Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cem Fakir

Cem FakirŞimal Yıldızı yazarı
Yazar
9.6/10
5 Kişi
7
Okunma
1
Beğeni
668
Görüntülenme

Hakkında

1978 doğumlu. Gazeteciliğe 1996 yılında Marmara İletişim Haber Ajansı'nda başladı. 1997'deki 6 aylık Nokta Dergisi döneminden sonra NTV'de çalışmaya başladı. Uzun yıllar haber merkezinde prodüktörlük, editörlük, Yeni Medya departmanında yöneticilik görevlerinde bulundu. Bir yandan kanalda yayınlanmak üzere belgeseller çekti. Eylül 2010'da NTV'den ayrıldı. "Şimal Yıldızı / Son Kore Gazileri" Cem Fakir'in 8. belgeseli. Gazeteciliğe 1996 yılında Marmara İletişim Haber Ajansı'nda başladı. Nokta Dergisi’nde yaklaşık bir yıl boyunca muhabirlik yaptıktan sonra 1997 yılı sonunda Türkiye’nin ilk haber kanalı NTV’de televizyon gazeteciliğine geçti. 8 yıl Süren haber merkezi kariyeri boyunca haber prodüktörlüğü, haber editörlüğü ve özel yayınlar editörlüğü gibi görevlerde bulundu. 2006 yılında haber merkezinden ayrılarak Doğuş Medya Grubu bünyesindeki Yeni Medya departmanında yöneticiliğe başladı. Mobil haberler, web siteleri ve Outdoor yayınlarının içeriğini yönetti. 2008 yılında bu görevinden ayrılarak NTV Spor kanalında belgesel yapımcılığı ve yönetmenliğine başladı ve bu görevini 2010 yılına kadar sürdürdü. Cem Fakir toplam 13 yıllık NTV kariyeri boyunca idari görevlerinin yanı sıra yedi de belgesele imza attı. 2010 Eylül ayında Doğuş Grubu’ndan ayrılan Cem Fakir, ilk kişisel belgesel yapımı olan “Şimal Yıldızı / Son Kore Gazileri”ni Aralık 2010’da yayınladı. İki bölümlük belgesel ile eş zamanlı olarak aynı isimli ilk kitabı da 2011’in ilk günlerinde kitapçılardaki yerini aldı. 2011 yılının Mart ayında Esaret Günlüğü/Birinci Dünya Savaşı’nda Türk Esirleri” belgeselinin çekimlerine başladı. TMC Film Müzik Üretim ve Paz. AŞ çatısı altında yürütülen projenin ön hazırlığı on yıl, çekimleri bir yıl sürdü. Cem Fakir’in “Balkan Harbi 1912-1913” adlı son belgesel çalışması. Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler Esaret Günlüğü - 2013 .... Belgesel, 01:45:00 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Belgesel Dalı, Finalist. 2013 Şimal Yıldızı / Son Kore Gazileri - 2010 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Belgesel Dalı, Finalist. 2013 Timsah Yürüyüşü - 2010 Yiğido - 2009 Türk Futbolunun Ezeli Rekabetleri - 2008 Ermeni Sorunu 1915-2005 - 2005 Savaş Şarkıları - 2003 Üsküdar Talebe Vapuru - 2002 Kitle Hareketleri ve Sloganlar - 2000 Merkez Üssü Gölcük - 2000
Unvan:
Yönetmen, Yazar
Doğum:
1978

Okurlar

1 okur beğendi.
7 okur okudu.
8 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
ULAŞTIRMA ER SÜLEYMAN KILIÇ - 1.KORE TÜRK TUGAYI
"Kore çocukları ellerinde Türk bayrakları hep bizi karşılıyorlar, yani bir kurtarıcı gibi. Orada gözlerim yaşardı. O vaziyeti görünce ilk sözüm şu oldu "Yarabbi inşallah bu zaferi bize nasip edersin' dedim, o çocukları o vaziyette gördüğüm anda. Elhamdülillah hakikaten de Türk başarılı oldu, bize de nasip oldu."
Kore Savaşı'ndan dönenlerin büyük bölümü, uzun süre cephede yaşadıklarının etkisinden kurtulamadı. Askerlerin savaştan döndüklerinde sivil hayata ayak uydurmaları pek kolay olmadı ve birçok gazi, ağır psikolojik sorunlarla baş başa kaldı. TOPÇU ER MEHMET GÜRSOY – 1. KORE TÜRK TUGAYI "En az bir sene normalin dışındaydım ben. Normal hareketlerim, normal konuştuklarım unutulmuştu yani. Annem, babam bile benimle konuşurlarken bana saygı duyuyorlardı, beni pek zorlamıyorlardı. Harbin etkisinde kalmıştık, bir nevi robottuk. Sonra açıldık işte."
Sayfa 183Kitabı okudu
Reklam
TOPÇU ER FERİT KAYA - 2. KORE TÜRK TUGAYI
"Bir gün piyadenin birisi mayına basmış, bayağı büyük hasar görmüş. Sedyeye koyduk, bu arada hemen helikopteri çağırdık. Helikopter gelir alırdı yaralıları. Çocukla gayet güzel konuşuyorum 'Bir istediğin var mı, bir söyleyeceğin var mı?' diyorum. 'Sus' dedi 'Ben Hz. Ali ile konuşuyorum.' 59 senedir unutamıyorum bu sözü."
Sayfa 107Kitabı okudu
Bu sözlü tarih çalışmasını yaklaşık iki yıl içinde 7 coğrafi bölgede, 18 ilde gerçekleş- tirdik. Türkiye'nin 40 farklı kentinden subay, astsubay ve er 124 Kore gazisi ile görüşme olanağı bulduk. Her birinin çok değerli anıla- rini, deneyimlerini dinledik ve 60 yıl öncesine birlikte gittik. Acı dolu savaş günlerini onların sayesinde benliğimizde hissettik, savaşa kurban verilenlerin sızısını yüreğimizde taşıdık.
"Gece aşağı yukarı saat 19:30 sularında, akşam yemeği sırasında düşman top ateşi başladı. Ben Kore'de bulunduğum o süre içerisinde böyle bir topçu, düşman topçu ateşi karşısında hiç kalmadım. Fırsat vermedi bize. Bizim en büyük hatamız, en büyük günahımız; oradaki mağlubiyetin bir sebebi de havancılardır, yani ben de dahilim, hatta kendimi ilk sıraya koyarım. Sözde ben iyi bir havancıyım; değilmişim, on para etmem. O benim yüreğimde yaradır şimdi. Biz çok büyük hata yaptık. Orada havanlar mevzi değiştirecekti. Eğer biz mevzi değiştirseydik 16 havan çok iş yapardık o gece. Düşmanı yakardık, biz acıtırdık düşmanı. Biz şu kadarcık acı çektirmedik ama bizim onların topçularından dünya kadar arkadaşımız şehit oldu." PİYADE TEĞMEN BAHTİYAR YALTA-1 KORE TÜRK TUGAYI *Türk Tugayı, Çinlilerin bahar taarruzunda bir gecede 66 askerini şehit verdi.
Sayfa 84
Defaatle Okunası İncelemelerin Listesi;
Gayreti için
Ömer Gezen
Ömer Gezen
' e ve tüm dostlara teşekkür ederim.Sizler de bu anlamlı harekete katılmak isterseniz #51007323 {Liste Güncellenecektir. Yoruma Siz de Sevdiğiniz İncelemeleri İliştirebilirsiniz.} *Gülnaz Eliaçık

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
208 syf.
10/10 puan verdi
Beni biraz da olsa tanıyan arkadaşlarım tarihi ne kadar sevdiğimi bilir. Bu yüzden, etkileyici bir kitap olan Şimal Yıldızı- Son Kore Gazileri kitabını okuduktan sonra sistemde incelemesi bulunmadığı için az da olsa farkındalık oluşturması için bir şeyler ekleme ihtiyacı hissettim. Kitabın yazarı Cem Fakir uzun yıllar NTV’de çeşitli idari
Şimal Yıldızı
Şimal YıldızıCem Fakir · NTV Yayınları · 20107 okunma