Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gülşah Çeliker

Gülşah ÇelikerHaritacı ve Kaşif yazarı
Yazar
6.8/10
7 Kişi
23
Okunma
2
Beğeni
954
Görüntülenme

Gülşah Çeliker Sözleri ve Alıntıları

Gülşah Çeliker sözleri ve alıntılarını, Gülşah Çeliker kitap alıntılarını, Gülşah Çeliker en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
" Aman Tanrım, bu parçada ne böyle! Bana yardım edin lütfen şunu açalım. Aman yavaş, durun, şu köşedeki yazıları da okumam lazım." İslam tarihi ve coğrafyası uzmanı olan kahle, aynı zamanda Kitab-ı Bahriye'yi de çok iyi biliyordu. Mükemmel arapçasıyla haritanın köşesindeki yazıları okur okumaz şok olmuş bir şekilde Deissmann ve Edhem'e baktı. Bu gerçekten de inanılmaz bir keşifti! "Bu bir mucize!" dedi Kahle bağırarak. "Bu harita, ünlü Türk denizcisi ve kartografı Piri Reis'in 1513 yılında yaptığı Dünya haritası! Sadece bu değil, Karayip bölgesi çizimleri ile Kristof kolomb'un kayıp olan Amerika haritası'nı da içeriyor! Bu müthiş bir şey; Kitabı Bahriye'de de bahsettiği Dünya Haritası'nın kayıp parçası..."
Pozitif bilimler için, yeni buluşlar ve çalışmalar için gerekli heyecana, araştırma ve bilimsel çalışma aşkına sahip, gelişmelere ilgi duyan bu kişinin de kaybedilmesiyle Türk devleti, geleceğine yatırım yapma gerekliliğini adeta geri plana atmıştı. Bu şekilde Türkler 16.yüzyılda, bilim ve fikir insanlarını boğazlayıp onların yeşertmek istedikleri akıl ve bilgi kurumlarını topa tutarken kendi istikballerini de topa tuttuklarını fark etmediler. Doğa bilimleri ve doğa bilimlerinin mutlak gereği olan eleştirisel akıl ve düşünme tarzı Avrupa'da daha fazla gelişirken, bunların Türk ülkesine uğramamaları için bizzat padişah fermanlarıyla alınan tedbirler; Fatih Sultan Mehmet'in ortaçağdan çıkmak için yapmak istediği hamlenin en ufak kalıntılarını bile yok etti.
Sayfa 173Kitabı okudu
Reklam
... aynı zamanda, modern Türkiye'nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk, 1453-1849 yılları arasında Türk sultanlarının yaşadığı Topkapı sarayı'nda araştırmalar ve çalışmalar yapılmasını emretmişti. 1849 yılından beri boş duran saray, paha biçilmez hazinelere sahipti ve hepsi kaderine terk edilmişti. Atatürk, sarayın tam olarak nelere sahip olduğunu öğrenmek istiyordu. Halil Edhem bey, müzeler müdürü olarak atanmıştı ve Topkapı sarayı da çalışma alanı dahilindeydi.
Çoğumuz için asıl tehlike, çok yüksek hedefler belirleyip onlara yetişememek değil; çok alçak hedefler belirleyip onlara yetişmektir. -Michelangelo
Sayfa 135Kitabı okudu
saraydaki ilk Musevi gelin
Yavuz Sultan Selim ile Türk İmparatorluğu da pek çok konuda, ilkler dönemine girmiştir. Kendine resmi eş olarak aldığı Kudüslü Helga, Hafsa Sultan ismini alarak, saraydaki ilk Musevi gelin olarak adını yazdırmıştı.
Sayfa 100Kitabı okudu
En iyi seyyah, varacağı limanı hesap etmeden yol alandır. --Anonim-
Reklam
Eceli gelmeyen kimse ölmez. Ecel geldiğinde de buna kimse engel olamaz.
Sayfa 122Kitabı okudu
İspanyollarla bir deniz savaşında eline geçen Kolomb’un bu eşsiz Amerika haritasından da yararlanarak yarattığı dünya haritası, günümüze ulaşan en eski ve orijinal Amerika haritasıdır.
Sayfa 168Kitabı okudu
Bilgiye hakim ol, bilgiye galip ol! ---Piri Reis--
Reklam
Konstantinopolis’i fetheden Sultan Mehmet’in oğlu olan, Türk Sultanı II. Beyazıt, denizciliğe çok önem veren ileri görüşlü bir imparatordu.
Denizler korkunç yerlerdir, bilgisiz olanın içini eritir. --Piri Reis
Sayfa 159Kitabı okudu
Piri Reis, İbrahim Paşa'ya anlatıyor...Araştırma, Birikim,Emek..
“Yılların birikimi Paşam, ben 10 yaşından beri merhum amcam Kemal Reis ile denizlerde büyüdüm. Bildiğim her şeyi ondan öğrendim, sonra da astronomi ve haritacılığa merak sardım. Çıktığım tüm seyahatlerde not tuttum, ele geçirdiğimiz gemilerden çıkan kaptan seyir defterlerini, kroki ve haritaları biriktirdim hatta indiğimiz karalardan yerel pazarlardan bile; satılan, bulabildiğim tüm haritaları topladım. Böylece hazırladığım bu 230 haritalı Akdeniz atlasını yapabildim.”
Sayfa 121Kitabı okudu
merdivenlere yağ sürmek
Türk sarayında bir gelenek olan; Sultan’ın arz odasına girmeden önceki merdivenlere yağ sürmek genellikle yabancı büyükelçiler için icat edilmişti. Böylelikle yabancı temsilcilerin gurur ve kibirlerini kapıda bırakarak Sultanın karşısına çıkmaları garantileniyordu,
Hedef ve amaçlar bir olduğu sürece, dinin ne önemi var.
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.