Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Allame Muhammed Hüseyin Tabatabai

Allame Muhammed Hüseyin TabatabaiÖzün Özü yazarı
Yazar
9.4/10
34 Kişi
147
Okunma
42
Beğeni
3.923
Görüntülenme

Allame Muhammed Hüseyin Tabatabai Sözleri ve Alıntıları

Allame Muhammed Hüseyin Tabatabai sözleri ve alıntılarını, Allame Muhammed Hüseyin Tabatabai kitap alıntılarını, Allame Muhammed Hüseyin Tabatabai en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Madde âlemi insanın tabiatıdır. Zihin yani misal âlemi berzahıdır. Hepsi bu seferde beraberce birbirlerine yardım ederek ilerlemelidir.
Genellikle gücün zirve noktasına ulaşan insanlar, karşılarında bir rakip görmez, kanunlara uymaz, başkalarının haklarını gasp eder, hukuku yerle bir ederler. Buna göre Allah’ın insanları her türlü hatadan ve yanılgıdan masum kanun ve kurallara ve doğru yola yönlendirmesi gerekir. İşte bu yol nübüvvet yoludur. Allah nübüvvet kurumu aracılığıyla düşünce yolundan başka bir yolla, vahiy yoluyla kullarından bazılarına bir dizi inanç esasını ve ahkâmı öğretir. Bu hükümleri hayata geçirmek insanı gerçek saadete ulaştırır.
Reklam
Açlık insanda hafiflik oluşturur, nefse nurâniyet verir. Açken düşünce kanatlanabilir. Çok yemek yemek ve tokluk nefsi yorgunlaştırır, ağırlaştırır. Marifet asumanında seyretmekten alıkoyar.
Bir kısım insanlar, bir beklentiyle Allah’a ibadet ederler, bu tüccarların ibadetidir. Bazıları korkudan dolayı ibadet eder, bu kölelerin ibadetidir. Bazıları ise, ona yönelik şükürlerini ifade etmek için Allah’a ibadet ederler, Bu da özgür insanların ibadetidir.
İnsanı değiştirecek olan ideolojinin Marksist ideoloji olacağı ileri sürülecek olursa deriz ki,Marksist ideoloji kendi kendini mi var etmiştir ki,insanı değiştirsin?
Bilgi, dışarıyı gösterme özelliğine sahiptir. Daha ötesi bilgi, dışarıyı göstermenin aynısıdır. Bilginin olup, dışarıyı gösterme özelliğinin olmaması ya da bilgi ve gösterme özelliğinin bulunup da gösterilen gerçeğin bulunmaması mümkün değildir. Eğer gösterilen gerçeğin olmadığı varsayılırsa, bu gösterme özelliği de yoktur, demektir. Eğer gösterme özelliği olmazsa, bunun anlamı bilgi de yoktur, olur.
Sayfa 64 - İslami Kültür ve İlişkiler MerkeziKitabı okudu
Reklam
Hz. Ali (a.s): “Bir toplumu yöneten yönetici, toplumun yoksul ve muhtaçlarına teselli kaynağı olacak bir yaşam sürmelidir; onların içindeki özlemi ve iç burukluğunu alevlendirmemelidir.”
İnsan ahlaki yönden tekamül edemediği ve hayvanlığından kurtulamadığı sürece,başka insanlarla iyi ilişkiler içine giremez.Bundan sonra iyi insani ilişkiler,insan kendisini başka insanların köleliğinden kurtardığı ve başka insanları kendisine köle etmekten kaçınabildiği zaman mümkün olabilir.
Hareketin çelişkilerden doğduğunu, çelişkisiz hareketin olamayacağını, yani, bir toplum çelişkisiz bir aşamaya ulaştığında, artık o idealsiz, hareketsiz, ölü ve donmuş bir toplumdur diyen bir doktrine mi bel bağlayacağız?
"Allah kimi hidayet etmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun göğsünü, göğe çıkıyormuş gibi dar ve tıkanık yapar. Allah, inanmayanların üstüne işte böyle pislik çökertir. İşte Rabbinin doğru yolu budur."
124 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.