Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ebu’l Hasan Nedvi

Ebu’l Hasan NedviMüslümanların Gerilemesiyle Dünya Neler Kaybetti yazarı
Yazar
Çevirmen
8.9/10
461 Kişi
2.343
Okunma
286
Beğeni
10,9bin
Görüntülenme

Ebu’l Hasan Nedvi Sözleri ve Alıntıları

Ebu’l Hasan Nedvi sözleri ve alıntılarını, Ebu’l Hasan Nedvi kitap alıntılarını, Ebu’l Hasan Nedvi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Putperestlik sona erdi, fakat büsbütün de ortadan kalkmadı. Bilâkis nefislerde yer etti."
İlk Cuma Namazı
Resul-i Ekrem (sav) Kubâ’da dört gün kaldı ve burada bir mescid inşa etti. Cuma günü yola çıktı ve Beni Salim b. Avf’in bulunduğu yere varınca Cuma vakti geldi. Resulullah onların mescidinde namazını kıldı. Bu, Resul-i Ekrem’in Medine’de kıldırdığı ilk Cuma namazıydı.
Reklam
"Dirilere seslenseydin elbet duyururdun Heyhat! Diri yok ki kime seslenirsin."
Sayfa 300
Brahmanizm
Meleklerden, cinlerden ve yıldızlardan da tanrılar edindiler. Meleklerin Allah’ın kızları, cinlerin de Allah’ın ortakları ve yardımcıları olduklarına inandıklarından dolayı, onların kudretlerine ve tesirlerine de inanmaya ve ibadet etmeye başladılar.
Tevrat’ta “Kelâmımı o’nun diliyle ifade edeceğim” ibaresiyle kasdedilen Hz. Muhammed (as)’dır.
İnsanlarda, görünen beş duyunun dışında bir altıncı duyu daha vardır. Biz buna rahatça dinî duygu deriz.
Sayfa 319Kitabı okudu
Reklam
İslam
Bu dava, putperestliğin kökünü kazımak ve onun derine uzanmış köklerini söküp atmak davasıdır.
“Birleşmiş Milletler” denilen teşkilât tıpkı susuz bir denize benzer. Bunlar ancak, husûmet ve düşmanlıklara kanunî bir kılıf geçirmek ve yapılan istilâları çeşitli isimler altında dünyaya yutturmak için kurulmuştur."
Sayfa 295Kitabı okudu
“Allah, peygamberliği kime vereceğini en iyi bilendir.”
Ediplerden biri şöyle diyor: “İki şey vardır ki, zamanı kesin olarak sınırlandırılamaz; Ferdin hayatındaki uyku, milletin hayatındaki gerileme. Bunlar ancak, üstün gelip fert ve cemiyeti istilâ ettikleri zaman anlaşılır.”
Sayfa 199Kitabı okudu
Reklam
Hindistan’ın asıl dini olan Brahmanizm’e gelince, bu dinin en belirgin özelliği tanrılarının ve mabudlarının çokluğudur.
Hz. Ömer (r.a.) Allah'a daima şöyle dua ederdi: “Allahım! Bütün amellerimi sâlih ve sırf senin rizan için hâlis kıl. Senin rızan dışında hiç bir şey koyma!"
Sayfa 271Kitabı okudu
"Rabbimiz! Bize dünyada iyiliği, ahirette de iyiliği ver!.." Bakara Sûresi. 2/201.
Sayfa 189Kitabı okudu
İslâm dini, tapusu sağlam, temelleri muhkem, üstün bir medeniyettir. Bu medeniyette, takvâ, iffet ve emanet rûhu hüküm sürer. Üstün ahlâk, mal ve makamın üzerinde tutulur.
Sayfa 191Kitabı okudu
Ahirete iman, Müslümanlarının kalbine, eşsiz bir cesaret, cennete karsi benzeri olmayan bir hasret ve hayata karşı ender rastlanan bir küçümseme duygusu bahşetmiştir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.