlaka bir çatısı, çatısında tüten bir bacası, pencereleri, kapısı, kapı tokmağı, kapının önünde mutlaka merdiven basamakları ve yolu vardır. Mutlu evlerin çatıları kırmızıdır. Mutlu evlerin civarında kuşlar cıvıldar, çevrelerinde çiçekler açar. Gökyüzünde daima güneş ışıldar. Hava güneşli de olsa, çatıdaki baca daima tüter. Tüten baca yaşam belirtisidir. Bu yuvada hareket vardır ve yuvanın içi sıcaktır. Evin kapısının önünde bir de yol çizilidi. İçinde yaşayanların mutlu olduğu evlerin kapılarının önün; etrafı çiçekli yollar çizilir.
Reklam
Ev Figürü
Ev figürü, ilk kez üçüncü yaşta ortaya çıkar. Ortaya çıktığı dönemlerde henüz çok ilkeldir. Bu nedenle, sormazsanız ev olduğunu anlayamayacağınız bir biçimdedir. Ev olduğu anlaşılır hale ancak, dördüncü yaştan sonra gelir.
Çizgilerindeki detay akademik başarı için gerekli olan dikkat süresinin yeterliliği hakkında bir bilgi verir.
Çocuk ilk özdeşleşmesini yaklaşık bir yaşında iken annesi ile özdeşleşerek gerçekleştirmiştir. Dört yaşından itibaren kendi cinsi ile özdeşleşmeye çalışır. İlkokula başladığı yıllarda sıra toplumla özdeşleşmeye gelir. böylece kendini kontrol edebilen, yönetebilen ve cezalandırabilen kişiliğin ilk aşamaları görülmeye başlar.
Erkek çocuklarda yüz ve kıyafetlerde görülen, burun delikleri, göz bebekleri, düğmeler ve kıyafet kıvrımları gibi ince detaylar ve estetik kavram daha geç gelişir.
Yetişkin Kimlik
Yetişkin kimlik, çocukluk döneminde kazanilir. Bu konuda bilinmesi gerekenlerin devasa olduğunu fark etmek bile başlı başına bir olgudur.
202 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.