Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Galip Çağ

Galip ÇağGidiyoruz Çocuk yazarı
Yazar
8.9/10
47 Kişi
159
Okunma
43
Beğeni
2.863
Görüntülenme

Galip Çağ Yorumları ve İncelemeleri

Galip Çağ yorumları ve incelemelerini, Galip Çağ kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Galip Çağ puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
112 syf.
10/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
#arkakapak "Göğümüzün kirletildiği, gözümüzün görebildiği yerlerin gökdelenlerle kuşatıldığı bir çağda, Galip Çağ'ın öyküleriyle 'çocukluğunuza' kaçacaksınız. Dev apartmanlarda artık kimsenin birbirini tanımadığı bir dönemde, hâlâ buram buram tüten 'sımsıcak komşuluğu' hatırlayacak; sevinçlerin 'birlikte' yaşandığı, acıların 'birlikte' bal eylendiği o günleri özleyeceksiniz 'Komşu Kapısı'nda. Galip Çağ bir Rumeli öykücüsü; bu kitapta iliklerinize kadar Rumeli'nin hüznünü, hicranını, havasını yaşayabileceğinizi söyleyebilirim."
Komşu Kapısı
Komşu KapısıGalip Çağ · Meserret Yayınları · 201422 okunma
120 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Nasıl Okumalıyız? Galip Çağ
Galip Çağ - Nasıl Okumalıyız? “Size göre iyi okuyucu olduğunu düşündüğünüz insanlardan fikir alın elbette. Ama iyi okuyucu kavramından öncelikle emin olun. Çok kitap alan, çok kitaba sahip olan, kitapla çok fazla görüntü veren kişiyi iyi okuyucu bellemek bu çağın hastalığı.” Galip Çağ, “Nasıl Okumalıyız?” adlı kitabında güncel okuma sorunlarını ve yeni ortaya çıkan durumları tespit ederek tavsiyeler eşliğinde okuyuculara aktarmış. Bu tespitler ve öneriler kitapta on yedi kısa bölüme ayrılarak anlatılıyor. Eserde; “Bir Okuma Fobisi Olarak Klasikler ya da Klasik Neye Denir?, Türklerin Neden Dosto’su Yok, Kitap Kulüplerine Dair” gibi başlıklar mevcut. “İyi okuyucuların kaç sayfa okudukları değil, okumaya ayırdıkları vakit ve yakaladıkları istikrardır onları iyi okuyucu yapan,” diyor Galip Çağ. Ama iyi okuyucu olmaya giden serüvende belirsizlikler ve kafa karışıklıkları da olması da çok doğal. Tabii bunları da örneklerle vurgulamış yazar. Benim kitap okumayan bir arkadaşım vardı mesela. Bir gün; “Uğur ben, ‘Gece yarısı Kütüphanesi’ diye bir kitap aldım.” dedi. “Merak mı ettin?” diye sordum. “Pek değil ama her yerde karşıma çıkıyordu.” dedi. Bu da okur açısından büyük bir sorun… Tıpkı bunun gibi okumaya ve okura ait bir sürü tespit ve öneri yapılabilir elbette…
Nasıl Okumalıyız?
Nasıl Okumalıyız?Galip Çağ · Lejand · 202333 okunma
Reklam
134 syf.
·
Puan vermedi
·
27 günde okudu
Gidiyoruz Çocuk, Değerli Galip Çağ'ın üçüncü öykü kitabı. İlk kitabı
Komşu Kapısı
Komşu Kapısı
için memleketi Sakarya' da edebiyat atölyemizde bir araya gelmiş ve tanışma şansı yakalamıştım. Her kitabında on dokuz öykü bulunuyor. Öykülerinde kendi çocukluğundan yola çıkarak hepimizin hayatına dokunuyor; gözümüzün önünde, burnumuzun dibinde olanları kendi penceresinden bazen mizahi bazen duygusal ögelerle bezeyerek sunuyor bizlere. Dili sade, anlaşılır, bizden... Sakarya Kitap Dostları ile okuma atölyemizde dün akşam misafirimiz oldu. Edebiyattan, okumaktan, yazmaktan, öykülerden, yaşanmışlıklardan müthiş keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Okuma yolculuğunuzda yolunuz henüz kesişmediyse kendisiyle mutlaka tanışın derim. Ayrıca sosyal medyadaki kitap incelemelerini de takip edebilirsiniz. youtube.com/channel/UC6lP9K...
Gidiyoruz Çocuk
Gidiyoruz ÇocukGalip Çağ · Kent Kitap Yayınevi · 201941 okunma
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 saatte okudu
Tamız ayının 14.betiği (2021 yılında okuduğum 78.betik)
Bir serin yaz gecesinde sahilde yalnız başına yürüyen bir genç, gecenin sessizliğine inat ben varım dercesinde meydan okuyordu. Arkasına döndüğünde onun peşinde geldiğimi gördü. Bana dönerken ben de kendim bir şekilde bir deyince onun arkasında tabut şeklinde kırmızı levha beliriverdi. İki deyince onun elleri ve ayakları üzerinde onu levhaya
Gidiyoruz Çocuk
Gidiyoruz ÇocukGalip Çağ · Kent Kitap Yayınevi · 201941 okunma
104 syf.
10/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
Ben pek inceleme yazmayı beceremem. Tam ifade edememekten, yazara ve kitaba haksızlık etmekten korkarım.. O yüzden arka kapak yazısını paylaşmayı tercih ederim hep.. Söyleyebileceğim: Kale Arkası bir öykü kitabı olmasının yanında bizi çocukluğumuza götüren, samimi ve buram buram ekmek kokan bir kitap.. -arkakapak- "Kale Arkası, Galip Çağ'ın ikinci öykü kitabı. İlk kitabı Komşu Kapısı'nda çocukluk ülkesinin sokaklarında dolaşan Çağ, bu kitabında evlerin içine bakıyor, insanların yüzüne ve bir ırmak gibi akışına zamanın... Sanki bir şeyi arar gibi, tam bulmuşken tekrar yitirir gibi... Bir başka Adalı yazar, Sait Faik'in yolundan mı gidiyor Çağ? Dilin o patika yolundan... Yazmasa deli olmayacak belki ama yine de tutup kalemi öpecek bir hikaye kahramanı gibi... Maçı kale arkasından seyreden çocuklar gibi seyrediyor Çağ hayatı; öyle hüzünlü, öyle umutlu, öyle içten... Çocuk gibi... Tevazu dolu, usulca akan, sadelik dolu öyküler. İnsan sıcaklığı, aile, geçmiş özlemi, sadakat, mizah, samimiyet... Bir kalp haritası... Kitabı okuduktan sonra dudaklarınızda asılı kalan tebessümü, kirpiklerinizde asılı kalan gözyaşını bir aynaya emanet eder gibi... Galip Çağ, kaleyi değil, kalenin arkasını savunuyor; kendi yanağından öper gibi... Gerisi hikaye..."
Kale Arkası
Kale ArkasıGalip Çağ · Meserret Yayınları · 201520 okunma
150 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Nurettin Topçu'nun düşünce dünyasına ışık tutan bir kitap. Yazarı Galip Çağ Hocamla Kadran Dergi için bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Bunu da buraya ekleyeyim istedim kadrandergi.com.tr/2021/02/01/gali...
Izdırabın Dili
Izdırabın DiliGalip Çağ · Otorite Yayınları · 202014 okunma
Reklam
134 syf.
9/10 puan verdi
Öykü, sık okuduğum bir yazın türü değil. Başlarken de böylesine güzel,etkileyici ve kendi yaşamımdan da izler bulabileceğim bir öykü kitabına başlayacağımı hiç bilmiyordum. Bir öykü bitti,hemen diğerini okumak istedim. Her biri ayrı lezzetli. Us atölyesinde tanıma fırsatı bulduğum Galip Çağ hocamız, Acunda Us isimli YouTube kanalında da kitaplara dair güzel analizlerde bulunuyor. O kadar keyifli ki. Kendisi birçok dergide yazıyor, bildiğim kadarıyla iki öykü kitabı daha var , ki onları da okumak istiyorum. Kitapta en beğendiğim öykü, Oğuz Atay'ın kitaplara iyi davranmak üzerine dernek kurulması gerektiğini düşünen üç arkadaşın bunu gerçeğe dönüştürmesini anlatan TTK-D öyküsü. En üzüldüğüm hikayelerden birisi Camoka... Kitabın ikinci öyküsü Sümeyye ise; yakın tarihteki acılara değinmiş. Ve çok etkili değinmiş. Yürekten söylüyorum, seversiniz.
Gidiyoruz Çocuk
Gidiyoruz ÇocukGalip Çağ · Kent Kitap Yayınevi · 201941 okunma
134 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 günde okudu
Çok saygı değer hocam sn. Galip ÇAĞ tarafından kalem alınan eserde 19 hikaye bulunmakta. Hikayelerin her birinde ayrı bir 'biz' mevcut. Eğer 90'ların başında doğduysanız, burada ki bir çok hikayeye, Sonbaharın sonunda taşınan kömüre... kurup-kaldırırken temizlenen soba borularına... Wembley tadında mahalle maçlarına... sizde son anda iştirak etmişsiniz demektir. Geçmişin tekrarlanamayacak olması ile üstünüze çöken hüzne, 'bende yaşadım, demek herkeste böyle miymiş' dedirten soru işaretleri ile karmaşık duygular eşlik edecek. Bana çocukluğumu tekrar yaşatan hocama şükranlarımı sunuyorum.
Gidiyoruz Çocuk
Gidiyoruz ÇocukGalip Çağ · Kent Kitap Yayınevi · 201941 okunma
150 syf.
·
Puan vermedi
Galip Çağ - Nurettin Topçu'yu Anlamak/ Izdırabın Dili Nurettin Topçu'nun eserleri ile üniversite yıllarında tanışmış ve bulabildiğim tüm eserlerini, onun hakkında yazılan kitap ve makaleleri okumuştum. Onu anlamak için tekrar tekrar okumaya çalışıyorum, eserlerinden ziyade yaşantısı beni daha çok cezbediyor. Samimiyeti, gösterişten uzak duruşu... Uzun yıllar Yarınki Türkiye eserinin arkasında yazan metni anlayıp yaşamak istedim ama olmadı. Taşralı hikaye kitabındaki hikayeler yaktı, kavurdu beni. Mersedesli tüccar din adamlarından uzak tuttu. İsyan Ahlakı, iyilik için başkaldırı felsefesinin olabileceğini öğretti. Onun hakkında yazılanlara bakarken internette Galip Çağ'ın kitabını gördüm, ismi beni cezbetti. Istırabın Dili. Ne kadar öz bir söz. Galip Çağ'ın daha önceden kaleme aldığı metinlerin kitaplaştırılmış bu halinden çok faydalandım. Topçu hakkında daha önceden zihnimde bazı boşluklar vardı, onları doldurdum sayılır. Anlamak için okumaya devam etmeliyim Topçu'nun yazdıklarını, hakkında yazılanları. İyi ki okudum dediğim bir kitap oldu. Meraklısına tavsiye ederim.
Izdırabın Dili
Izdırabın DiliGalip Çağ · Otorite Yayınları · 202014 okunma
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
31 saatte okudu
Sarıca ayının 6.betiği (2021 yılında okuduğum 84.betik)
Öyküler bazen anı olup bizi kendi evrenine çekiyorsa o öykülerde gerçekçi payı çok yüksek seviyede. Bazen Hayatın İçinden bazen bir kişinin karakterini analiz ettirir bize. O öykülerin "Çağ"ı başladı. Ruhsuz öykülerin peşinden zaman harcamak yerine anılar kokan öykülerin peşinden gidip zaman yolculuğuna çıkalım ve yeniden unuttuğum
Komşu Kapısı
Komşu KapısıGalip Çağ · Meserret Yayınları · 201422 okunma
24 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.