Talal Asad

Eleştiri Seküler midir? yazarı
Yazar
8.8/10
11 Kişi
70
Okunma
11
Beğeni
2.176
Görüntülenme

Talal Asad Gönderileri

Talal Asad kitaplarını, Talal Asad sözleri ve alıntılarını, Talal Asad yazarlarını, Talal Asad yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hukuk hiçbir zaman şiddeti ortadan kaldırmayı amaçlamaz, zira hukukun amacı her zaman şiddeti düzenlemektir.
İyi hissetmiyorsan bunda bir sorun yok, asıl mesele hiçbir zaman kendinden vazgeçme.
Reklam
"Hukuk hiçbir zaman şiddeti ortadan kaldırmayı amaçlamaz, zira hukukun amacı her zaman şiddeti düzenlemektir." (s. 19)
İfâde özgürlüğünün can alıcı bir kısmını, kendine özgü hitap sahneleri içinde değişmeden açıkça söyle­ mek, -ile konuşmak, -den konuşmak, -e konuşmak anlamına gelen "açıkça söylemek" oluşturur. Hitapların hepsinde bulunan bu zımni toplumsallık, toplumsal hayatın -kendini gerçekleş­tirmek için eşitliğe dayanan şeyin- bir koşulu olarak özgürlüğü talep eder. Buradaki mesele, yeni küresel şartlar altındaki azın­lıklaştırma süreçlerini yeniden düşünmek; dini, ırksal ve cinsel azınlıklara (bu "konumlar", kimliklerden çok, başkalarıyla ve te­mel ilkelerle ilişki içindeki yaşam biçimleri olduklarında) ara­sında ne gibi ittifakların mümkün olduğunu sormaktır. Belki o zaman, ırkçılığa, aynmcılığa, güvencesizliğe ve devlet şidde­tine karşı muhalefetin, siyasal seferberliğin açık amaçları ola­rak kaldığı kümelenmeler bulabiliriz.
Sayfa 152 - PdfKitabı okudu
Özgür ifade iddiasının ne zaman ve nerede güçlendiğini anlamak için, "eğer bunu ifade edersek ve devletin bu özel yetkisine dair eleş­ tirelve kamusal bir ilişki kurarsak, ifademiz yine de korunur mu?" sorusunu sormalıyız. Eğer hala korunuyorsa, özgür ifade, demokratik mücadelelerin ve siyasal çabaların faal bir parçası demektir. Eğer korunmuyorsa, onun kısıtlanmasına, farklılaşan uygulamalarına, demokratik olmayan amaçlar için araçsallaştı­rılmasına engel olmalıyız.
Sayfa 150 - PdfKitabı okudu
Özgürlükle ne kastettiğimiz konusunda açık olmalıyız, zira özgürlük başından beri, bireye ait olan serbestiyle aynı şey de­ğildi, toplumsal olarak koşullanan ve toplumsal olarak payla­şılan bir şeydi. Özgürlük, hayatın belirli bir toplumsal ve si­yasal örgütlenişinin sonucu olarak kazanıldığı için, diğerleri özgür olmadığı sürece hiçbir insan özgür değildir.
Sayfa 145 - PdfKitabı okudu
Reklam
116 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.