Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ali Aktan

Ali Aktanİslam Tarihi yazarı
Yazar
7.7/10
15 Kişi
53
Okunma
2
Beğeni
1.096
Görüntülenme

Ali Aktan Sözleri ve Alıntıları

Ali Aktan sözleri ve alıntılarını, Ali Aktan kitap alıntılarını, Ali Aktan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Uhud Savaşı
"Korkaklıkta utanç ve ileri gitmekte şeref vardır. Halbuki insan korkaklıkla kaderin elinden kurtulamaz."
Sayfa 151 - "Hz. Muhammed'in (sav) kılıcında yazılı olan metin, kılıcı daha sonra Ensar'ın yiğitlerinden Ebu Dücane'ye vermiştir."Kitabı okudu
Hz. Hamza’nın silah kullanmaktaki becerisini Mekke halkından bilmeyen yoktu ve ona sataşmaktan herkes çekinirdi.
Sayfa 106Kitabı okudu
Reklam
Bilinen adıyla Taberî
İbn Cerîr, haklı olarak İslâm dünyasının Heredot’u olarak kabul edilmiştir.
Hz. Muhammed’in hanımları
Bu dokuz hanımın isimleri: Sevde, Âişe, Ümmü Seleme, Zeyneb, Cüveyriye, Ümmü Habibe, Safiye ve Meymune’dir. Mâriye ve Reyhane ise cariye statüsünde olup bunlardan Reyhane veda haccından kısa bir süre sonra ölmüştür. Mâriye’ye gelince, Hz. Peygamber’den bir çocuk dünyaya getirmiş olduğu için onun vefatıyla birlikte kendiliğinden hür bir kimse hâline gelmiştir.
Sayfa 203Kitabı okudu
Hz. Ali’den, Hz. Osman’a
Hz. Ali onun söylediklerini tasdik ettikten sonra, “ Fakat Muaviye, Ömer’den o kadar korkardı ki, Ömer’in kendi kölesi bile o kadar korkmazdı. Fakat şimdi bir sürü işi sana danışmadan yapabiliyor” dedi.
Sayfa 258Kitabı okudu
Şimdiki Arap liderleri klozet altın olmadan hacetini gideremiyor.
Hz. Ömer devlet malını koruma konusunda çok titiz davranırdı. Kendisi halife olmasına rağmen en az maaş alan kimselerden biriydi. Aldığı maaş evinin ihtiyacını karşılamaya yetmediği halde maaşını arttırmaz ve gerektiğinde hazine görevlisinden ödünç para alırdı. Üzerine giydiği elbisede on kadar yama olduğu rivayet edilmektedir.
Sayfa 245Kitabı okudu
Reklam
Arap tarihinin İslâmdan önceki dönemine Cahiliye Dönemi denilmesi âdet olmuştur. Bilgisizlik anlamına gelen cahiliye kelimesi mutlak bilgisizliği ifade etmez. Esasen bu mümkün de değildir. Yarımadanın güneyinde ve kuzeyinde yaşadıklarını gördüğümüz Arap devletleri, bu kelime ile tanımlanamayacak düzeyde medenî eserler vücuda getirmişlerdir. Buna göre Cahiliye Dönemi kavramı, herhâlde bir peygambere ve onun getirdiği kutsal kitaba bağlı olunmayan dönemi ifade ediyor olmalıdır.
Medine’nin hicretten önce Yesrib adıyla anıldığı bilinmektedir. Hicretten sonra ise, ‘Peygamber Şehri’ anlamına gelen Medînetü’n-Nebî diye adlandırılmış ve daha sonra kısaca Medine demek âdet olmuştur.
Sayfa 119Kitabı okudu
Hamza, Hz. Muhammed’in amcası ve süt kardeşi olup ondan sadece üç yaş büyüktü.
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
İslamiyet Öncesi Arap Toplumunda Kadın
Arap toplumunda kadının işgal ettiği mevki çok aşağı seviyede idi. Aşk şiirlerinde ifade edilen sevgi gerçek hayata pek yansımıyordu. Çok evlilik yaygındı ve erkeklerin evlenebileceği kadın sayısı için belli sınır yoktu. İslâmiyet bu sınırsız evliliği yasaklamış ve bir erkeğin zorunlu hallerde en fazla dört kadınla evlenebilmesine izin vermiştir.
Cahiliye Döneminde Kadının Durumu
" Kur'an'da tavsiye edilen evlilik tek kadınla yapılacak olan evliliktir."
Sayfa 54 - Nisa suresi (4), ayet 3 ve 129Kitabı okudu
Halifeliğin kaldırılması
"Halife hal, edilmiştir. Hilafet, hükûmet ve cumhuriyet mânâ ve mefhûmunda esasen mündemiç olduğundan hilafet makamı mülgadır." Madde 1 – Halife görevinden alınmıştır. Halifelik Hükümet ve Cumhuriyet'in anlam ve kavramı içinde esasen mevcut bulunduğundan Halifelik makamı kaldırılmıştır. Not: Halifeliğin kaldırılması ve Osmanlı hanedanına mensup kimselerin sınır dışı edilmesine ilişkin kanunun birinci maddesi.
Sayfa 215 - Kemaleddin Nomer, Şeriat-Hilafet, Cumhuriyet- LaiklikKitabı okudu
Tarih yalnız geçmişi gözler önüne sermekle değil aynı zamanda günümüze ve geleceğimize ışık tutmakla bir anlam kazanır.Bunun için tarihçinin görevi geçmişe özlem duymak veya geçmişin baskısından kurtulmak değil,günümüz gerçekleri hakkında en doğru hükmün verilmesine yardımcı olmaktır.
Vahyin geliş şekli hakkında Kur’an da hiçbir açıklama yoktur. Bu konuda, ancak peygamberin sözlerinden fikir edinebilmekteyiz. Buna göre Hz. Peygamber, en çok çıngırak sesi gibi bir ses veya insan görüntüsüne girmiş bir melek vasıtasıyla vahiy alıyordu. İlk zamanlarda, doğru rüyalar suretiyle de vahiy almış olduğu rivayet edilmektedir.
54 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.