Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Şat

Ahmet ŞatDin İnsandan Ne İster? yazarı
Yazar
9.3/10
4 Kişi
10
Okunma
0
Beğeni
620
Görüntülenme

Ahmet Şat Gönderileri

Ahmet Şat kitaplarını, Ahmet Şat sözleri ve alıntılarını, Ahmet Şat yazarlarını, Ahmet Şat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İnsan ne kadar az şeye ihtiyaç duyarsa o kadar da mutlu olur."
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
İyilik yapınca övülen kötülük yapınca da yerilen aynı insandır.
312 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Din İnsandan Ne İster...
“Din İnsandan Ne İster,İnsan Dinden Ne Bekler?” kitabını okudum. Kitap incelememi kısaca şöylece maddeler halinde özetleyebilirim. 1. Kitap, dil ve üslup olarak; sade, anlaşılır, polemiklerden uzak ve naif bir dille kaleme alınmıştır. 2. Temel dini eserlerde gördüğümüz alışılagelen şablon ilmihal ve usulî bilgilerin aksine din ve insan,
Din İnsandan Ne İster?
Din İnsandan Ne İster?Ahmet Şat · Çıra Yayınları · 20185 okunma
Dinin insandan talepleri yanında insanın da mensubu olduğu dinden bir beklentisi vardır. Bu beklentinin karşılanması ise ancak dinin insandan olan taleplerinin yerine getirilmesi ile mümkün olabilmektedir. Bu iki konu arasındaki ilişki aynı zamanda insan ile din arasındaki ilişkinin hikâyesidir de...
İnsanın dini için ne yaptığından ziyade dinin kendisinden aslında neler istediğinin farkında olmak daha önemli bir farkındalıktır.
Reklam
Insan bir inanca sahip olmakla anlam kazanır. Ve bu inancın ona kazandırdığı ruh ile yaşar. Hayatını inancının gerektirdiği gibi yaşamak onun başlıca amacıdır. Bunun için her türlü fedakârlıkta bulunur. Çünkü onu gerçek olarak kurtuluşa erdirecek olan şeyin kendi inancı olduğuna inanır. Ve bunun için yoğun bir uğraşı içine girer.
Din insandan ne ister? İşte bu sorunun cevabı gereği gibi verildiği an, nüzul süreci tamamlanmış, vahiy önce kalbimize oradan da sokağımıza inmiş olacaktır.
Eğer Mushaf sayfalarını okuyan dudaklarımız onu kalbimize taşımıyorsa oradan da zamanımıza ve mekânımıza/toprağımıza düşürmüyorsa ve bizleri şehrin sokaklarında gezdirmiyorsa nasıl olurda Kur'an okuduğumuzu iddia edebiliriz ki?
Utanmak güzeldir. Utanmayan insan edepsizliği bir yaşam olarak gören insandır. Edep, İslam ahlakı ile yani vahyin kendisi ile kuşanmaktır; semadan gelenin kalbimize, oradan da hayatımıza dökülmesidir. Ve kalbimize düşen tüm ayetler fıtrati muzdan ne kadar uzaklaştığımızı bize gösterdikçe, Ademin çıplaklığı gibi bir utanç dalgası tüm vücudumuzu saracaktır. O zaman saklanmak için büründüğümüz örtünün bizi saklayıp korumadığını göreceğiz. Tüm bunları yani vahyin semadan sokağa inişini gördüğümüzde, işte o zaman Allah'ın ayetlerini okumuş olacağız. İşte o zaman Kur'an nazil oldu diyebileceğiz.
81 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.