Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

H. R. Hall

7.7/10
3 Kişi
22
Okunma
0
Beğeni
549
Görüntülenme

Hakkında

Dr Henry Reginald Holland Hall (30 Eylül 1873 - 13 Ekim 1930) İngiliz Mısır uzmanı ve tarihçiydi. Harry Reginald Hall olarak anılırdı. The Graphic gazetesi için portre ressamı ve illüstratörü olan Sir Sydney Hall ve eşi Hannah Holland'ın oğluydu. Londra'daki Merchant Taylors Okulu'na gitti ve erken yaşlardan itibaren tarihe ve eski Mısır'a ilgi gösterdi. 11 yaşına geldiğinde Pers tarihini yazdı ve 16 yaşına geldiğinde eski Mısır dili hakkında bir miktar bilgi sahibi oldu. Hall Oxford'daki St John's Koleji'nde klasik eğitimi ve Mısır tarihini ve dilini Mısırlı Francis Llewellyn Griffith'in vesayeti altında aldı.
Tam adı:
Henry Reginald Holland Hall
Unvan:
İngiliz Mısır Uzmanı, Tarihçi, Yazar
Doğum:
30 Eylül 1873
Ölüm:
Londra, Birleşik Krallık, 13 Ekim 1930

Okurlar

22 okur okudu.
15 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yeni Keşifler Işığında Mısır, Kalde, Babil ve Asur Tarihi
İnsan ellerinin işi değişkendir ve ilginçtir, ayrıca doğanın işi gibi yolundan şaşmayan bir seyir halinde gelişmez ya da evrim geçirmez. Bu temel gerçeği unutan antropologlarca ve arkeologlarca çok sık yapılan bir hata "gelişme evrelerini" ve benzerlerini varsaymak ya da yarı vahşi kültürü mutlaka düz ve değişmez hatlarla belirlemektir. Aslına bakılırsa insan kültürü düz ya da düzenli şekilde gelişmemiştir.
Sayfa 27 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
Yeni Keşifler Işığında Mısır, Kalde, Babil ve Asur Tarihi
Mısır'ın kumu hakikatten bitmez tükenmez hazineleri gizler ve hiç kimse yarının neler getirebileceğini bilemez. Eski Afrika her zaman yeni bir şey meydana getirir.
Sayfa 88 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
408 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
İlk inceleme benden olsun :)
Puanım 3/5 (%62/100) İlya Yayınları'nın Mitoloji Dizisi altında yayınladığı fakat mitoloji ile pek de alakası olmayan bir kitap. İlya olduğu için tabi ki yazım hataları ve anlatım bozuklukları mevcut. Diğer kitaplarına göre gözüme çok batan veya rahatsız eden olmadı. Dikkatli bir okuyucuysanız fark edebiliyorsunuz yine de. Kitabın upuzun adından da anlaşılacağı gibi bir tarih kitabı aslında. İçinde mitolojiye göndermeler tabi ki var fakat ağırlıklı olarak tarihi bir kitap. Kitap 9 bölümden oluşuyor; 1-Prehistorik Mısır'ın Keşfi 2-Abydos ve İlk Üç Hanedan 3-Memphis ve Piramitler 4-Batı Asya'daki Son Kazılar ve Kalde Tarihinin Doğuşu 5-Elam ve Babil, Denizin ve Kassitler'in Ülkesi 6-Eski Babil Hayatı ve Gelenekleri 7-Teb'in Tapınakları ve Mezarları 8-Son Araştırmalar Işığında Asur ve Yeni-Babil İmparatorlukları 9-Eski Mısır'ın Son Günleri Mısır'a olan ilgi ve Memphis'e olan sevgimden dolayı 3. bölüm en beğendiğim bölüm olabilir. Gayet güzel bilgiler verilmiş fakat daha çok bir giriş niteliğinde, yani pek derine inilmiyor. Onun dışında 6. bölümü de oldukça beğendim. Birkaç tane gözümden kaçan ve bilmediğim Babil geleneklerini öğrenme fırsatı yakaladım. Bunlar dışındaki bölümleri de genel olarak beğendim fakat bu bahsettiklerime göre biraz daha sıkıcı kalıyor diyebilirim.
Yeni Keşifler Işığında Mısır, Kalde, Suriye, Babil ve Asur Tarihi
Yeni Keşifler Işığında Mısır, Kalde, Suriye, Babil ve Asur TarihiL. W. King · İlya Yayınları · 200923 okunma