Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dilaver Selvi

Dilaver SelviAteşin Yakmadığı Aşık yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
Editör
9.2/10
382 Kişi
1.674
Okunma
202
Beğeni
9,5bin
Görüntülenme

Dilaver Selvi Gönderileri

Dilaver Selvi kitaplarını, Dilaver Selvi sözleri ve alıntılarını, Dilaver Selvi yazarlarını, Dilaver Selvi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Söz’ün Özü
Söz namustur. Söz,emanettir. Söz,senettir. Söz,kişinin aynasıdır. Öl,söz verme! Öl,sözünden dönme!
Hayırlı işlerde muvaffak olmak sadece yüce Allah'ın yardımı ile mümkündür 11.cilt
Reklam
Hazreti peygamber Duha suresini okuyunca sonunda "Allahu Ekber" diyerek tekbir getirmiştir ..böylece bu surenin sonunda tekbir getirmek sünnet olmuştur.İmam Bezzi nin rivayetine göre Resûlullah efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bu suresinin ve Nas suresine kadar diğer bütün surelerin sonunda tekbir getirilmesi emretmiştir.
Hz. Peygamber (s.a.v), bir bayram günü namaz kılanan bir yerde kadınların yanına geldi ve onlara hitaben, “Ey kadınlar topluluğu, çokça sadaka verin ve fazlaca istiğfar edin; bana cehennem ehlinin çoğunun kadınlar olduğu gösterildi” buyurdu. Kadınlar, “Niçin cehennemliklerin çoğunu kadınlar oluşturuyor ey Allahın Resulü” diye sordular, Allah resulu, “Çünkü sizler çokça lanet okursunuz, kocanıza nankörlük yaparsınız bu yüzden. Bir de aklı ve dini noksan olduğu halde, dirayetli bir erkeği sizin gibi mağlup eden kimse görmedim” buyurdu. Kadınlar, “Bizim aklımızın ve dinimizin noksan oluşu nasıl oluyor?” diye sorduklarında, Peygamber efendimiz (s.a.v), “Bir kadının şehadeti erkeğin şehadetinin yarısı kabul edilmiyor mu?” diye sordu; kadınlar, “Evet öyledir?” dediler. Rasülullah Efendimiz (s.a.v), “İşte bu, onların aklının (erkeğe göre) noksan oluşundandır. Bir de kadınlar hayız olunca namazı ve orucu terkeder değil mi?” diye sordu; kadınlar, “Evet öyledir” dediler. Efendimiz, “İşte bu da onların dinde noksanlığıdır” buyurdu.
Öğrenilmesi farz olan bir ilimden cahil kalmak haramdır.
RIZA ve SABIR
Rıza ve sabır birbirinden ayrılmaz iki kavramdır.İnsan genelde,razı olduğu,inandığı,kabullendiği,sonucuna “Evet” dediği şeylere ulaşmak için sabreder.İnsan,inanmadığı ve ikna olmadığı şeyin zahmetine girmez,girse de onu taşımaya tahammül edemez,sonuna kadar götüremez.İnanan sabreder.Sabreden zafere,hedefe,güzel sonuca ulaşır.Bu,bütün din ve dünya işlerinde geçerlidir.
Reklam
"Âlemlerin Rabbi bize dost olduktan sonra bütün dünya düşman olsa ne çıkar. O sevmedikten sonra bütün insanlar dostumuz olsa ne fayda"
Bir kimseden utanma duygusu giderse Allah korusun onun ilk kaybedeceği şey insanlığıdır. Artık o herşeyi yapabilir.
Haya Yüce Allah'tan ve halktan utanmaktır. Peygamberimiz (sav) Hayâ İmandandır buyuruyor. Hayâ bütün peygamberlerin insanlığa öğrettiği bir insanlık dersi ve kulluk edebidir. Bütün Peygamberler şunu söylemiştir Utanmadıktan sonra istediğini yap. (Buhârî)
Dua ilahi huzura sunulan bir dilekçedir Dua kulun Rabb'iyle konuşması ve ona derdini açmasıdır Dua başlı başına bir ibadettir Dua müminin silahı dinin direği göklerin ve yerin nuru dur.
Reklam
Bir insana yapılacak en güzel iyilik onu Allah için sevmek ve onun gönlünü bu sevgiden nasiplendirmektir Sadakaların en güzeli mahsun bir gönlü samimi ve sıcak bir tebessümle sevindirmektir En hayırlı insan gönlündeki hayrı diğer insanlara ulaştırandır.
Kalbi kazanan kimse en büyük zaferi elde etmiştir. Kalbi kaybeden kimse ise ne yapsa insandan ve insanlıktan uzaktır.
Hiçbir gece yoktur ki kalbim kan ağlamasın Hiçbir gündüz yoktur ki yüzden nâmus akmasın Ömrümde hiçbir tatlı şerbet içmedim ki Gözlerimde yaş olup damlamasın.
Kalbi sıhhatli ve güzel olan kimsenin işleri sağlam ve güzel olur. Kalbi hasta olan kimsenin işleri sakat ve bozuk olur.
Edep kul olduğunu bilip sahibine vefa göstermektir Edep kibri kırıp tevazu sarılmaktır Edep her şeyi layık olduğu yerine koymak ve herkese hak ettiği şekilde muamele etmektir Edep Cenabı Hakk'ın ve yaratılmışların hukukunu güzelce korumaktır Edep hayâlı vefalı olmaktır.
Rasûlullah (SAV) fitneye bulaşmanın kefaretini şöyle haber vermiştir : " Kişinin başına gelecek olan fitne (dini adına yaşayacağı imtihanlar) ailesinden, malından, çocuğundan ve komşusundan olacaktır. Bunların kefâreti de namaz, sadaka ve iyiliği emredip kötülüğe engel olmaktır"
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.