Ahmet Zeki Ünal

Toplumda Tabakalaşma Ve Hareketlilik yazarı
Yazar
Çevirmen
9.0/10
2 Kişi
24
Okunma
1
Beğeni
1.608
Görüntülenme

Ahmet Zeki Ünal Gönderileri

Ahmet Zeki Ünal kitaplarını, Ahmet Zeki Ünal sözleri ve alıntılarını, Ahmet Zeki Ünal yazarlarını, Ahmet Zeki Ünal yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tabakalaşma, farklı insan gruplaşmaları arasındaki yapılaşmış eşitsizlikler olarak tanımlanabilir.
Soylular ülkenin korunmasını, siyasal yönetim ve denetimi, yasama ve yürütme güçlerini, bazen yargı gücünü ellerinde bulundururlardı. Dinsel ve entellektüel bir birlik oluşturan ruhban zümresi, yalnız halkın manevi hayatını değil, aynı zamanda dünya ile ilgili yaşamının pek çok yönlerini de kendi denetimi altında tutardı. En geniş zümreyi oluşturan serfler yani köylüler de ekonomik düzenin temel dayanağı görevini yaparlar, soyluları ve ruhbanı doyurur ve onlara hizmet ederdi.
Reklam
Klasik feodalizmde sadece iki zümre tanınmıştır:Soylular ve Kilise görevlileri.
Herkesi korumak soylulara, herkes için dua etmek din adamlarına, herkes için yiyecek üretmek de avama düşen görevdi.
3-Zümre(Stand)
Hukuken tanımlanan;her zümrenin belirli bir statüsü vardı, "Bu statüler;haklar, görevler, ayrıcalıklar, yükümlülükler olarak hukuksal bir bütünlüktü." Nitekim kişinin gerçek yerini bilmek için önce yaşadığı hukuku bilmeli, sözü çok yaygın bir söz olmuştur
Kast sistemi aşırı derecede karmaşıktır ve bölgeden bölgeye de yapısı değişir; bu farklılıklar öylesine büyüktür ki, gerçekte tek bir "sistem" oluşturmak yerine değişik inanç ve uygulamalar çeşitliliğinin gevşek bir biçimde birbirine bağlanmış olduğu bir bütün oluştururlar.
Reklam
Geri110
110 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.