Arthur Koestler

Gün Ortasında Karanlık yazarı
Yazar
8.3/10
247 Kişi
944
Okunma
92
Beğeni
10,9bin
Görüntülenme

Arthur Koestler Gönderileri

Arthur Koestler kitaplarını, Arthur Koestler sözleri ve alıntılarını, Arthur Koestler yazarlarını, Arthur Koestler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
O, uzun müddət yalnız idarəçilərin ağlında yaşadı, hərçənd, yeni iqtisadi çöküş onun sıralarını yenidən doldurdu.
bir yanda yasaklar bir yanda yaşamak
Kentte bir adım atmamı yasak ettiler, ama bütün evreni bıraktılar bana, sonsuzluk ve ölümsüzlük emrimde artık benim.
Sayfa 135 - CanKitabı okudu
Reklam
Benim içimde de birbirine zıt iki enerji var: Gitme arzusu ve kalma arzusu. Bunlara yıkma arzusu ve koruma arzusu da denebilir... Kavgaları hiç bitmez. Çünkü birinin ötekine karşı kazandığı zafer uzun sürmeyecek sahte bir galibiyettir... Giden, hatıralarına zincirli kalır; kalan ise kendisini acı dolu özlemlere terk eder... Çağlar boyu erkekler ve kadınlar harabelerin üzerine çöküp yas tutmuştur.
Sayfa 258 - İletişimKitabı okudu
“…tüm geçmişi bir yaraydı sanki ve her dokunuşta iltihaplanıyordu.”
275 syf.
5/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Kitabın temel tezlerinden biri ; bir çok yazarın eserinden yola çıkarak. Yahudiliğin büyük çoğunluğunun Sami kökenli olmayıp, Hazar - Türk kökenli olduğunu ortaya koyan tarihsel kanıtları derliyor. Son bölümde ise, Yahudilerin İncil’de anlatılan bir kabilenin soyundan geldiği yolunda halk arasındaki yaygın inancın, antropoloji ve tarih bilimlerinin bulgularına nasıl ters düştüğünü kanıtlarını göstermeye çalışıyor. Antropologlara göre, bu inanca ters düşen iki gerçek vardır: Biri Yahudilerin fiziksel nitelikleri açısından birbirinden çok farklı oluşu, ikincisi de içinde yaşadıkları ülkenin yerli halkına benzemeleridir. Yazar, bir ülkenin Yahudileri ile o ülkenin yerli halkı arasındaki benzerliğin, değişik ülkelerde yaşayan Yahudiler arasındaki benzerlikten daha fazla olduğunu gördüğümüzü vurguluyor. Bununla birlikte birkaç yüzyıl boyunca sınırlı koşullar altında gettolarda yaşamaktan kaynaklanan bir tip karakterize edilebilir. Bunun nedenleri; içeriden evlenme, genetik dağılım ve seçilim baskısıdır. Bu kitapta sunulan görüşe göre bu eski Yahudilerin çoğunluğu Türk kökenli, aralarına biraz da Filistinli ya da başka kişilerin katılmış olduğu bir karışımdır. Kitabın ilk yayınlandığı 1976 yılından beri bu tezi ( Hazar yahudilerinin Sami kökenli olmayıp, Hazar - Türk kökenli oldukları ) kanıtlayacak kesin bilimsel veriler elimizde bulunmamakta. Ancak yazar belli bir mantık sistemi içinde tezini sunmuş. Tarihsel verileri, bilimsel kanıtları tek yol gösterici olarak almak zorundayız.
On Üçüncü Kabile
On Üçüncü KabileArthur Koestler · Alfa Yayıncılık · 2020180 okunma
Düşünce alışkanlıklarını değiştirmekten daha müthiş birşey yoktur.
Sayfa 171 - İletişimKitabı okudu
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.