Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ahmet Şat

Ahmet ŞatDin İnsandan Ne İster? yazarı
Yazar
9.3/10
4 Kişi
10
Okunma
0
Beğeni
596
Görüntülenme

Ahmet Şat Gönderileri

Ahmet Şat kitaplarını, Ahmet Şat sözleri ve alıntılarını, Ahmet Şat yazarlarını, Ahmet Şat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Güçlünün haklı olduğu, ahlaki çöküntülerin önünün alınamadığı, azınlık bir kesimin ekonomik ve teknolojik refahı tekellerine alırken, çoğunluğun açlık, hastalık ve yoklukla mücadele ettiği bir dünyada yaşamaktayız. Zulmün içselleştirildiği bir hayat felsefesi, insanlığın içinde bulunduğu ruhsal çöküntüyü hızlandırmaktadır. İslam, içinde barındırdığı ahlak felsefesi ile mevcut durumu meşru görmeyerek zulüm olarak niteler. İslam, alternatif bir hayatı insanlığa sunabilecek bir inanç sistemine sahiptir."
"Müslümanlar, içinde bulundukları durumun vahameti nedeniyle artık Batının ne siyaset (demokrasi) ne de hukuk felsefesini eskisi kadar sert eleştirmemektedirler. Onun yerine, İslam geleneğine eklemleme çalışmaları ile sentez formül arayışı içine girmiş bulunmaktalar."
Reklam
Yaratıcının insanı fıtrat üzere bir yaşama sevk eden vahiy bildirimleri; davranışların yaratılıştaki naif hâli koruma talebidir. Bu da; adalet ve tevhid eksenli kadim İslam yoludur.
615 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
77 günde okudu
İSLAM NEDİR
Vahiy, İslam, dinler ve ideolojik eğilim türleri hakkında öz bilgileri Ansiklopedik nitelikte içeren başucu kitabı. Adalet ve Ahlak eksenli bir yönetimin benimsenmesi gerektiğini, müslümanların kendilerini çağın/zamanın gerekliliklerine uygun bir şekilde güncellemeleri gerektiği iddiasında bulunmakla birlikte bunu ispat ettiğini hayranlıkla okuduğumu söyleyebilirim. Kitabın yazarının sorgulanılması lazım gelen ceza evi yaşamını ( halen ceza evinde mi bilmiyorum) üzülerek burada ifade etmek istiyorum.
Vahiy Öğretisi ve İslam
Vahiy Öğretisi ve İslamAhmet Şat · Düşün Yayınları · 20175 okunma
Vahiy taleplerini mutlak ve değişmez olarak görmek yerine, metodolojik olarak sınıflandırarak; insanın muhatap olduğu varlıkların hukuksal statülerine göre bir değerlendirme yapmak, yaşanılan tıkanıklığa bir çözüm sunabilir.
Sayfa 522Kitabı okudu
...güncel perspektif Darül Harp, Darül İslam gibi tanımlamaların kabul edilmesi gerektiği sonucunu doğurmaz. Bu tanımlamalar kendi döneminin sosyal, siyasal, dinsel ve ekonomik şartları gereği teşekkül etmiştir. Aynı zamanda kendi döneminin hukuk anlayışını yansıtmaktadır. Her dönemin kendine has hukuki şartları vardır... bugün yeni tanımlama ve değerlendirmeleri zorunlu kılmaktadır.
Reklam
Mekke de inen ayetin sergilenmesi istenen ahlaki tavrın muhatabı aile iken, Medine de inen ve siyasal kaygılar taşıyan ayetin ahlaki muhatabı Müslüman toplumunun kendisidir.
Sayfa 413Kitabı okudu
Müslümanların sosyal hayata getirdikleri her çözüm önerisi, kaynağından ötürü bir şeriattır. Yalnız çözüm önerilerinin mutlaklaştırılması, şeriatın ruhuna aykırı olacaktır. Çünkü şeriat dinamik çözümler oluşturarak, sosyal hayatın tıkanmasını önlemek gibi bir işleve sahip olmalıdır.
Sayfa 356Kitabı okudu
Yaratılış ve Bilim
Allah'ın yaratıcı olduğu gerçeği, yaratılış evrelerinin bilimsel olarak araştırılması veya günümüz insanın anlayacağı bir dil ile anlatılması hususu ile çelişmez. Mantıkçı pozitif düşünce yapısı her ne kadar tanrının merkeze alınıp bu çerçevede üretilen düşünceleri şüpheli, saçma ve yok sayıyorsa ya da yaratılış fenomenini insan psikolojisine indirgiyorsa da, müiminlerin de aynı mantıkla bilimsel teori veya varsayımları yok sayması doğru ve akılcı olmayacaktr.
Dil, insanın düşünce boyutu/utku ile sınırlı bir araçtır. İnsan düşünebildiği ya da hayal edebildiği bir dünyaya ait kelimeler üretebilir. Düşünemediği ya da hayal edemediği bir dünyayı tanımlamada ve o dünyaya ait kelimeler üretmede güçlük çeker. Kullandığı tüm kelimeler kendi dünyasına aittir.
Reklam
"İnsan ne kadar az şeye ihtiyaç duyarsa o kadar da mutlu olur."
Sayfa 134Kitabı okudu
İyilik yapınca övülen kötülük yapınca da yerilen aynı insandır.
312 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Din İnsandan Ne İster...
“Din İnsandan Ne İster,İnsan Dinden Ne Bekler?” kitabını okudum. Kitap incelememi kısaca şöylece maddeler halinde özetleyebilirim. 1. Kitap, dil ve üslup olarak; sade, anlaşılır, polemiklerden uzak ve naif bir dille kaleme alınmıştır. 2. Temel dini eserlerde gördüğümüz alışılagelen şablon ilmihal ve usulî bilgilerin aksine din ve insan,
Din İnsandan Ne İster?
Din İnsandan Ne İster?Ahmet Şat · Çıra Yayınları · 20185 okunma
Dinin insandan talepleri yanında insanın da mensubu olduğu dinden bir beklentisi vardır. Bu beklentinin karşılanması ise ancak dinin insandan olan taleplerinin yerine getirilmesi ile mümkün olabilmektedir. Bu iki konu arasındaki ilişki aynı zamanda insan ile din arasındaki ilişkinin hikâyesidir de...
81 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.