Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Alexander Nehamas

Alexander NehamasEdebiyat Olarak Hayat yazarı
Yazar
8.0/10
3 Kişi
21
Okunma
2
Beğeni
1.054
Görüntülenme

Alexander Nehamas Sözleri ve Alıntıları

Alexander Nehamas sözleri ve alıntılarını, Alexander Nehamas kitap alıntılarını, Alexander Nehamas en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yapmış olduğum her şey,bugün kim olduğum açısından araçsaldır.
Kişinin şimdiye kadar olduğundan başka biri olmayı istemesi, kendini "alt etmeyi"istemektir.
Reklam
Düşüncelerimiz birbiriyle çelişir ve kendileri de tutarsız olan ve eylemlerimizce gizlenen arzularımızla çatışır.
Bilinç kendiliğinden, başkalarıyla iletişim kurma ihtiyacıyla bağlantılıdır.
"Hiçlik istemi" gene de kişinin kendisinin efendisi olma,kendi üzerinde hakimiyet kurma çabasıdır.
Felsefi çilecilik hiçbir paradoks sunmaz. Ama felsefi çilecilikten türeyen ve hayatın kendi kendisine hasım olduğu çilecilikten bir paradoks sunar.
Reklam
Yanılsamaların inşa edilmesi,kabul edilmesi ve terk edilmesi zordur .
En büyük değerlerimiz bir gün, bir çocuk oyuncağının bir yetişkine göründüğü gibi görünecektir:Tüm eskiyen oyuncaklar gibi değer kaybedip bir kenara atılmaya mahkumdur .
Yalıtılmış hatalar yapamayacağımız gibi yalıtılmış hakikatler de bulamayız.
Nietzche hayatın benzerliklerle,hatalarla,kandırmalarla ve yanılgılarla dolu olduğunu iddia eder.
Reklam
Nietzsche: “Fel­sefecilerden talebim herkesçe biliniyor, düşüncelerini iyinin ve kötünün ötesinde açıklamaları ve ahlâki yargı yanılsamasını ken­dilerinden altta bırakmaları. Bu talep, ilk formülleştiricisi ben ol­duğum bir içgörüden kaynaklanıyor: Tümüyle hiçbir ahlâki olgu bulunmadığı, yani." Sonuçta hiçbir ahlâki olgu yoksa, hiçbir şey iyi veya kötü değildir kesinlikle: “Amacım: Tüm olayların mutlak homojenliğini ve ahlâki ayrımların perspektif ta­rafından koşullanmış olarak uygulandığını kanıtlamak; ahlâki diye göklere çıkarılan her şeyin özünde nasıl da ahlâka-aykırı her şeyle tıpatıp aynı olduğunu göstermek”
Sayfa 285 - Ayrıntı Yayınları - İngilizceden Çeviren: Cem Soydemir - Birinci Basım: 1999 •İyinin & Kötünün ÖtesindeKitabı okudu
Carl von Gersdorff’a yazdığı bir mektupta kibirli bir yalınlıkla şöyle der: “Bugün Zerdüşt’e benzer herhangi bir şey kaleme alabilecek ya­şayan biri yok.”
Sayfa 193 - Ayrıntı Yayınları - İngilizceden Çeviren: Cem Soydemir - Birinci Basım: 1999 •Alıntı Peter Fuss ve Henry Shapiro’dan, Nietzsche: A Self-Portrait from His Letters (Cambridge, Mass.; Harvard University Press, 1971), s.74. Mektup 28 Haziran 1883 tarihlidir.Kitabı okudu
“İnsan denen hayvan” der Nietzsche, “başka herhangi bir hay­vandan daha hasta, daha kararsız, daha değişken, daha belirsizdir, buna şüphe yok -hasta hayvandır o." Nietzsche naif ve bazen de kaba bir biçimde bu “hastalığın” nedenlerinin basitçe fizyolojik olduğunu düşünür genelde. Görüşünün bu yönünü ka­bul etmek için bir neden göremiyorum.
Sayfa 170 - Ayrıntı Yayınları - İngilizceden Çeviren: Cem Soydemir - Birinci Basım: 1999 •Doğaya Karşı Olan Bir Şey Doğadır ZatenKitabı okudu
Umursamaz, gözü kara, alaycı, sert —bizim böyle olmamızı ister bilgelik: Bir kadındır o (din Weib) ve bir savaşcıyı sever ancak.
Sayfa 174Kitabı okudu
Nietzsche dünyayı sanki bir metinmiş gibi, içindeki şeyleri de sanki me­tinlerin oluştuğu özellikler ve öbür kurmaca kendiliklermiş gibi ka­bul etmektedir. Böylece bunların tümünü temelde birbiriyle bağlantılı nesnelerin haddi hesabı olmayan toplamı olarak görür. Bunların her biri zaten daha önceki bir gruplaşmanın veya yo­rumun ürünüdür ve her gruplaşma öbür gruplaşmaların tümünü etkiler ve bunlar tarafından etkilenir.
Sayfa 150 - Ayrıntı Yayınları - İngilizceden Çeviren: Cem Soydemir - Birinci Basım: 1999 •Bir Şey Etkilerinin ToplamıdırKitabı okudu
64 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.