Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Allen James Fromherz

Allen James Fromherzİbn Haldun Hayatı ve Dönemi yazarı
Yazar
8.2/10
6 Kişi
21
Okunma
0
Beğeni
485
Görüntülenme

Allen James Fromherz Sözleri ve Alıntıları

Allen James Fromherz sözleri ve alıntılarını, Allen James Fromherz kitap alıntılarını, Allen James Fromherz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Kadılık makamında yolsuzluk her zaman vardı zira islam hukukun yorumlanması ve medresedeki fıkıh dersleri hükümet ile birlikte yürütülüyordu.Kadı hükümet gücünün sağladığı gösteriş ve debdebe içindeydi.Hatta ‘ üç kadıdan ikisi cehennemliktir.’ şeklinde bir atasözü vardı. Elbette ibni Haldun kendisini yolsuzluğa bulaşmayan … bir kadı olarak görüyordu.”
Sayfa 161Kitabı okudu
“İbni Haldun’un da mukaddime de vurguladığı gibi el-Hatime şehir hayatındaki israf ile veba arasında doğrudan bir bağ olduğu kanaatindeydi.” İbnu Haldun’un çağdaşları Müslüman alimler “ veba müslümanlar için şehadet ve mükafattır kafirler için ceza ve ihtardır.” Demişler.(O dönemde olaya analitik yaklaşan bir alim ise vebanın bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve uzak durulmasını salık ettiği için yargılandığından bahsediliyor)
Reklam
Sonuna kadar katılıyorum
İbn Haldun için, kendi pedagoji yönetiminin esas odak noktası seyahat ve tecrübeydi. Bir medresede kalmak, ya da tek bir hocadan okumak zihni körleşirirdi.
Sayfa 87 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Batı hala Orta çağı karanlık dönem olarak değerlendirirken, Ortadoğu'da ise Orta çağ aydınlanma çağı olarak tanımlanmaktadır.
Sayfa 148Kitabı okudu
Sosyoloji bütünüyle tarih olmalıdır, keza tarih de bütünüyle sosyolojik olmalıdır.
Sayfa 183Kitabı okudu
İbn Şühbe, ibni Haldun'un Timur'a sizin de biyografinizi yazdım ve önünüzde okumak isterim. Böylece hatalarımı tashih edebilirsiniz, dediğini iddia etmektedir.
Sayfa 171Kitabı okudu
Reklam
Mutluluk ve çıkar büyük ölçüde yalaka ve dalkavukluğu iyi beceren, kimselerce elde edilir. Böylesi bir mizaç mutluluğun yolunu açar.
Sayfa 103Kitabı okudu
İbn Haldun, "Tabiatı gereği tehlikeli olan bu işi üstenmekten geri durdum" diyordu. "Bir serap olan ünvan ve mevkiden feragat ediyor ve uzun süredir çalışmalarını ihmal etmiş" olmasından yakınıyordu.
Sayfa 131 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
...gerçek ve devamlı güç, dini meşruiyet ile asabiyetin birleşmesi ile mümkündü.
Sayfa 110 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
İbnü'l Hatip ise vebaya, kendisi için tehlikeli olacak biçimde daha analitik yaklaşıyordu. Akılcı tarzının bir gereği olarak vebanın bulaşıcı bir hastalık olduğunu söylemesinden ötürü, yargılanmış ve mülhidlik ile itham edilmişti.
Sayfa 95 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İbni Haldun’un da Mukaddime'de vurguladığı gibi el-Hatime, şehir hayatındaki israf ile veba arasında doğrudan bir bağ olduğu kanaatindeydi.
Sayfa 94 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
...meselelerin en derinine inen siyasetçileri İhtar ediyordu. Bir siyasetçi soyut ve zihni meselelerle kafasını bulandırmamalıydı.
Sayfa 90 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
El-Avili'nin en önemli hususiyeti akılcı olmasıydı. İbn Haldun gibi ansiklopedik, pratik ve dogmatik bilgilere sahip olduğu gibi, aynı zamanda mantık, matematik ve metafizik gibi aklî ilimlere de vakıftı
Sayfa 83 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
İbn Haldun’un, ilimini saplantılı ve şüpheci bir zorbanın [Timur] önünde dile getirmiş olması onun İslam fikir dünyasında neden büyük bir yeri olduğunun göstergelerinden birisidir.
Sayfa 18 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
İbn Haldun'un teorisinde safkanlarını devam ettirebilecek tek topluluk, gözden ırak yerlerde yaşayan ve yerleşik insan topluluklarıyla bağı olmayan göçebe Arap kabileleriydi.
Sayfa 79 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
261 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.