Cavit Orhan Tütengil

Atatürk'ü Anlamak ve Tamamlamak yazarı
Yazar
8.2/10
11 Kişi
47
Okunma
21
Beğeni
6,4bin
Görüntülenme

Cavit Orhan Tütengil Gönderileri

Cavit Orhan Tütengil kitaplarını, Cavit Orhan Tütengil sözleri ve alıntılarını, Cavit Orhan Tütengil yazarlarını, Cavit Orhan Tütengil yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
156 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 saatte okudu
Yazar kitabında Atatürk'ün büyük taarruzdan Cumhuriyet'in kuruluşuna, harf devriminden, ulusal eğitim sisteminin temelini attığı dönemlere kadar kısaca ölünceye kadar yeni Türk devletinin temelini oluşturan bütün projeksiyonunu, devrimlerini, yapmak istediklerini, yapamadıklarıyla birlikte aktarmıştır. Asıl önemlisi Atatürk'ün doğru anlaşılması ve Atatürkçülüğün de biçimsel ve doktrin yaklaşımlarından ayrıştırılarak doğru bir şekilde tanımlanması amacıyla; Atatürk'ün kendi ağzından görüşleri yanında yerli ve yabancı yazarlar ile Atatürk'ün çok yakınındakilerin de önemli görüşlerine yer vermek suretiyle objektif bir şekilde değerlendirmelerini okuyucuya aktarmaya özen göstermiştir. Gardırop Atatürkçülüğü yerine gerçek Atatürkçülüğü özümsemek isteyenler için önemli bir kaynak olduğu görüşündeyim.
Atatürk'ü Anlamak ve Tamamlamak
Atatürk'ü Anlamak ve TamamlamakCavit Orhan Tütengil · İş Bankası Kültür Yayınları · 201017 okunma
Atatürkçülük
Atatürk'ü bir evliya mertebesine yükselterek dokunulmaz hale getirenlerle kendi çıkarları doğrultusunda Atatürkçülükler yaratanlar, Atatürkçü düşüncenin özüne karşı olmakta birleşmektedirler.
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
Atatürk
Üçüncü Adam'da Şevket Süreyya Aydemir;"Atatürk bir doktrin adamı değildi Çünkü Atatürk önceden sistemleştirilmiş ve tartışılabilse dahi fikir ve hareket prensipleri belli, sınırlı bir fikir sistemine kendini bağlamadı. Zaten fikri hazırlığı, nazari formasyonu da buna göre değildi.."
Sayfa 113 - Sevket Süreyya AydemirKitabı okudu
Okuma Yazma Anahtarı
Her vasıtadan evvel büyük Türk milletine onun bütün emeklerini kısır yapan çorak yol haricinde kolay bir okuma yazma anahtarı vermek lazımdır. Büyük Türk milleti cehaletten az emekle kısa yoldan ancak kendi güzel ve asil diline uyan böyle bir vasıta ile sıyrılabilir.
Sayfa 84 - AtatürkKitabı okudu
Diktatörlük
1935 yılında kendisiyle konuşan Amerikalı gazeteci Gladis Baker'ın "Niye diktatör diye çağırılmaktan hoşlanmıyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtlamıştı: *Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim arzu edip de yapamayacağım hiçbir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmeyi bilmem. Bence diktatör, diğerlerinin iradesine râmedendir. Ben kalpleri kırarak değil, kalpleri kazanarak hükmetmek isterim..".
Sayfa 50 - AtatürkKitabı okudu
Atatürk Milliyetçiliği
Bize milliyetperver derler. Fakat biz öyle milliyetperverleriz ki, bizimle teşriki mesai eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların bütün milliyetlerinin icabatını tanırız.Bizim milliyetperverliğimiz herhalde hodbinane ve mağrurane bir milliyetperverlik değildir.
Sayfa 39 - Mustafa Kemal AtatürkKitabı okudu
Reklam
67 öğeden 71 ile 67 arasındakiler gösteriliyor.