Ahmet Hakan Çakıcı

Ailesiz Toplum Modern Family Ya Sonrası? yazarı
Yazar
8.1/10
35 Kişi
288
Okunma
21
Beğeni
3.381
Görüntülenme

Ahmet Hakan Çakıcı Gönderileri

Ahmet Hakan Çakıcı kitaplarını, Ahmet Hakan Çakıcı sözleri ve alıntılarını, Ahmet Hakan Çakıcı yazarlarını, Ahmet Hakan Çakıcı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"2009 yılında öldürülen kadın sayısı 171 iken, 2013'te 237, 2018'de 440 oldu. 2012 yılında kadınlardan gelen korunma talebi 44.461 iken 2017'de rakam 207.233 e yükseldi. Yani, İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra kadına şiddette dikkat çekici bir artış gözlemleniyor."
Sayfa 105 - Mütalaa yayınlarıKitabı okudu
Sadece Hayvan Hakları Değil, "Gelişmiş Hayvanların" da Hakları
... Eğer bizim perspektifimiz doğru ise bu cümle; sermayenin, devlete verdiği bir direktif olarak okunabilir: Bedeli ve masrafı ne olursa olsun toplumların fikrini sormadan, nüfuslarını azaltmak devletlerin sorumluluğudur. Bunu Prof. Harari’nin cümlesi ile beraber düşünelim: “Nasıl ki Homo Sapiens (bugünün insanı) maymunlara ya da neanderthale; “ne istersin” diye sormamışsa, geleceğin süper insanı “Homo Deus” da bugünün insanı Homo Sapiens’e kanunları yaparken, “Ne düşünüyorsun, ne istersin?” diye sormayacak.” Ve sıradan insanlara “Nasıl bir dünya istiyorsunuz?” diye sormadan kanunları yapıyorlar. Benim de aklıma #İstanbulSözleşmesi geliyor.
Reklam
Soykütük ve Baş Dönmesi
İnsanın ilerlemesi ve yeryüzüne hâkim olmasını sağlayan bencilliği, aç gözlülüğü, hırsı, tamahkârlığı, tecavüzkâr oluşu, sınır tanımaz hadsizliği, zalimliği, ahlaksızlığıdır. Modern keşiflerin ve büyük sanayileri kuran sermayenin temeli 3. dünya ülkelerinden yapılan korsanlık, sömürü, hırsızlık, gasp, talan ve yağma ilr biriken servetlerdir. Bunlar tanrının öğütlerini dinleyerek yapılamazdı. Batı tanrıya karşı sorumluluklarını reddederek 200 yıldır dünyanın efendisi oldu.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine özel sektörün faaliyetleri çok daha yoğun: Ariel’in #ShareTheLoad, Dove’un #SpeakBeautiful, Unilever’in #unstereotype ve Badger&Winters’ın #WomenNotObjects[39] gibi birçok firma twitterla ortak düzenledikleri kampanyalarla reklam ve internet sektöründeki cinsel ayrımcılığı hatırlatan kelimelerle mücadele başlattılar. Arçelik’te whatsup gruplarında cinsiyeti çağrıştıran kelimeleri takip etme kararı aldı.[40] Büyük sermaye şirketlerinden [41] “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda sorum- luluk almayan yok gibi. Çok büyük bir gayretle ve STK’larla beraber son 10 yılda yapılan çalışma sayısı binleri aşmış durumda. Medya üzerinden (Aksini iddia eden birçok çalışma olmasına rağmen[42]) Çocukların fizyolojik cinsiyetlerine yönlendirilmesinin[43] çocukların ruhsal sağlığına zarar verdiği iddiasındaki çeşitli yayınlar[44] psikologlar eşliğinde topluma taşınmaya devam edilirken, [45] toplum, “kız çocuğa kız, erkek çocuğa erkek” demenin cinsel dayatma olup, çocuğun ruhsal dengesini bozduğuna ikna edilmeye çalışılıyor.
Iskartalar En Büyük Sorun
Prof. Noah Harari’nin işsizler” için kullandığı terim ise “gereksizler.” Ve diyor ki; “Artık askeri ve ekonomik olarak vazgeçilmez olan yoksulları korumak yerine kendi çıkarları için hareket eden 20. yüzyıl elitleri, 21. yüzyılda üçüncü sınıf insanları (gereksizleri) taşıyan vagonları (her ne kadar acımasız olsa da) tamamen geride bırakmak ve sadece birinci sınıfla geleceğe doğru ilerlemek istiyor.” Yani elitler, geleceğin dünyasında alt sınıflardan kimseyi görmek istemiyor, diyor. “İnsanın şuur ve bilinç sahibi olmasının avantaj olduğunu ve bu yüzden şuursuz, duygusuz robotların onların yerlerini alamayacaklarını düşünenler için geleceğin dünyası bir hayal kırıklığına gebe: Atlar, öyle ya da böyle bir bilinç sahibiydiler; sahiplerini tanırlar, evlerini kendileri bulurlar, kızgınlık veya keyflerini belli ederler, sıcaklık ve sevgi gösterirlerdi. Ama biz arabaları tercih ettik. Çünkü arabalar, daha çok yükü daha uzun mesafelere taşıyorlardı. İşte sıradan insanlar da ROBOT-İNSANların becerileri karşısında işlevsiz kalacaklar ve Egemenler; atları attıkları gibi gereksiz insanları da bir kenara atacaklar.” diyerek iddiasını ispata çalışıyor Prof. Noah Harari.
Mevlana: "Zehiri altın tas içinde sundular, balı da ona suç ortağı ettiler." Zygmunt Baumann: "Fakirlere medyadan düzenli olarak 'özgürlük, akılcılık ve bireysellik' diye üç zehir veriliyor. Bu zehirler onların bir araya gelebilme yetilerini yok ediyor. Ortak bir lider, ortak bir akıl etrafında toplanıp fedakarlıkta bulunamıyor ve bu nedenle de onlara dayatılanlara direnemiyorlar." Wendy Brown: "Fakirlerin bir araya gelebilme yetilerini kaybetmeleri onları 'tarihin en dırdırcı lakin en itaatkâr figürü'ne dönüştürdü."
Reklam
359 öğeden 361 ile 359 arasındakiler gösteriliyor.