Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cemil Koçak

Cemil KoçakTarihin Buğulu Aynası yazarı
Yazar
6.9/10
93 Kişi
348
Okunma
42
Beğeni
4.329
Görüntülenme

Cemil Koçak Sözleri ve Alıntıları

Cemil Koçak sözleri ve alıntılarını, Cemil Koçak kitap alıntılarını, Cemil Koçak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her şeyin muhakkak suyu çıkacak, genel kural bu oldu.
Sayfa 274 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Ülke "câhil bir zümrenin siyâset ve politika yaptığı ortamdan kurtarılmalı”dır.
Sayfa 37 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Biz diyoruz ki, dinler, vicdanlarda ve mabetlerde kalsın; maddî hayat ve dünyâ işine karışmasın; karıştırmıyoruz ve karıştırmayacağız."
Sayfa 240 - Timaş Yayınları, (Dönemin içişleri bakanı Şükrü KAYA)Kitabı okudu
Hayatta başarılı olmanın yolu, gerçeği aramaktan ya da bilmeye uğraşmaktan değil de, yanlış da olsa bir şeyi ezberlemekten geçiyor. Ne sistem ama!
Sayfa 89 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Nezihe Muhittin, çok erken bir dönemde, daha Birinci Meclis sona ererken, Kadınlar Halk Fırkası adı altında siyâsi parti kurmak üzere başvuruda bulunanlar arasında yer almıştı bile... Bu sırada neredeyse on beş yıldan beri siyâsetle yakından ilgiliydi."
Sayfa 107 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Millî Mücadele'nin İstanbul ile Ankara arasında bir iç savaş şeklinde gerçekleştiğini düşünenler oluyor. Fakat Dâmât Ferit Paşa'nın kurduğu hükümetler dışında aslında Millî Mücadele döneminde Ankara ile İstanbul hükümetleri arasında düşmanlıktan çok yakınlık vardı."
Sayfa 67 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Bulgaristan, 1918 yılının Eylül ayının sonlarında ateşkes imzâladı ve savaştan çekildi. Ardından Osmanlı çekildi. Viyana, azıcık daha dayandı ve Kasım ayının ilk günlerinde pes etti. Bir hafta kadar sonra ve en son Almanya dize geldi."
Sayfa 29 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Kadınların siyâsî partilere üye olabilmeleri 1930'da Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kurulmasıyla birlikte gündeme gelmişti. Pek çok kadın CHP'ye üye olarak kabûl edilmişti."
Sayfa 102 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Atatürk, bürokrasinin boyunduruk altına girebileceği bir parti denetiminden uzak kalınmasından yanaydı ve böyle bir denetimin, devlet memurları üzerinde hegemonya anlamına geleceğini söylüyordu. Parti, devletten uzak durmalıydı."
Sayfa 125 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Bâzen sanıldığının aksine, Cumhuriyet'te kadınların giyim kuşamına ilişkin hiçbir yasal düzenleme yapılmadı. Aksine, esas olarak 1930'lu yıllarda çarşaf ve peçe, il ve ilçelerde belediye ya da il genel meclislerinin kararları ile yasaklandı."
Sayfa 85 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Almanya'nın 1941 yılı Haziran ayında Sovyetler Birliği'ne saldırısı ile savaşın aldığı şekil temelden değişti. Türkiye de rahatladı: O zamâna dek derinden derine ciddi bir tehdit olarak görülen Almanya-Sovyet işbirliği kuşku ve kaygısı kendiliğinden ortadan kalkmış oldu."
Sayfa 323 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"1946 yılına kadar seçimler, Osmanlı'dan gelen şekliyle, iki dereceli yapılıyordu. Önce, kadınlara seçme hakkı tanınıncaya kadar, yalnızca erkekler birinci seçmen olarak ikinci seçmenlere; daha sonra da ikinci seçmenler milletvekili adaylarına oy veriyorlardı."
Sayfa 137 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Ankara, Alman Junkers şirketiyle Kayseri'de bir uçak motoru fabrikasının kurulmasını öngören bir anlaşmayı çok erken bir târihte 1925 yılının yaz aylarında imzâladı."
Sayfa 349 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Tek-parti döneminde hac yasaktı. Fakat rejim değişikliğiyle birlikte yasak kalkacaktır. Ünlü 1946 seçimi sırasında, hac serbest bırakılmıştı. CHP'nin seçim öncesindeki bu hamlesi dikkat çekiciydi. Ama belki yeterli değildi."
Sayfa 146 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Fevzi Çakmak'ın Cenaze Töreni 31 Mart'la Kıyaslanmıştı
Nihat Erim, Fevzi Çakmak'ın vefatı üzerine, günlüğünde şöyle yazacaktır: "Çakmak'ın ölümünü vesile yapan Millet Partisi, irtica unsurları ve komünistler, bu hadiseyi iyice istismar ettiler. Cenaze dün kaldırıldı. İstanbul tam irtica günü yaşadı."
Sayfa 93 - TimaşKitabı okudu
332 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.