Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fatma Nur Kaptanoğlu

Fatma Nur KaptanoğluHomologlar Evi yazarı
Yazar
Editör
7.1/10
96 Kişi
231
Okunma
17
Beğeni
2.221
Görüntülenme

Fatma Nur Kaptanoğlu Yorumları ve İncelemeleri

Fatma Nur Kaptanoğlu yorumları ve incelemelerini, Fatma Nur Kaptanoğlu kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Fatma Nur Kaptanoğlu puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
96 syf.
·
Puan vermedi
Edebiyat bilgisi 19. ve 20. yy klasiklerinden öteye geçmemiş, modern veya postmodern nedir bilmeyen insanların burda beğenmedim diye gezmesi çok normal. Çok nevi şahsına münhasır bir kalem. Zeval gelmesin
Ateşten Atlamak
Ateşten AtlamakFatma Nur Kaptanoğlu · Can Yayınları · 202183 okunma
64 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
“Yok” diyorum, “kırkıncı gün duası olamaz.” Acı taptaze henüz. Acı, burnun hemen ucunda, mor eşarplı kadın gibi, tir tir titriyor. Acı, okula yeni başlayan, saçları iki yana örgülü, solak ama solaklığını yeni keşfedecek bir kız kadar toy. “Yok Yok. Kırkıncı gün olsa” diyorum, “acı böyle olmazdı.” Yukarıdaki alıntı ile yazar beni cezbetti ve
Kaplumbağaların Ölümü
Kaplumbağaların ÖlümüFatma Nur Kaptanoğlu · Raskol'un Baltası Yayınları · 201753 okunma
Reklam
104 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Homologlar Evi
Fatma Nur Kaptanoğlu özel bir yazarımız. Öykülerinin felsefesi var her şeyden önce. Farklı ve güzel bulduğum çok detay var onun öykülerinde. Hani bazı kitaplarda yazarlar çok konuşur ya, ya da genellikle anlatıcılardan dinleriz olanı biteni. İşte bu yazarımızın kitaplarında öykülerin kendisi, evet resmen öyküler konuşuyor. Yazarın o kendine has imzası burada başlıyor bence. Okur ile arasındaki diğer her şeyi devre dışı bırakan, değişik ve bir o kadar merak uyandırıcı bir şeyler var tarzında. Öykülerin nereye gideceğini kestiremiyorum ama o da güzel hani. Homologlar Evi'nin beni etkileyen kısmı yalnızca hastaneli ve ameliyatlı bir dönemde tesadüf etmemiz değil elbette. Yazarın dili, farklı olduğuna inandığım düşünme biçimi, kendinden emin olması, anlattığı hikayelerin ilginçliği ya da onları ilginç kılan üslubu, sözcükleri kullanma tarzı ve daha birçok şeyin toplamı bana bu kitabı sevdirtti. Yalnız sevmekle kalmadım, tekrar okunacaklar listeme de yazdım şimdiden. Bana göre, sinestezinin inanılmaz yakıştığı pek leziz öyküler. Duygudan duyguya koştu içim, bir de bazı yerlerde çok güldüm. Gelsin Ateşten Atlamak.
Homologlar Evi
Homologlar Evi
Ateşten Atlamak
Ateşten Atlamak
Homologlar Evi
Homologlar EviFatma Nur Kaptanoğlu · Dedalus Kitap · 201995 okunma
64 syf.
5/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kaplumbağaların Ölümü
Yazarın gözlem gücü ve tahlil yeteneği güçlü bence. Hepsini olmasa da birkaç hikayesini oldukça beğendim. Ama fazla kısa olduğunu düşünüyorum. Karakterleri oldukça derin ama anlatımı o derinliğe erişemiyor gibi hissettim. Elbette hikayeler, romanlar kadar detaylı olamıyor. Fakat yazarın yaratmış olduğu karakterler daha uzun anlatıları hak ediyor fikrimce. Mutlaka okunmalı diyemem fakat günümüz hikayecileri neler yazıyor diyorsanız okuyabilirsiniz.
Kaplumbağaların Ölümü
Kaplumbağaların ÖlümüFatma Nur Kaptanoğlu · Raskol'un Baltası Yayınları · 201753 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Yazardan okuduğum ilk kitap. Yazarın da ilk kitabı. Bir öykü kitabı. İçinde 6 öykü var. Hayatın sıralandığını taşıyan öyküler. Karakter psikolojisi üzerine kurulu anı yansıtan öyküler hepsi. Biraz boğucu ama güzel. Yazarın üslubu da güzel. Kendine has. Yer yer zorlama bulduğum betimlemeler olmadı değil; ama zorlama bulduklarım da yazara has benzetmeler içeren betimlemelerdi. Bu bakımdan onları da sevdim. Özgünlerdi çünkü. Belki de bu öykülere kısa ve net cümleleri daha çok yakıştırdım ben. Belki de bu yüzden uzamış cümleler benim gözümde içerikten uzaklara gitti. Aslında en çok hangi öyküyü sevdim bilmiyorum. Çünkü hepsi de hayatın bir anındandı. Ama yine de karakterinin ruh hali bana buram buram işlediği için favorim Sevgili Z'nin Sayıları isimli öykü oldu.
Kaplumbağaların Ölümü
Kaplumbağaların ÖlümüFatma Nur Kaptanoğlu · Raskol'un Baltası Yayınları · 201753 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
Kaplumbağaların Ölümü, Fatma Nur Kaptanoğlu / Raskol'un Baltası
6, 61. Kaplumbağaların Ölümü, esere de ismini veren ve diğer öykülere nazaran nicelik itibariyle uzun bir öykü ve beş adet kısa öykü olmak üzere altı öyküden meydana geliyor. Hikayeler, ana/başat karakterlerin ağzından aktarılmasına rağmen, karakterlerin yaradılış itibariyle edilgen tavırlar sergilemeleri, gözlemci bir bakış açısı ile aktarılmasına sebep oluyor. Yazarın isteği doğrultusundan mıdır yoksa hikayenin meydana gelişi mi yazarı itelemiştir, bilinmez, hikayelerin bir çoğu bir olay örgüsü yerine, bir durum anlatısı üzerine inşa ediliyor. Esere de ismini veren hikayenin haricinde ki diğer hikayelerin niteliğinin durum anlatısı olması, nicelik itibariyle hikayelerin, kısa hikayeler olmasına yol açtığını düşünüyorum. Yalnızlık ve Bekleyiş, Kaplumbağaların Ölümü'nün ortak temaları. Baskınlıkları hikayeden hikayeye değişkenlik göstermesine nazaran, eser içerisindeki her hikayede bahsi geçen iki temaya da rastlıyoruz. Eserde anlatılan hikayelerin tamamı gündelik yaşantıda rastlayabileceğiniz, belki de birçok sefer karşı karşıya geldiğimiz, spesifik olmaktan uzak olaylar anlatılıyor. Betimlemelerin azımsanmayacak derecede var olduğu, anlaşılır, arı bir dile sahip olan bir eser Kaplumbağaların Ölümü.
Kaplumbağaların Ölümü
Kaplumbağaların ÖlümüFatma Nur Kaptanoğlu · Raskol'un Baltası Yayınları · 201753 okunma
26 öğeden 16 ile 26 arasındakiler gösteriliyor.