Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Say

Ahmet SayMüzik Tarihi yazarı
Yazar
8.2/10
37 Kişi
155
Okunma
17
Beğeni
2.384
Görüntülenme

Ahmet Say Sözleri ve Alıntıları

Ahmet Say sözleri ve alıntılarını, Ahmet Say kitap alıntılarını, Ahmet Say en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Müzik, tanrının insanlığa armağanıdır "
Ceza günüm doldu, gidiyorum.... Yani hayatta her birşey geçer! Allah can sağlığı versin, tamam mı? Sıkın dişinizi!
Sayfa 33
Reklam
“Dünyada ilk yaşayan insanların kulakları ve sesleri olduğuna göre, müzik hep vardı. Belki de çok az şey bilirdi bu insanlar ama güneşi, ayışığını, dağı, dereyi, ormanı, denizi, fırtınayı çok iyi bilirlerdi. Bu kadarını bilmek ve duygularını dile getirmek için de müzik gerekliydi. Bu insanların da sevgileri, öfkeleri, inançları, yasları ve gündelik çalışmaları vardı. Müzik aslında bu sevinçlerden, sevgiden, çalışmaktan, acı ve yastan, inançtan doğmuştur diyebiliriz. Yüzde yüz bir sessizliğe kimse katlanamaz.”
Sayfa 32
Müziği toplumsal bir gösterge olarak değerlendiren Konfiçyüs’ün şu ünlü sözlerini burada yineleyelim: “Bir ülkenin doğru yönetilip yönetilmediğini, ahlâk açısından yücelip yücelmediğini anlamak mı istiyorsunuz? O ülkenin müziğini dinleyiniz.”
Sayfa 45
20.yüzyılın en önemli çalgıbilimcilerinden biri olan Sachs, tarih öncesi dönemlerde ilkel insanların ürettiği primitiv çalgıların müzik yapma bilinciyle değil, büyü için kullanıldığını özellikle vurgulamaktadır.
Sayfa 27
Dünyayı yutmaya kalkışmanın ağababası dış sömürücülerin öğütleri gereği, eğitim alanındaki yetkililer, çocuklarımızı ortaçağa uyarlayan dogmaların, hurafelerin tutsağı kılarak taş kafalı insanların yetiştirilmesine her şeyden çok önem vermiyor mu?
Sayfa 65 - EVRENSEL BASIM YAYIN
Reklam
"Yapanlar", "Yakanlar"a evrilirse...
Türküleri yakanlar, kanunları yapanlardan güçlüdür!
Sayfa 141 - EVRENSEL BASIM YAYIN
Afrika’da yol yapımında çalışan bir çocuk, Avrupalı işveren için şu türküyü söylüyor: Bize kötü davranıyorlar, ebe! Bize hiç acımıyorlar, ebe! Kahvelerini içiyorlar, ebe! Bize hiç vermiyorlar, ebe!
Sayfa 31
19. yüzyıl boyunca, müziğin doğuşuna ilişkin teoriler ortaya atılmıştır. Bu teorilere göre müzik “dil”den (Herder), hayvan sesleri ve özellikle kuş seslerinden (Darwin), insanların birbirine seslenmesinden (Stumpf), insanların birbiriyle kurduğu duygusal ilişkilerden (Spencer) kaynaklanmış ya da esinlenerek doğmuştur.
Sayfa 23
Reklam
Şurası kesindir ki müzikçi, çağının ve halkının duyuş ve düşüncelerini temsil ediyorsa da (gerçekte böyledir), yapıtına asıl damgayı vuran, onun buluşçu kişiliğidir. “Besteci yapıtını kendi kanıyla yazar” özdeyişi boşa söylenmemiştir.
Sayfa 18
Sormak istiyorum: 1950'li yıllarda akla bile gelmeyecek olan günümüzün bilgi ve iletişim teknolojisi "internet", genç kuşakların aydınlanma bilincini ve sanatsal beğenisini acaba tek başına bir "Varlık Yayınları" kadar geliştirebiliyor mu?
Sayfa 49 - EVRENSEL BASIM YAYIN
Edebiyat eserlerinde hayatın dayattığı acıları, sevinci, hüznü, şakayı, tutkuyu, yalvarışı, aşkı, protestoyu, öfkeyi, müzikte de hissedebilirsiniz.
Sayfa 33 - EVRENSEL BASIM YAYIN
“Hacı Bektaş değil, Hâce Bektaş’tır doğrusu. Hacı, hacca gitmiş demektir, oysa hâce’nin anlamı başkadır. Farsça sözlükte hâce; müderris, öğretmen, profesör, çelebi, ağa, hoca... anlamındadır.”
Sömürülüyor da olsa Alman işçilerinin yaşam standardı, ülkemizdeki geçim koşullarının üzerindeydi. Nereden mi biliyorum? Alman arkadaşlarımın sıkça söylediği bir söz vardı: İşçi sınıfına "pirzolanın kemiği" verilirdi, bu onlara yeterdi. Bizde ise pirzolanın adı bile bilinmezdi...
Sayfa 108 - EVRENSEL BASIM YAYIN
380 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.