Eylem Delikanlı

Keşke Bir Öpüp Koklasaydım yazarı
Yazar
9.3/10
13 Kişi
46
Okunma
4
Beğeni
2.257
Görüntülenme

Eylem Delikanlı Sözleri ve Alıntıları

Eylem Delikanlı sözleri ve alıntılarını, Eylem Delikanlı kitap alıntılarını, Eylem Delikanlı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tamam, mücadele edelim ama ben şunu görüyorum ki artık bu milletten bir şey olmaz, bu halktan bir şey olmaz. Bu halk kim daha güçlüyse hep ondan yana olmuş. Halk şu anda %50 kime oyu veriyorsa bırakın öyle yaşasın. Bu halk böyle yaşamak istiyor.
Sayfa 289Kitabı okudu
" Annemden ve babamdan mektuplar geliyor. Ben bu mektupları saklıyorum. Tutuklu mektubu, görülmüştür damgası var ya o görülmesin diye ben hep erken alıp, kimse görmeden okuyorum. Çünkü o yatılı okula girene kadar ben herkesin ailesinin cezaevinde olduğunu düşünüyordum, herkesin ailesi cezaevinde, herkes işkence görmüş, herkes bu durumda... Bir gittim ki kimsenin ilgisi yok, bir tek ben böyleyim. Kendimi o kadar kötü ve yalnız hissettim ki. "
Sayfa 51 - Serkan Tahmaz
Reklam
12 Eylül
12 Eylül 1980’den sonra 250 bin kitap toplatılıp yargılandı. Yaklaşık 50 yayınevi, 500 kitabevi kapandı ya da kapatıldı. Yazı işleri müdürleri hakkında bin yıla varan hapis cezaları istendi. Şimdi sayısı 20 bini aşan kitap listesinin büyük bölümü bu dönemde oluştu. Kültür Bakanlığı tarafından yakılmayan kitaplar, üzerlerine su sıkılarak çürümeye bırakıldı. Onur Yayınları sahibi İlhan Erdost, 7 Kasım 1980'de ağabeyi Muzaffer Erdost'la birlikte gözaltına alındı. İlhan Erdost askerlerin dayağı sonucu yaşamını yitirdi. Muzaffer Erdost cezaevinden çıktıktan sonra kitap yayımlamayı sürdürdü, kardeşi İlhan için şiirler yazdı. Kenan Evren, mitinglerde kitaplarından dolayı şair Yaşar Miraç'ı açıkça hedef gösterdi. Miraç yargılandı. Kitapları toplatıldı. 3 Haziran 1985'te Bilim ve Sosyalizm Yayınları'nın bütün kültür kitapları, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı kararı ile imha edildi. Yedi kamyonla taşınan 133,607 kitap yakıldı. 18 Aralık 1987'de 12 Eylül askeri darbesinden sonra toplatılan 39 ton ağırlığındaki kitap, dergi, günlük ve haftalık gazete SEKA'da imha edildi. Kağıt hammaddesi olarak kullanılacak yayınlar 5 kamyonla taşındı. 26 Ağustos 1989'da Cumhuriyet Kitap Günleri etkinliği kundaklandı. Kitapların yarısı mahalleliler tarafından kurtarıldı. Aynı yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Yüksek Öğretim Yurtları'nda 1046 kitap, dergi, gazete, broşür ve kartpostal ile plağın bulundurulması yasaklandı. Yasaklanan bir kartpostalın üzerinde sadece güvercin resmi yer alıyordu.
"Kendimize yeni bir ışık, yeni bir yol arıyoruz..."
"Evet çok zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle son 10 yıl Türkiye için çok ağır bir dönem."
"Kendi gerçekliğini ortaya koymadığın sürece yoksun aslında. Sahte bir kimlikle geziyorsun. Çünkü olman gereken bir insan olarak yaşıyorsun."
Reklam
214 öğeden 161 ile 170 arasındakiler gösteriliyor.