Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gizem Konaklı

Gizem KonaklıUğur Mumcu yazarı
Yazar
6.5/10
2 Kişi
7
Okunma
0
Beğeni
1.081
Görüntülenme

Gizem Konaklı Gönderileri

Gizem Konaklı kitaplarını, Gizem Konaklı sözleri ve alıntılarını, Gizem Konaklı yazarlarını, Gizem Konaklı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanların son sığınağı olan adalet, insanca yaşamanın başlıca dayanağıdır.
Reklam
370 syf.
5/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Sanırım bu kitapla ilgili ilk incelemeyi ben yapacağım. Bu yönden şanslı hissediyorum:) Bu tür kitaplara olan ilgi gittikçe azaldığından çoğu kişi okumaya tenezzül dahi etmiyor diye düşünüyorum maalesef. Birçok tarihi gerçek ile Uğur Mumcu'nun yaşam serüvenini oldukça etkili bir biçimde ele almış. Uğur Mumcu yakın tarihimize derin izler bırakmış, gazeteciliğin biricik simgesi olmuş ender bir şahsiyettir. Öyle ki, onunla aynı görüşte olmayanlar bile ona saygı duymuştur. İlkelerinden taviz vermediği için, haksızlıklarla mücadele ettiği için suikaste kurban gitti, bedeni param parça edildi. Ölüm pahasına ilkelerinden ödün vermedi, bu da korkakların işine gelmedi ölümle tehdit ettiler. Onu susturmayı başaramayanlar, klasik tabirle kalemini susturdu. Bu kitap ayrıca, Türk siyasi tarihi için önem arz eden konuları da ihtiva etmiş. İyi okumalar...
Uğur Mumcu
Uğur MumcuGizem Konaklı · Gece Kitaplığı · 20177 okunma
Uğur Mumcu, araştırdığı konularla ve savunduğu ilkelerle her zaman karanlık güçlerin odak noktası olmuş bir gazeteciydi. Aldığı tehditlere rağmen hiçbir zaman ilkeli gazetecilik çizgisinin dışına çıkmadı ve yılmadı. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti'n önündeki her engeli yıkmaya hazırdı.
İnsanların son sığınağı olan adalet, insanca yaşamanın başlıca dayanağıdır.
Çağdaş dünyada, çağdaş bir ülke olduğunu iddia eden Türkiye'de insanlık dışı bir şekilde işlenen cinayetin örneği yaşandı. Atatürk laik çizgisinde, çizgisini hiç değiştirmemiş, ideolojisinden ödün vermemiş, haksızlıklara karşı çıkmış ve 12 Mart ile 12 Eylül rejimlerine karşı demokrasi savaşı vermiş olan Uğur Mumcu'nun park halindeki aracına bomba yerleştirilmesi, Türkiye'de hala can güvenliğinin bir sorun olduğunun kanıtıdır.
Reklam
ekonomi her dönem için temel sorunumuz olmuştur...
Ekonomi iyi gitmiyor, dış politikada da sorunlar yaşanıyordu. 1969 ve 1971 yılları ABD'nin Türkiye'de haşhaş ekiminin yasaklamasını istediği yıllardı.
Uğur Mumcu'nun tanımıyla 1961 Anayasası ile Türkiye en çağdaş dönemine giriş yaptı. Ancak anayasanın değişmesine rağmen bazı demokratik haklar Türkiye'de kullanılamadı. Bu durum, Türkiye'de iki yüz yılda verilen demokrasi davasında Türkiye'nin gerçek demokrasisinin temel ilkelerini benimseyemediğini, demokrasiyi biçimsel kurallar ile sınırladığını göstermekteydi.
Uğur Mumcu, kendisini Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik, anti-emperyalist , tam bağımsız Türkiye'den yana olan, özgürlükçü, insan hakları savunucusu, terörün karşısında, yobazların - vurguncuların - çıkarcıların düşmanı, bağımsız, özgür ve devrimci bir yazar olarak nitelendirmekteydi. Ona göre Atatürkçülük; bağımsızlık, onur ve devrimcilik demekti...
Dürüst bir solcuydu, Atatürk ilkelerine yürekten bağlıydı.
27 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.