Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dilek Livaneli

Dilek LivaneliBir Dilek Yetmez yazarı
Yazar
9.5/10
44 Kişi
228
Okunma
13
Beğeni
1.455
Görüntülenme

Hakkında

Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Şu anda da Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Sınıf Öğretmenliği yüksek lisans programına devam etmekte olan Dilek Livaneli, 2008 yılında Samsun’un Kumköy İlkokulu’ndaki görevine Müdür ve yetkili sınıf öğretmeni olarak atandı ve halen aynı okulda dört sınıf bir arada tek öğretmen olarak görevini devam ettirmekte. Birçok dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından meslek onur ödüllerine layık görüldü. Dilek Livaneli, ders saatleri dışında da köy halkı ve köy okulunda okuyan çocuklar için çalışmalar yapıyor. Dilek Livaneli işe ilk olarak “Okulum Gençleşiyor” projesi ile başladı. Öğrenciler için okulun bir odasını hobi sınıfına çevirdi. Öğrencilerin hayata daha donanımlı katılımları için onlarca farklı proje geliştirdi. Öğrencilerini ilk defa buz pateni, opera, sinema ve tiyatro ile tanıştırdı. Sadece okulda okuyan öğrencileri için değil, Kumköylüler için de çalışmalar yaptı. İlk olarak köyde okuma yazma bilmeyen kadınlar için okuma yazma kursları düzenledi. Dilek öğretmen köyde yaşayan kadınlar için devlet ve özel sektör desteği ile bir ayakkabı atölyesi açarak kadınların ekonomik açıdan güçlenmelerine yardımcı oldu. Dilek Livaneli, köy okulundaki çocukların kendi yaşıtlarından geri kalmamaları için çalışmalarda bulundu. Sadece öğrenciler için değil yetişkinler için de projeler geliştirdi. Kumköy’deki kadınların hem ekonomik özgürlüklerini, hem de özgüvenlerini kazanmalarına yardımcı oldu. Bir köyün kaderini değiştirdi. Hem Samsun Kumköy’de köy okulunda okuyan öğrencilerin, hem de köyde yaşayan kadınların hayatında kocaman bir fark yarattı.
Doğum:
Bafra,Samsun, 1981

Okurlar

13 okur beğendi.
228 okur okudu.
20 okur okuyor.
66 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Çocuklara küçükken çizginin dışına taşırmadan boyamayı öğretiyoruz ama büyüdüklerinde farklı düşünebilen yetişkinler olmalarını bekliyoruz”
Sayfa 177Kitabı okudu
Bayram sabahı bembeyaz bir gömlek giydim üzerime. Nasıl da heyecanlıydım, tıpkı çocukluğumdaki gibi...
Reklam
"Bir insan hayatının 'ilk' lerine bu kadar yakından şahit olmak, buna vesile olmak müthiş bir şeydi."
Sayfa 136 - Epsilon yayınevi
"Biz yetişkinlerden çok daha sade bir ruhları var çocukların."
Sayfa 101 - Epsilon yayınevi
Reklam
Çok öğrenci tanıdım, okul birincisi ayakkabısını bağlayamıyor; çok öğrenci tanıdım, dereceler almış ve fen lisesine gidiyor ama asansörde karşılaştığı birine selam bile vermiyor.
Bir Dilek Yetmez
Bir Dilek Yetmez

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir Dilek Yetmez Ben de Varım
Hepimiz bir Dilek Livaneli’yiz. Önemli olan içimizdeki o dileği,umudu ve ışığı ortaya çıkarmak. Karanlığa sitem etmektense ışık yakmak daha insanca değil midir? Bir Dilek Yetmez, biz de varız.
Bir Dilek Yetmez
Bir Dilek YetmezDilek Livaneli · Epsilon Yayınevi · 2021228 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Günümüzde öğretmenlik mesleğine, toplumda gösterilen saygı azaldı. Artık öğretmenlik bir eğitim ve öğretim işinden çıkıp maaş alınıp müfredat takip edilen bir meslek haline geldi. Bunun üzerine mesleğimde neyi farklı yapabilirim, nasıl daha iyi bir nesil yetiştirebilirim diye düşünürken yolum Dilek öğretmenin kitabıyla kesişti. Onun köy okulunda başlayan macerası, benim hayatıma ilham oldu, umut oldu. Atandığı köyde sadece öğrenci okutmakla kalmayan, tüm köye de fayda sağlayan ve yaptığı çalışmalarla başarılara imza atıp önce Türkiye'ye sonra yurtdışında adını duyurmuş bir kadın. Her öğretmenin okuması gereken bir kitap. Bu dünyaya bir dilek yetmez.
Bir Dilek Yetmez
Bir Dilek YetmezDilek Livaneli · Epsilon Yayınevi · 2021228 okunma
400 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Öğretmenin gücünü anlatan harika bir kitap. Bireysel çabaların önemini ortaya koyuyor Dilek öğretmen. Bununla birlikte eğitimde eşitsizliği ortaya döküyor anlattıkları. Binlerce okul var spor salonu olmayan, sırası, akıllı tahtası, bilgisayarı yolu olmayan. Devletin eğitim hakkı görevini tamamen yöneticilerin insiyatifine bıraktığını görüyoruz. Belirli bölgelerde belirli okullara destek yağarken belirli bölgeler bilinçli bir şekilde geri bırakılıyor gibi. Bunları da geçip hala iyi bir öğretmen olmaya çalışsanız dahi bu seferde kendi meslektaşlarınizdan kendi okulunuzda çekiyorsunuz. Dedikodu ve yaptıklarınızı küçümser söylemleri ile sizi görevinizden soğutmaya çalışıyorlar. İdareciler size branşıniza göre muamele ediyor. Çoğu zaman da mobbing uyguluyor. Öğretmen ve öğrencilerin özlük hakları iyileştirilmeli. Fiziki yapılar yenilenip özel okullar ile aynı seviyeye getirilmeli. Bunun için çok uzun yıllar gerekecek gibi duruyor...
Bir Dilek Yetmez
Bir Dilek YetmezDilek Livaneli · Epsilon Yayınevi · 2021228 okunma