Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Sami en-Neşşar

Ali Sami en-Neşşarİslam’da Felsefi Düşüncenin Doğuşu 1 yazarı
Yazar
6.6/10
5 Kişi
24
Okunma
4
Beğeni
768
Görüntülenme

Ali Sami en-Neşşar Sözleri ve Alıntıları

Ali Sami en-Neşşar sözleri ve alıntılarını, Ali Sami en-Neşşar kitap alıntılarını, Ali Sami en-Neşşar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Emevilerin fevkalade fütühatlarda bulunduğu doğrudur ancak Emevi halifelerinin nazarında bu fetihler, İslam’ın yayılması için değildi. Onların bu fetihlerden amacı, ülkelerinin sınırlarını genişletmek, Şam’daki saraylarına savaş ganimetlerini ve nimetlerini getirip yığmaktı.
Sayfa 282Kitabı okudu
Reklam
“Kaderiyyecilerden birini elime geçirsem boynunu karıncaya kadar döverdim. Çünkü onlar bu ümmetin Yahudileridir.” | Hz Ali
Sayfa 360 - İsferayanî, et-Tabsir fi’d-Din, s.58.Kitabı okudu
Filozofların gayesi, tüm varlığı akıl yoluyla izah etmek ve mümkün olduğu kadar hak olan ilaha benzemektir. Peygamberlerin gayesi ise kainattaki nizamı anlamak ve kamu yararını ön planda tutmaktır.
Sayfa 154Kitabı okudu
“Dehriyye’nin illeti, Kaderiyye’nin kudreti ve Küllabiyye’nin irade sistemi, Allah’a ezelde kendi menşieti ve kudretiyle fiil ve kelam üzerinde güç ve kudret sahibi olma yetkisi vermez.”
Sayfa 408 - İbn Teymiyye - MinhacKitabı okudu
İslam, sosyal bir dindir; kişiselliği reddeder. Çünkü kişisellik, genel bütünlüğünü yahut canlı bir varlık olarak organik dokusunu bozma ve onun sosyalitesine karşı bir tehdit unsurudur.
Reklam
Yahudilik'ten Şia'ya
Yahudi bilginler (Hahamlar) İslâm'a girdiler. Bunlar Müslüman olmalarına rağmen İslâm'a daima şüpheyle bakıyorlardı. Yumuşak huylu olan Halife Osman döneminden beri fitnenin kokusu hissediliyordu. Yahudi hahamlar Hz. Osman'ın yumuşaklığını fırsat bilerek bunu değerlendirmek istediler. Hz. Ali kendisine üç kez hilafet teklif edildiği
Sayfa 86 - İnsan Yayınları
“Mutezile sıfatları araz olarak itibar etmiş, bu sebeple bunların ancak cisimle kaim olabileceklerini söyleyerek reddetmiştir.”
Sayfa 403Kitabı okudu
Felsefe herhangi bir topluma ait olan medeniyetin yorumlanmasından başka bir şey değildir.
Mutezile için söylenecek en doğru görüş şudur: Onlar, Yunan mantığını kullanmayan İslâm filozoflarıdır.
Sayfa 148Kitabı okudu
34 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.