Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Barthel Hrouda

Barthel HroudaMezopotamya yazarı
Yazar
8.2/10
23 Kişi
90
Okunma
5
Beğeni
1.104
Görüntülenme

Barthel Hrouda Gönderileri

Barthel Hrouda kitaplarını, Barthel Hrouda sözleri ve alıntılarını, Barthel Hrouda yazarlarını, Barthel Hrouda yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bitti
Bizim kendi kültürümüzün beşiğidir Mezopotamya ;⁠)
Sayfa 126
Sümerlerin sonu
Uzun bir istikrar döneminden sonra yeni Sümer imparatorluğu 20. Yüzyılda Amurru ve Elam istilasının ardından çöktü; son sümer kralı İbbi- Sin , Elamlılar tarafından tutsak alındıktan sonra öldü.
Sayfa 33
Reklam
Sargon 'un torunu Naram-Sin
Naram-Sin, ayaklanmaları bastırdıktan sonra Akkad imparatorluğunu gücləndirdi, hatta daha da büyütebildi. Kendine " dünyanın dört bir yanınin hükümdarı" demekte haksız değildi.
Sayfa 31
Ön Asya topraklarında imparatorluk adını hak eden ilk imparatorluğu Sargon kurdu.
Sayfa 30
Sanatta Tanrılar ilk kez boynuzlarla süslü özel bir başlıkla öne çıkarıldı.
Sayfa 29
Reklam
Sümerler ise kendilerini Kengir ülkesinin sakinleri olarak adlandırmişlardi.
Sayfa 23
İnsan varoluşunun yazılı kaynakların henüz bulunmadığı dönemine tarihöncesi denir.
Sayfa 15
Allahına kurban be yazar. Mükemmel bir açıklama
Nitekim Mezopotamya tarihi, iktidarı ele geçiren,birbirini alt eden, birbirinin yerine geçen ve tekrar geri çekilmek zorunda kalan halkların ve kabilelerin geçit töreni gibidir : Sümerler, Akkadlar, Amurrular, Kassitler,Assurlular,hurriler,Aramiler, Persler, Yunanlar,Partlar ve sasanilər. Bunlar, Mezopotamya tarihi ve kültürüne tarih öncesi dönemden İslamiyet'in zaferine kadar damgasını vuran halklarin sadece en önemlileridir.
Sayfa 11
Mezopotamya
Eski Yunanlar ,iki büyük nehir Fırat ile Dicle arasındaki bölgenin kuzey kısmına Mezopotamya, güney kısmına ise Babilonya diyorlardı. Toroslar 'ın güney yamaçlarından، yani Aladağlar,'dan Basra Körfezine kadar uzanan bölgenin tamamı ilk kez Ms 1. Yy'da yaşlı plinius tarafından Mezopotamya olarak adlandırıldı.
Sayfa 7
Reklam
144 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Yakındoğu Tarihi
Bener
Bener
Mezopotamya
Mezopotamya
Barthel Hrouda
Barthel Hrouda
Bu kitap bir harika. Önce Mezopotamya'nın tarihini, ardından sosyal-kültürel özelliklerini anlatıyor. Bu konuda birçok kitap yayınlandı son yıllarda. Ama onları okumak isteyen ilk önce bundan başlasa tam yerinde olur. Bilimsel bir üslupla ama sıkmadan anlatıyor ve öyle akıllı yorumları var ki arada bir, insan hayran kalıyor.
Mezopotamya
MezopotamyaBarthel Hrouda · Alfa Yayıncılık · 201690 okunma
Babil'i Babil yapan Hammurabi'ydi ve kent onunla birlikte öyle bir önem kazandı ki, daha sonra Yunanlar Mezopotamya'nın tamamına Babilonya dediler.
128 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Dicle ve Fırat arasındaki "Medeniyet beşiği"
Mezopotamya inanılmaz bir tarihe sahip, belki de hiçbir coğrafyada olmayacak kadar kozmopolit bir yer olma özelliği gösteren en eski uygarlıkların görüldüğü ve medeniyetin doğduğu yer olması açısından çok önemlidir. Henüz Antik Mısır, Antik Roma, Antik Yunanistan gibi uygarlıklar yokken daha önce var olmuş ilginç bir yerdir ve çok uzun bir süre de varlığını sürdürmüştür. Kitabı almamdaki sebep biraz mezopotamya'nın tarihi hakkında bilgi edinmekti ve kültürel açıdan incelemekti. Bu bilgileri bana çok iyi bir şekilde kısa kısa da olsa verdi ve belirli bir bilgi doygunluğu oluşturdu bende. Kitapta, o bölgedeki; siyasi, malî, dini, kültürel birçok noktaya değinmiş. Sıkıcı bir dil yerine daha akıcı bir dil kullanılmış ve çok rahat okunabilir hâlde sunulmuş bir eser. Orada yaşamış medeniyetleri tek tek incelemek istiyorsanız dahi, öncelikle bu kitabı okuyup bir taslak oluşturmanızı öneririm. Keyifli okumalar...
Mezopotamya
MezopotamyaBarthel Hrouda · Alfa Yayıncılık · 201690 okunma
70 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.