Gülayşe Koçak

Çifte Kapıların Ötesi yazarı
Yazar
Çevirmen
7.8/10
76 Kişi
274
Okunma
27
Beğeni
4.801
Görüntülenme

Gülayşe Koçak

274 okunma, 27 beğeni - Gülayşe Koçak kitapları, eserleri, Gülayşe Koçak kimdir, öz geçmişi, Gülayşe Koçak nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Gülayşe Koçak sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.
Nedir yalnızlık?Bir duyguyu -sevinç olsun, üzüntü olsun- insanın tek başına hissettiğini, o duygunun bir başkası tarafından hissedilmediğini veya anlaşılmadığını bilmek değil midir?
Ölümlü varlıklar olduğumuzun bilincindeyiz, ama şu sirkin içinde geçirdiğimiz kısacık sürede, geçiciliğini bile, hiçbirimiz kendimizi, "gerçek" gibi görünen olaylar zincirine kaptırmaktan alamıyoruz.
Reklam
Bırak kelebeği, tırtıl bile olamıyoruz. .
... bence insanlığın, hepimizin büyük dramı, ömürlerimizi hep o kaybetmek durumunda bırakıldığımız yetenekleri, o ilahî potansiyeli aramakla geçirmemiz. Evet, bence dünyanın kilitlendiği nokta, bu korkunç sıkışmışlık. . Bireysel anlamda yeteneklerimizin, toplumsal anlamda ise zenginliklerimizin bastırılması, sıkıştırılması, ötekileştirilmesi, köreltilmesi. . ve işte, amip gibi, şurada sadece gün dolduruyoruz. .
Halklar var, dinler var; birini tercih etmek zorundasın, diğerlerini ötekileştirmek zorundasın, denmiş. Oysa dünyadaki varlıklara ‘holistik’, yani bütüncül, bölüp-parçalamadan, kategorize etmeden yaklaşılsaydı, şu Bizistan topraklarındaki zenginliğin değerini bilirdik. Şurada, Bölüge’de, kendi topraklarımızda birbirinden beş farklı dil konuşan çocukların, birbirleriyle güle oynaya büyüdüklerini düşün – birbirlerine sadece dillerini öğretmek-le kalmazlar ki; beş dil bilen bir çocuğun beyni nasıl gelişir, bir düşün! Şarkılarını, öykülerini, kültürlerini, paylaştıklarını düşün – zenginliğe bak!
“Tıpkı savaş gibi, barış da bir zihin durumudur – zihinsel bir durumdur. Bütün mesele, iki tarafın –Bizler ve Ötekiler, Ötekiler ve Bizler,– birbirlerinin hikâyelerini dinleyip, her iki hikâyenin de aynı madalyonun iki yüzünü oluşturduğunu anlamalarında bitiyor. . Aslında o kadar basit ki! Bunun kavranması için belki nicel değişimin nitel değişime dönüşmesi gerekiyordu; belki bir doyma noktası vardı, bilemiyorum. . Ama bir şeyler değişmeye başladı.
Reklam
507 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.