Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Galip Çağ

Galip ÇağGidiyoruz Çocuk yazarı
Yazar
8.9/10
47 Kişi
159
Okunma
42
Beğeni
2.856
Görüntülenme

Hakkında

1979 yılında Adapazarı’nda doğdu. Hakkı Demir İlkokulu, Mithatpaşa Ortaokulu, Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi’ni bitirdi. Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde lisans, Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Sakarya, Çankırı Karatekin ve Gazi Üniversitelerinde Tarih dersleri verdi. Farklı üniversitelerde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Siyasi Tarih Anabilimdalı Başkanlığı yanında, Tarih Bölümü’nde görev aldı. Başta Balkanlar olmak üzere tarihin farklı alanlarına dair dersler verdi. Birçok makale ve 4 adet akademik kitap kaleme aldı. Halen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Yeniçağ Anabilimdalı’nda akademik çalışmalarına devam etmektedir. Dr. Galip Çağ’ın akademik çalışmaları yanında öyküleri ve inceleme yazıları Dergah, Hece Öykü, Yedi İklim, Dil ve Edebiyat, İtibar, Edebiyatist, Mahur Beste, Telmih, Ketebe Piyan, Butimar, Hayal Bilgisi, Serçe Edebiyat, Mahfel, Kurgan Edebiyat, Tahrir, Ayarsız, Arka Kapak, Bağlaç, Sandıkiçi, Balkan Türküsü, Karınca Kardeş, Arasta, Ahval, dergilerinde yayımlandı. “Komşu Kapısı (2014)” ve “Kale Arkası (2015)” isimleriyle iki de öykü kitabı bulunmaktadır (Meserret Yayınları).
Unvan:
Yrd. Doç. Dr.
Doğum:
Adapazarı, Türkiye, 1979

Okurlar

42 okur beğendi.
159 okur okudu.
2 okur okuyor.
76 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Nurettin Topçu; kendine, zamana, durağanlığa, aynılığa isyanın granit sertliğinde temsilcisi. Eserlerinde ısrarla vurguladığı insan, tarih ve hareket ilişkisi, 'varolmak' iddiası ve çabası onu anlamanın temel anahtarları."
Nanamın Türkiye'ye göç ettikten sonra on iki çocuğu doğup ölmüş. ... Bir anne kaç evladın acısına dayanabilir? .. Ama çocukları cennette bekliyorlarmış, zaten on iki tane çocuğu ölen anneyi Allah cehenneme koymaz ki, on iki kez cehenneme girmiş sayılmaz mı?
Reklam
Topçu'nun mazlum yaşamaya razı olan, adaletsiz insandır ifadesi önemlidir. Zira mazlum yaşamaya razı olmak iradeye ihanettir.
Sayfa 145Kitabı okudu
Seksenlerde sobalı evlerin orta direğin nasibine düşenlerinde pazar günleri kahvaltıları Nazım’ın Abidin Dino’dan istediği ‘mutluluğun resmi’ gibidir. Anlatmak ise Abidin’in Nazım’a verdiği cevap kadar ümitsiz bir uğraştır, zira buna ‘ne tuval yeterdi, ne boya…’ Yine de deneyeceğim hatırladığım kadarı ile gördüklerimi anlatmaya…
Sayfa 43 - MeserretKitabı okudu
Kitapla kalın..
Kitapsever dostlar Galip Çağ hocamızın kitap incelemelerinin, tanıtımlarının olduğu youtube kanalı bir göz atmak isterseniz buraya bırakıyorum : )
Galip Çağ
Galip Çağ
youtu.be/m6BWh-dRTo4
Hız ve hazza kurban ettiğimiz çok şey var.
Galip Çağ
Galip Çağ
Reklam
Ocak ayı kitabımız:
Gidiyoruz Çocuk
Gidiyoruz Çocuk
Tarih:07.02.2020 Saat:18.00 Yer:Alicanlar Konağı İletişim:
reyhan
reyhan
İkinci yılımızı birlikte kutlayalım. İmza günü ve söyleşiye tüm kitap dostlarımız davetlidir.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
112 syf.
10/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
#arkakapak "Göğümüzün kirletildiği, gözümüzün görebildiği yerlerin gökdelenlerle kuşatıldığı bir çağda, Galip Çağ'ın öyküleriyle 'çocukluğunuza' kaçacaksınız. Dev apartmanlarda artık kimsenin birbirini tanımadığı bir dönemde, hâlâ buram buram tüten 'sımsıcak komşuluğu' hatırlayacak; sevinçlerin 'birlikte' yaşandığı, acıların 'birlikte' bal eylendiği o günleri özleyeceksiniz 'Komşu Kapısı'nda. Galip Çağ bir Rumeli öykücüsü; bu kitapta iliklerinize kadar Rumeli'nin hüznünü, hicranını, havasını yaşayabileceğinizi söyleyebilirim."
Komşu Kapısı
Komşu KapısıGalip Çağ · Meserret Yayınları · 201422 okunma
120 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Nasıl Okumalıyız? Galip Çağ
Galip Çağ - Nasıl Okumalıyız? “Size göre iyi okuyucu olduğunu düşündüğünüz insanlardan fikir alın elbette. Ama iyi okuyucu kavramından öncelikle emin olun. Çok kitap alan, çok kitaba sahip olan, kitapla çok fazla görüntü veren kişiyi iyi okuyucu bellemek bu çağın hastalığı.” Galip Çağ, “Nasıl Okumalıyız?” adlı kitabında güncel okuma sorunlarını ve yeni ortaya çıkan durumları tespit ederek tavsiyeler eşliğinde okuyuculara aktarmış. Bu tespitler ve öneriler kitapta on yedi kısa bölüme ayrılarak anlatılıyor. Eserde; “Bir Okuma Fobisi Olarak Klasikler ya da Klasik Neye Denir?, Türklerin Neden Dosto’su Yok, Kitap Kulüplerine Dair” gibi başlıklar mevcut. “İyi okuyucuların kaç sayfa okudukları değil, okumaya ayırdıkları vakit ve yakaladıkları istikrardır onları iyi okuyucu yapan,” diyor Galip Çağ. Ama iyi okuyucu olmaya giden serüvende belirsizlikler ve kafa karışıklıkları da olması da çok doğal. Tabii bunları da örneklerle vurgulamış yazar. Benim kitap okumayan bir arkadaşım vardı mesela. Bir gün; “Uğur ben, ‘Gece yarısı Kütüphanesi’ diye bir kitap aldım.” dedi. “Merak mı ettin?” diye sordum. “Pek değil ama her yerde karşıma çıkıyordu.” dedi. Bu da okur açısından büyük bir sorun… Tıpkı bunun gibi okumaya ve okura ait bir sürü tespit ve öneri yapılabilir elbette…
Nasıl Okumalıyız?
Nasıl Okumalıyız?Galip Çağ · Lejand · 202333 okunma
134 syf.
·
Puan vermedi
·
27 günde okudu
Gidiyoruz Çocuk, Değerli Galip Çağ'ın üçüncü öykü kitabı. İlk kitabı
Komşu Kapısı
Komşu Kapısı
için memleketi Sakarya' da edebiyat atölyemizde bir araya gelmiş ve tanışma şansı yakalamıştım. Her kitabında on dokuz öykü bulunuyor. Öykülerinde kendi çocukluğundan yola çıkarak hepimizin hayatına dokunuyor; gözümüzün önünde, burnumuzun dibinde olanları kendi penceresinden bazen mizahi bazen duygusal ögelerle bezeyerek sunuyor bizlere. Dili sade, anlaşılır, bizden... Sakarya Kitap Dostları ile okuma atölyemizde dün akşam misafirimiz oldu. Edebiyattan, okumaktan, yazmaktan, öykülerden, yaşanmışlıklardan müthiş keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Okuma yolculuğunuzda yolunuz henüz kesişmediyse kendisiyle mutlaka tanışın derim. Ayrıca sosyal medyadaki kitap incelemelerini de takip edebilirsiniz. youtube.com/channel/UC6lP9K...
Gidiyoruz Çocuk
Gidiyoruz ÇocukGalip Çağ · Kent Kitap Yayınevi · 201941 okunma